Koeman en Bruins Slot onder de indruk van Arsenal

AZ stuit binnenkort twee keer op het Engelse Arsenal in het kader van de Champions League. Trainer Ronald Koeman reisde afgelopen weekend met analist Tonny Bruins Slot af naar Londen om The Gunners te bekijken en raakte diep onder de indruk.

In het eigen Emirates Stadium veegde Arsenal de vloer aan met Blackburn Rovers: 6-2. Koeman zag Thomas Vermaelen en Robin van Persie scoren namens de ploeg van Arsène Wenger, die zijn eerste twee CL-wedstrijden winnend afsloot.

"Als liefhebbers hebben we genoten", was de reactie van Bruins Slot tegenover Voetbal International. Na afloop sprak hij met Wenger, met wie Bruis Slot bevriend is. "Hij was zeer lovend over Vermaelen en bijna lyrisch over Van Persie. Maar ook Cesc Fabregas blonk uit op het middenveld."

Koeman en Bruins Slot zagen tegen Blackburn Rovers een topploeg aan het werk en weten dus waar ze aan toe zijn. "Maar Wenger heeft ook verteld hoe moeilijk het was om Olympiakos te verslaan", houdt Bruins Slot moed. "Om een wedstrijd op Champions League-niveau open te breken geef je achterin altijd wat ruimte weg. Er liggen dus altijd mogelijkheden. Elke wedstrijd begint immers op 0-0."