Studie bewijst, G-spot blijkt gelul

Goed nieuws voor de mannelijke FOK!kers. Het is namelijk niet meer nodig om als voorspel minutenlang met gekromde vingers te harken in je partners flamoes. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat de vrouwelijke G-spot een fabeltje is.

Wetenschappers van het Londense King’s College hebben voor hun onderzoek naar de vermeende genotszone ruim achttienhonderd vrouwen onderzocht. De resultaten van hun onderzoek zijn vandaag gepubliceerd en zijn op zijn minst schokkend te noemen. De tot de verbeelding spekende G-spot blijkt namelijk alleen te bestaan in de hoofden van vrouwen, ingegeven door vrouwenbladen en sekstherapeuten.

"Vrouwen kunnen wel beweren dat het bezit van een G-spot te wijten is aan dieet of oefeningen, maar in feite is het vrijwel onmogelijk echte kenmerken te vinden", verklaart Tim Spector, hoogleraar genetische epidemiologie en co-auteur van het onderzoek. "Dit is veruit het grootste onderzoek dat ooit is uitgevoerd en hieruit blijkt overduidelijk dat het idee van een G-spot subjectief is."

Aan het onderzoek deden maar liefst 1804 Britse vrouwen mee in de leeftijd van 23 tot 83 jaar. Allen maakten ze deel uit van een- of tweeëiige tweelingen. Eeneiïge tweelingen delen namelijk alle genen, terwijl tweelingen uit twee verschillende eicellen maar de helft van hun genen delen. Indien de ene tweelingzus beweert een genotsplek te hebben, dan zou haar identieke tweelingzus er ook eentje moeten hebben. Aangezien de antwoorden van eeneiïge tweelingen verschillend blijken, is dit het bewijs dat een G-spot slechts in de hersens van een vrouw bestaat. 

Toch beweert ruim de helft van alle vrouwen een G-spot te hebben. Dit zijn echter allemaal jonge vrouwen met een actief seksleven. Inmiddels heeft een plastisch chirurg uit Beverly Hills een kunstmatige G-spot ontwikkeld. Er moet echter nog wel worden gewerkt aan de afstelling van zijn kunstwerk, want een hobbel op de weg blijkt soms al voldoende om bezitters hiervan een orgasme te geven.

Beverly Whipple, emeritus professor aan de Amerikaanse Rutgers universiteit, weerlegt de resultaten van dit onderzoek. Zij heeft in het verleden zelf onderzoek gedaan onder vierhonderd vrouwen naar de plek die werd genoemd naar de Duitse ontdekker Ernst Gräfenberg. Volgens Whipple rammelt het onderzoek aan alle kanten. Zo zijn lesbiennes niet ondervraagd en hebben tweelingen niet dezelfde sekspartner.


Naar de tips van deze oude vrouw hieven we dus niet meer te luisteren