Van der Vaart buiten selectie tegen Espanyol

In tegenstelling tot de herstelde Ruud van Nistelrooy en Royston Drenthe is Rafael van der Vaart niet opgenomen in de selectie van Real Madrid voor de wedstrijd tegen Espanyol.

Zaterdagavond zal Van der Vaart niet meereizen naar Barcelona. Tijdens een onzekere transferperiode werd de Nederlander duidelijk gemaakt dat er bij De Koninklijke geen toekomst met reële speelmogelijkheden meer voor hem was. Vlak voor het sluiten van de markt kreeg de Heemskerker echter te horen dat hij weer een kans krijgt in Madrid.

Zijn landgenoten Wesley Sneijder, Klaas Jan Huntelaar en Arjen Robben waren eveneens niet langer verzekerd van een toekomst met veel speelminuten in de Spaanse hoofdstad. Zij kozen voor een uitweg naar respectievelijk Internazionale, AC Milan en Bayern München.

Voor Van Nistelrooy en Drenthe is er nog steeds ruimte in de selectie. De eerstgenoemde mag na een lange blessure wederom zijn klasse laten zien, terwijl Drenthe na een moeilijke periode weer de kans lijkt te krijgen om zich alsnog te bewijzen.