[SF] Buurman nog niet zeker van plek

Het is nog niet zeker dat Yelmer Buurman ook komend seizoen weer namens PSV zal deelnemen aan de Superleague Formula. De coureur uit Ubbergen heeft nog steeds geen overeenstemming bereikt met het team van Azerti, dat de auto's van PSV en Al Ain runt.

Volgens teameigenaar Wim Coekelbergs is sponsorgeld het grootste probleem: "Een auto rijdt niet gratis. Als er iemand komt die voldoende sponsorgeld meeneemt en binnen het profiel van PSV past, dan is Yelmer zijn plaats kwijt."

"Ik denk dat we binnen drie weken bekend zullen maken wie het stoeltje krijgt, maar dat kan nog steeds Yelmer zijn", vervolgt de teameigenaar. De Belg hoopt dat het team er nog uit komt met Buurman, toch kijkt hij echter ook naar alternatieven. Deze week gaat Coekelbergs met drie kandidaten rond de tafel zitten, waarvan één Nederlander.

De voorkeur van PSV gaat nog steeds uit naar Buurman. "De samenwerking met Yelmer was tot op heden positief. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij weer zal rijden komend seizoen", aldus commercieel directeur Marcel van den Bunder van PSV.

De Ubberger ziet het zelf niet zo donker in. Hij gaat er vanuit dat hij het tweede Superleague Formula-seizoen weer aan de start zal staan in zijn inmiddels vertrouwde roodwitte auto. Hij denkt niet dat PSV zit te wachten op een betalende coureur die achteraan mee zal rijden.

Het afgelopen seizoen werd Buurman namens PSV tweede achter het team van Beijing Gouan.