'Borstenstaarders leven vijf jaar langer'

Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen die regelmatig naar vrouwenborsten staren een langere levensverwachting hebben. De resultaten van het onderzoek werden in de New England Journal of Medicine gepubliceerd.

Gedurende een periode van vijf jaar werden 500 mannen in drie ziekenhuizen van Frankfurt gevolgd. De helft van de groep mannen kreeg de opdracht om dagelijks naar vrouwenborsten te staren en de andere helft kreeg de opdracht niet naar borsten te kijken.

Het resultaat was dat de groep mannen die dagelijks naar vrouwenborsten staarden een lagere bloeddruk hadden en een tragere polsslag in rust noteerden. "Seksuele opwinding doet het hart sneller kloppen en de bloeddoorstroming toenemen. Dat zorgt dan weer voor een betere gezondheid. Er bestaat geen twijfel over: naar borsten staren is gezond voor mannen", aldus onderzoekster Karen Weatherby.

Volgens Weatherby heeft tien minuten naar borsten staren hetzelfde effect als een aerobic-sessie van 30 minuten. ''Enkele minuten staren per dag halveert het risico op een beroerte of een hartaanval. Een gemiddelde man die dit consistent doet, kan zijn leven met vier of vijf jaar verlengen''