Uitslag Chelsea - Liverpool

Chelsea heeft de halve finale van het Champions Leaguetoernooi bereikt. In een spannende en doelpuntrijke ontmoeting met Liverpool stokte de teller uiteindelijk op 4-4.

Zonder de geblesseerde aanvoerder Steven Gerrard leverde Liverpool de eerste speldenprikjes op het veld van The Blues, waar na de 1-3 nederlaag in eigen huis minstens drie keer gescoord moest worden. Na een klein kwartier bracht dat de eerste echte kans, toen Fernando Torres van zo'n zestien meter de bal over het doel van Petr Čech werkte. De bezoekers bleven de bovenliggende partij, en gevaarlijke vrije trappen waren het gevolg. Vanaf rechts mocht Fábio Aurélio de bal het strafschopgebied in brengen nadat Frank Lampard een overtreding beging op Dirk Kuijt. In plaats van richting een medespeler schoot de Braziliaanse linksback echter direct op goal, en verraste Čech volledig: 0-1.

De ploeg van de tijdelijke trainer Guus Hiddink kon geen vat op de wedstrijd krijgen en kreeg voortdurend te maken met snelle rushes van Gerrard's vervanger, Yossi Benayoun. Na een klein half uur spelen hield Branislav Ivanović vast in zijn eigen strafschopgebied, hetgeen volgens scheidsrechter Luis Medina Cantalejo voldoende was een strafschop toe te kennen aan The Reds. Xabi Alonso, de speler die vastgehouden werd, legde zelf aan vanaf elf meter en stuurde de Tsjechische doelman de verkeerde hoek in voor de verdubbelde marge. Uiteraard merkte ook Hiddink op dat het de verkeerde kant op ging, en haalde Salomon Kalou uit het veld om hem te vervangen voor Nicolas Anelka.

Vlak voor de thee kregen Rafa Benítez' mannen nog een enorme mogelijkheid op de virtuele voorsprong, maar Dirk Kuijts inzet werd ternauwernood van de lijn gered door de goalie. In het tweede bedrijf begon Chelsea uitstekend, omdat het eindelijk echt gevaarlijk werd. Na vijf minuten viel zelfs de Londense treffer, toen een lage voorzet van Anelka werd getoucheerd door Didier Drogba en vervolgens over de eigen doellijn werd gewerkt door Pepe Reina.

De verliezend finalist van vorig seizoen kreeg vervolgens het overwicht. Drogba schoot een vrije trap eerst nog rakelings naast, maar even later was het alsnog raak, toen Alex een kanonskogel loste op het doel van de Spaanse doelman: 2-2. De bezoekers moesten op zoek naar de herstelde voorsprong, maar konden het spel uit de eerste helft bij lange na niet benaderen. Hierdoor kon de thuisclub op zoek naar de beslissing, die uiteindelijk een kwartier voor tijd viel. Drogba ontsnapte op links en vond Lampard vrij voor de goal, waarop de aanvoerder raak tikte: 3-2.

Ondanks dat de Liverpudlians zo goed als verslagen waren op dat moment kwamen zij toch nog enigszins terug, toen Lucas Leiva zijn schot van richting veranderd zag en zowaar in het doel zag belanden. Alsof het duel in de Engelse hoofdstad nog niet krankzinnig genoeg was bracht Dirk Kuijt twee minuten later de spanning weer volledig terug. De Nederlander kon van dichtbij raak koppen op een voorzet van Albert Riera. De enorme druk werd The Blues uiteindelijk niet teveel, want in de voorlaatste minuut besliste Lampard alsnog het duel met zijn tweede treffer.

In de halve eindstrijd treft Chelsea FC Barcelona, dat vanavond afrekende met FC Bayern München.

Chelsea FC* (ENG) - Liverpool FC (ENG) 4-4 (3-1)
19' Fábio Aurélio 0-1
28' Xabi Alonso (Pen) 0-2
51' José Manuel Reina (e.d.) 1-2
57' Alex 2-2
76' Frank Lampard 3-2
81' Lucas Leiva 3-3
83' Dirk Kuijt 3-4
89' Frank Lampard 4-4

Stadion: Stamford Bridge, Londen
Toeschouwers: 42.000
Arbiter: Luis Medina Cantalejo (ESP)
Gele kaart: Branislav Ivanović, Ricardo Carvalho, Ashley Cole (Chelsea), Yossi Benayoun, Álvaro Arbeloa (Liverpool)

Opstellingen:

Chelsea FC: Čech; Ivanovic, Alex, Carvalho, A. Cole; Ballack, Essien, Lampard; Kalou (Anelka/36), Malouda, Drogba (Di Santo/90+4).

Liverpool FC: Reina; Arbeloa (Babel/85), Carragher, ¦krtel, Fábio Aurélio; Lucas, Mascherano (Riera/69), Xabi Alonso; Kuijt, Benayoun, Torres (N'Gog/80).

Submitter:  Bron: FOK!sport