Stekelenburg: "Situatie bij Ajax doet me wat"

Maarten Stekelenburg heeft zich dinsdag met het Nederlands elftal in Noordwijk gemeld. De keeper van Ajax hoopt de situatie bij Ajax de komende dagen even achter zich te kunnen laten.

"Ik ben blij dat ik nu hier ben. Weer lekker aan de bak, want de toestand bij de club doet je wel wat," liet Stekelenburg in een reactie weten. Voorafgaand aan het UEFA Cup-duel tegen Olympique Marseille, dat in Frankrijk werd gespeeld, werd de goalie tot tweede keus gedegradeerd.

"Daar zit je natuurlijk niet op wachten," ging Stekelenburg verder. "Dat is niet iets wat je verwacht aan het begin van het seizoen. Ik moet nu keihard werken, maar de situatie beïnvloedt mij wel."

Stekelenburg maakte zich overigens niet druk om het feit dat bondscoach Bert van Marwijk even met Edwin van der Sar had gebeld. "Dat doet me niets. Ik vind dat meer dan logisch, Henk Timmer was toen geblesseerd en ik was ziek."

De keeper van Manchester United ging uiteindelijk niet in op het aanbod van Van Marwijk. De bondscoach had graag gezien dat Van der Sar zich wederom beschikbaar zou stellen voor Oranje.