De Jonge niet blij met KNVB

De KNVB startte onlangs een onderzoek naar sc Heerenveen-middenvelder Christian Grindheim, die zich in de wedstrijd tegen VVV-Venlo verbaal te buiten ging. Terwijl de Noor nog altijd geen duidelijkheid heeft gekregen van de aanklager betaald voetbal, is trainer Jan de Jonge het er absoluut niet mee eens dat Grindheim mogelijk wordt geschorst.

"Als je een topsportmentaliteit hebt en datgene wat je wilt lukt niet, dan kun je verwachten dat daar een keer een frustratie uit voortkomt", doet De Jonge zijn visie uit de doeken in Voetbal International.

"Ik heb bij een wedstrijd met Emmen tegen Heracles in de kleedkamer ook wel eens een hele krat frisdrank tegen de muur kapot gesmeten, zo kwaad was ik. Als Grindheim geschorst wordt, kan ik daar dus heel erg boos om worden."

"Ten eerste: wij moeten daarvoor als club iets richting Grindheim bedenken, niet de KNVB. Ten tweede: de camera kwam op Christian af en niet andersom. Bovendien wisselde ik Grindheim al om hem in bescherming te nemen nadat hij even daardoor een gele kaart had gekregen. Had ik het maar niet gedaan, dan was hij nu niet geschorst."

De coach is duidelijk niet blij met de KNVB. "Als dit de manier van werken wordt in het betaalde voetbal is het einde zoek", vindt De Jonge. "Elke wedstrijd wordt er door spelers en trainers gescholden en gevloekt. Als de aanklager op basis van tv-beelden ook op dit terrein sancties gaat opleggen levert elk weekeinde minstens vijf geschorste spelers en trainers extra op."