Uitslag Feyenoord - Ajax

De klassieker tussen Feyenoord en Ajax in de Kuip is vanmiddag 1-1 geworden. Het gat van de Rotterdammers met Ajax bleef daardoor vier punten.

Feyenoord had in een aantrekkelijk duel het meeste balbezit. Echter in de eerste helft leidde dat niet tot kansen. De Rotterdammers stichtten alleen gevaar met vrije trappen en corners. Na een klein half uur spelen was het Ajax dat op voorsprong kwam. Na een aanval via De Zeeuw en Rommedahl scoorde Pantelic de 0-1. Pal voor rust kreeg Ajax nog kansen via onder meer Emanuelson maar dat leverde geen treffers op.

Feyenoord probeerde het duel na rust weer onder controle te krijgen, maar het waren de Amsterdammers die kansen kregen. Suarez kreeg er drie maar wist geen van allen te benutten. In de 67e minuut kwam Feyenoord weer op gelijke hoogte dankzij Emanuelson. Hij tikte een bal langs de uitkomende Stekelenburg waarna Wijnaldum scoorde.

In het vervolg van het duel gingen beide ploegen op jacht naar de drie punten. Een treffer leek in de lucht te hangen maar de eindstand bleef 1-1.

Feyenoord

1 - 1

AFC Ajax

 67' Wijnaldum
   25' Pantelic
 
 Gele kaart: Tomasson, (Feyenoord), Enoh, (AFC Ajax)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 47.000
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Dijk
De Vrij
Vlaar
Bahia
v.Bronckhorst (De Cler/46)
Landzaat (Makaay/56)
El Ahmadi
Fer
Wijnaldum
Tomasson
Cissé (Babovic/80)
  Stekelenburg
v.d.Wiel
Alderweireld (Oleguer/15)
Vertonghen
Emanuelson (Eriksen/86)
De Zeeuw
Enoh
Lindgren
Rommedahl (Anita/73)
Pantelic
Suarez