BMW nog niet echt tevreden na vrijdag

Het BMW Sauber-team kan nog niet echt tevreden terugkijken naar de eerste dag op de Nürburgring. Het Duits/Zwitserse team heeft naar de thuisrace een nieuwe vloer, een aangepaste achterwielophanging, een nieuwe dubbele diffuser en een nieuwe voorvleugel meegenomen.

Nick Heidfeld kwam tweemaal tot een elfde tijd, maar was daar niet echt over te spreken. "De uitkomst van de tweede sessie is wat lastig te begrijpen. Nadat de baan opgedroogd was, was ik redelijk blij met mijn prestatie. Ik had verkeer in mijn snelste run en heb vier tienden verloren achter een Ferrari. Ik heb voor de laatste run nieuwe banden laten monteren, maar toen bleek ik niet sneller dan eerder in de sessie te zijn. We moeten uitvinden hoe dat komt."

"Met alle nieuwe delen op de auto was het belangrijk dat we vandaag ons programma zoals gepland uitvoerden," zei hoofd engineering Willy Rampf. "Nu moeten we de data analyseren en vergelijken. De eerste analyse laat zien dat we wat progressie hebben geboekt op het gebied van de downforce. We moeten de balans van de auto verbeteren en de set-up zo effctief mogelijk maken."

Submitter:  Bron: FOK!sport