Bouma: "Ik heb alle ellende achter me gelaten"

Wilfred Bouma speelde gisteren eindelijk weer eens de volle negentig minuten mee met zijn ploeg Aston Villa. Het was wel bij het belofteteam van zijn ploeg, maar onze landgenoot hoopt zo snel mogelijk weer zijn rentree te maken in de hoofdmacht.

Twee jaar geleden brak Bouma zijn linkerenkel en tijdens zijn revalidatie kreeg de oud-PSV'er een fikse terugslag. Daar bleef het niet bij, want Bouma liep na deze blessure een kwetsuur aan zijn teen op. Daar is de verdediger net van hersteld.

Gisteravond maakte Bouma eindelijk weer eens wat speelminuten mee, al was het bij de beloftes. Bouma reageerde via de clubsite: "Dit is de derde keer dat ik terugkom, dus hopelijk is driemaal scheepsrecht. Ik heb alle ellende weggewerkt en achter me gelaten. Vooraf aan de wedstrijd hadden we afgesproken dat als ik een uur zou spelen het fantastisch zou zijn, en alles meer zou zelfs beter zijn. Dus dat ik de volle negentig minuten heb kunnen spelen, maakt me heel erg blij."

De door blessures geplaagde verdediger vervolgde: "Ik heb dus al vaker mijn rentree gemaakt, maar het blijft elke keer weer fantastisch om op het veld te staan. Ik wil weer volledig wedstrijdfit worden en moest het maandag eigenlijk een beetje rustig aan doen. Maar dat is onmogelijk, want soms wil je er gewoon zo hard als je kan ingaan op het veld. Dat is ook precies wat ik gedaan heb en ik ben er prima vanaf gekomen."