Krajicek geeft Söderling laatste wildcard

Richard Krajicek heeft de laatste wildcard voor het ABN AMRO World Tennis Tournament aan Robin Söderling gegeven. Hiermee zijn in februari in Ahoy' in Rotterdam met Rafael Nadal, Novak Djokovic, Nikolay Davydenko, Jo-Wilfried Tsonga en Söderling vijf spelers uit de mondiale top tien van de wereldranglijst te bewonderen.

"Robin Söderling is natuurlijk een goede bekende van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Hij stond in 2008 nog in de finale tegen Michael Llodra. Daarnaast heeft hij een uitstekend jaar achter de rug, met als meest in het oog springende resultaten natuurlijk zijn finaleplaats op Roland Garros en zijn halve finale tijdens de ATP World Tour Finals in London. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij afgelopen oktober de top-10 van de wereld is binnengekomen," zei toernooi-directeur Krajicek.

Voor Söderling is het zijn derde deelname in Rotterdam. In 2005 ging hij in de eerste ronde onderuit tegen Thomas Berdych. Twee jaar geleden moest hij in de finale zijn meerdere erkennen in de Fransman Michael Llodra na in eerdere rondes ondermeer Marcos Baghdatis en Gilles Simon geklopt te hebben.