Beerens: "Geluk heb je nodig"

Roy Beerens speelt half mei met SC Heerenveen de bekerfinale tegen FC Twente. Aan De Dijk werd gisteren afgerekend met FC Volendam: 0-2.

"Ja, ik vond het terecht", zegt Beerens tegen RTL 7 over de wedstrijd. "We hadden continu het overzicht. We waren soms een beetje dom, maar hebben het na rust goed uitgespeeld."

"Vandaag hadden we ook een beetje geluk", zegt hij over de niet gegeven strafschop, vlak voor rust aan Volendam. "We hebben het wel nodig, want we hebben een paar moeilijke wedstrijden voor de boeg."

"Het seizoen kunnen we nu mooi afsluiten omdat we Europees voetbal hebben. Ik denk dat iedereen zijn niveau haalde vanavond en dan zijn we goed genoeg om te winnen, blijkt."

Twente is de tegenstander in De Kuip. Hoe kijkt hij tegen die ploeg aan? "Als je kijkt naar de eerste wedstrijd in de competitie is dat niet mooi, want die verlies je met 6-0. Maar we zijn gemotiveerd. Je weet dat het een harde wedstrijd wordt met veel vechtlust. We gaan er alles aan doen om te winnen en die beker in Friesland te houden."