Feyenoord ontslaat 25 werknemers

Dat het financieel niet goed ging met Feyenoord was al langer bekend, maar vandaag werd ook duidelijk dat door de noodzakelijke reorganisatie 25 mensen hun baan zijn kwijtgeraakt. Dit meldde algemeen directeur Eric Gudde vandaag in zijn nieuwjaarstoespraak.

"We hadden een veel te grote broek aan", sprak hij onomwonden. Door de ontslagronde en andere maatregelen heeft Feyenoord in 2009 11 miljoen euro kunnen bezuinigen. Toch komt de Rotterdamse club aan het einde van het huidige seizoen op een begroting van 37 tot 38 miljoen euro nog 3 tot 4 miljoen euro tekort. Dat is echter nog altijd veel beter dan 16,9 miljoen euro waarmee het vorige voetbalseizoen werd afgesloten.

Pas voor het seizoen 2010/2011 wordt weer een bescheiden winst verwacht. Alle verwachte resultaten zijn op basis van normale bedrijfsvoering, dus exclusief eventuele inkomsten uit transfers. Voor 2012 wil Feyenoord weer helemaal gezond zijn, wat ook noodzakelijk is omdat het nu door de slechte financiële situatie in categorie 1 van de KNVB zit.