Hockeytitels Bloemendaal en Amsterdam

Bloemendaal is bij de mannen voor het vierde jaar op rij landskampioen geworden, het versloeg in de beslissende play-off wedstrijd Amsterdam. Bij de dames slaagde Amsterdam erin de jarenlange hegemonie van Den Bosch te doorbreken.

Lang kon Amsterdam op de been blijven in Bloemendaal. Vooral doelman Klaas Veering verdiende daarvoor de eer. Hij stopte menig strafcorner van Olmer Meijer en gooide zich moedig voor pogingen van Ronald Brouwer en Teun de Nooijer. Amsterdam kreeg zelf ook een paar kansen, maar de drie strafcorners van Taeke Taekema troffen geen doel en ook de acties van Santi Freixa bleken niet doeltreffend. Met de 0-0 nog steeds op het scorebord na zeventig minuten werd het verlengen volgens het sudden-death principe. Ronald Brouwer zag daarin de eerste beste kans schoon om met een snoekduik de bal achter Veering te krijgen en zo de wedstrijd met een golden goal te beslissen.

Bij de dames begonnen de Bossche vrouwen goed aan het duel; klaar om de twaalfde titel in successie binnen te slepen. Dat vertaalde zich na 18 minuten in een doelpunt van Maartje Goderie. Een paar minuten later werd de stand al weer rechtgetrokken door Amsterdam. Fieke Holman maakte via een strafcorner 1-1. Na rust mocht Kitty van Male het beslissende tikje uitdelen, waardoor de vrouwen van Amsterdam na veel verloren finales eindelijk kunnen juichen.