[IndyCar] Tony George stapt op als baas

Tony George heeft zijn functie van baas van de Indianapolis Motor Speedway en IndyCar Series neergelegd. Dit gebeurde na een vergadering met het bedrijf van Hulman-George dat eigenaar is van het circuit en de raceklasse.

Eerder doken er al geruchten op dat de positie van George onhoudbaar zou zijn geworden doordat hij te veel van het familiekapitaal in de IndyCar Series zou hebben gestoken. Daarnaast zou hij de Indianapolis Motor Speedway in problemen hebben gebracht door veel te investeren in de komst van de Formule 1 naar de Verenigde Staten.

De moeder van Tony Mari Hulman George heeft gezegd dat hij uiteindelijk besloten heeft zijn positie over te geven. "Onze raad heeft Tony gevraagd om structuur aan te brengen in onze directeurstaf om het bedrijf efficiënter te laten werken. Daarnaast gaat hij zich op zijn leiderschapscapaciteiten in de Indy Racing League richten."

"Hij heeft besloten dat met de samenvoeging van de open-wiel-klasses en de goede managementstructuur bij de IMS het nu tijd is om zich te richten op Vision Racing dat zijn eigendom is en nog enkele andere zaken die hij en zijn familie interesseren."

"Tony zal in de raad van bestuur blijven zitten bij alle bedrijven en zal zich in blijven zetten om met alle bedrijven vooruitgang te boeken," zei Hulman George.

Tony George zal bij de Hulman & George Company opgevolgd worden door W Curtis Brighton die momenteel nog vice-president is. Jeffrey G Belskus zal hem opvolgen als baas van de Indianapolis Motor Speedway.