Vink: "Had Ajax een strafschop moeten toekennen"

Scheidsrechter Pieter Vink liet zondag na de Klassieker Feyenoord - Ajax eerlijk weten dat hij een strafschop toe had moeten kennen aan Ajax. Vink gaf aan dat hij een overtreding op Ajacied Luis Suárez verkeerd beoordeeld had. "Ik had Ajax een strafschop moeten geven."

Suárez werd in het strafschopgebied neergelegd door Feyenoord-back Stefan de Vrij, maar Vink zag er geen overtreding in. De videobeelden lieten echter zien dat de Uruguayaan wel degelijk werd geraakt. "Na het zien van de wedstrijdbeelden is het duidelijk dat er contact was. Ik had hier een strafschop moeten geven", zei Vink tegen Eredivisie Live.

De voorgeschiedenis van duikelingen bij Suárez heeft geen invloed gehad op de beslissing vertelde Vink. "Nee, absoluut niet. Elke wedstrijd moet je scherp zijn op alle situaties en niet specifiek op één speler. Het was gewoon een menselijke fout."

'Slachtoffer' Suárez liet na afloop van het 1-1 gelijkspel zijn onvrede blijken over de beslissing van Vink. "Ik maakte geen schwalbe en ik word duidelijk gehaakt. Blijkbaar blijft mijn reputatie gewoon bestaan."