[NBA] Iverson stopt met basketbal

Allen Iverson heeft in een brief laten weten afscheid te nemen van de basketbalsport. De 34-jarige pointguard is dertien jaar actief geweest en heeft tien maal het All Star-team gehaald. Iverson staat met gemiddeld 27,1 punten per wedstrijd op de vijfde plaats op de eeuwige topschuttersranglijst.

De 1,82 meter lange Iverson werd in 1996 in de draft als eerste gekozen door de Philadelphia 76ers. Hij maakte zijn naam gelijk waar door wedstrijden naar zich toe te trekken en het team naar een hoger plan te tillen. Ook werd hij meteen uitgeroepen tot Rookie van het Jaar. Dit resulteerde in 2001 in het spelen van de NBA Finals. The Answer ging echter wel met 4-1 onderuit tegen de Los Angeles Lakers. Dat jaar werd hij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de NBA.

Na tien jaar bij de 76ers vertrok Iverson in december 2006 naar de Denver Nuggets. Na twee seizoen in Denver kwam hij na een ruil met Chauncy Billups terecht bij de Detroit Pistons. Afgelopen zomer verkaste hij naar de Memphis Grizzlies waar hij na drie wedstrijden al weer vertrok. Wat The Answer nu gaat doen is nog onduidelijk. Ondanks dat Iverson houdt van het basketbal en naar eigen zeggen nog mee kan op het hoogste niveau lijkt een terugkeer in de NBA voorlopig niet aan de orde.