Problemen gladde Ketelbrug opgelost

De Ketelbrug is goed begaanbaar. Dat melden de ANWB en Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft de brug ten noordoosten van Lelystad rond 03.30 uur met een strooiactie schoon gekregen. Gisterenavond was er ook al gestrooid.

Een rijstrook richting het noorden is de hele spits dicht vanwege een spoedreparatie aan de vangrail. Een vrachtwagen is vanochtend geschaard en in de vangrail beland, meldt de ANWB. Tot veel problemen zal dit waarschijnlijk niet leiden, het meeste verkeer gaat richting Amsterdam.

Eerder werd nog gevreesd dat de Ketelbrug onbegaanbaar zou worden, maar daar is geen sprake van. "Natuurlijk moet je altijd voor gladheid blijven oppassen, met 120 kilometer per uur over de brug razen lijkt me geen goed idee", zegt een woordvoerder van de ANWB.

De Ketelbrug werd maandag onbegaanbaar. Het was zo glad dat vrachtwagens er niet op konden komen. Duizenden weggebruikers zaten urenlang vast.

Door de hevige regen van gisterenavond is volgens de VerkeersInformatieDienst strooizout weggespoeld. Vooral lokale wegen zijn daardoor in ijsbanen veranderd. In Limburg is vannacht een laag sneeuw gevallen. De gladheid heeft vooral in het noorden, midden en oosten van Nederland aanrijdingen veroorzaakt. Voor zover bekend zijn daarbij nog geen gewonden gevallen. Het westen blijft tot nu toe gespaard van grote gladheid.