Nederlandse hockeymannen winnen van Engeland

Het Nederlands elftal heeft vandaag in Spanje met 4-3 gewonnen van Engeland. Jeroen Hertzberger maakte in de slotminuut de winnende treffer. De spits van Rotterdam was ook al verantwoordelijk voor het openingdoelpunt.

Via Hertzberger en Teun de Nooijer nam Oranje een 2-0 voorsprong in de voorbereidingswedstrijd op het wereldkampioenschap in India, dat over ruim drie weken begint. Maar de taaie Europees kampioen knokte zich terug in het duel. Vlak voor rust werd de aansluitingstreffer gemaakt: 2-1.

Na de pauze kreeg Nederland kansen op de 3-1, maar was het Engeland dat scoorde. Twee keer zelfs, waardoor de Britten ineens op voorsprong stonden: 2-3. Maar de mannen van bondscoach Michel van den Heuvel herstelden zich knap en via Rogier Hofman en opnieuw Hertzberger werd er alsnog gewonnen.

"Het was een harde internationale topwedstrijd waarin twee ploegen elkaar geen meter ruimte gaven", zei Van den Heuvel, die Billy Bakker en Jaap Stockmann op de tribune hield, na afloop. "We gingen allebei zeventig minuten lang volle bak. Engeland speelde compacter dan tijdens de Champions Trophy en wij waren daarom erg zorgvuldig met ons balbezit en we speelden goed via de buitenkanten."

"Maar het blijft een punt van aandacht dat we gemakkelijk goals weggeven. In het huidige internationale tophockey kun je een wedstrijd niet van begin tot eind beheersen, maar we moeten wel de schade beperken en minder soft goals tegenkrijgen."

"Aan de andere kant vind ik het erg knap van de jongens dat ze zich na de 2-3 van Engeland herpakten en nog vol voor de winst gingen. En dat we vier veldgoals maken is natuurlijk ook uitstekend", aldus de  bondscoach van Oranje.