Toyota maakt F1-toekomst 8 november bekend

Toyota zal op 8 november haar plannen voor het Formule 1-seizoen 2010 bekend gaan maken. Dat is een week eerder dan verwacht, omdat er pas op 15 november een directeursvergadering in Japan is.

Het nieuws werd onthuld door het Duitse Auto Motor und Sport. De Britse krant Independent verwacht dat Toyota mogelijk de stekker uit het Formule 1-project gaat trekken. Deze conclusie is mogelijk, omdat pas op 15 november bekend zal worden gemaakt wat het budget bij Toyota voor de racetak is in 2010. Hierdoor is een extra mededeling noodzakelijk.

Autosportanalist van het Japanse Mizuno Credit Advisory Tatsuya Mizuno heeft zijn eigen mening over de zaak. "Auto- en auto-onderdelenfabrikanten vragen zich af wat ze er aan kunnen verdienen als ze honderden miljoenen Yens aan de Formule 1 besteden."

Mocht Toyota besluiten uit de Formule 1 te stappen dan maakt dit de weg vrij voor Qadbak Sauber om in 2010 alsnog op de grid in de Formule 1 te staan. Dit zou slecht nieuws voor Kamui Kobayashi zijn die als Toyota doorgaat vrijwel verzekerd is van een stoeltje voor volgend jaar.