[LMS] Lotus keert terug op het circuit

Lotus heeft aangekondigd dat zijn een raceversie van haar Lotus Evora zal gaan bouwen. Deze auto is puur geschikt voor circuitgebruik en het merk hoopt haar debuut te maken tijdens de 24 uur op de Nurburgring in Mei 2010.

De auto krijgt de naam Lotus Evora Type 124 Endurance mee en zal voldoen aan de FIA GT-standaarden. Om de auto wat competitiever te maken heeft het merk de auto bovendien een kleine 200 kilo lichter gemaakt. Daarnaast komt de auto met een Toyota V6-motor.

"Motorsport heeft altijd in ons bloed gezeten sinds dat Colin Chapman de eerste Lotus bouwde in 1948. We zijn dan ook trots op onze motorsport-historie met zeges in de Formule 1, Le Mans, rally's en allerlei andere races in de wereld. In 2006 wonnen wij nog het Britse GT3-kampioenschap met een Lotus Exige. De Evora is even stabiel als de Exige en wij verwachten dan ook dat het een competitieve wagen zal zijn", aldus Luke Bennett, directeur van Lotus Cars Limited.

Het team wil in 2010 en 2011 gaan deelnemen met een fabrieksteam aan de Le Mans Series-races en zal ook proberen enkele auto's te verkopen aan privé-teams.