Stewart gevraagd om FIA-president te worden

Jackie Stewart heeft gezegd dat een zeer hooggeplaatste persoon binnen de Formule 1-wereld hem gevraagd heeft om zich kandidaat te stellen voor het FIA-presidentschap. De Schot heeft echter geen interesse in de baan.

Stewart was geknipt voor de baan omdat hij al tijden kritisch op de FIA is. Hij had naast Ari Vatanen en Jean Todt volgens enkele mensen de derde kandidaat moeten worden. De drievoudig wereldkampioen Formule 1 vindt zichzelf te oud.

"Ik ben zeventig jaar oud," zei Stewart tegen Autosport. "Ik denk dat een veel jonger persoon het moet doen. Mijn mening is dat je niemand uit de Formule 1 moet nemen, al weet ik wel dat er een grote behoefte aan verandering is. Ik denk dan ook niet dat wanneer Jean Todt gekozen wordt er veel zal veranderen. Ik twijfel over de kansen van Ari, maar ik denk dat hij de beste kandidaat is."

"De sport moet echt veranderen, als je kijkt naar de 100 miljoen boete (voor McLaren in 2007, red.), wat er gebeurd is met Ron Dennis en wat er nu met Flavio Briatore aan de hand is. Om dat te veranderen zou vijf of tien jaar van mijn leven kosten en dat is te lang. De manier waarop de sport bestuurd wordt moet radicaal veranderd worden, want in mijn ogen regeren bedreigingen en angst de paddock."