Rensing: "Men moet ophouden met fouten zoeken"

Bayern München's doelman Michael Rensing staat flink onder druk in de Duitse media. Sinds hij clubicoon Oliver Kahn verving onder de lat krijgt hij bij elke nederlaag flinke kritiek te verwerken.

"Ik heb genoeg van die hele discussie, waarin iedereen zich maar denkt te moeten mengen. Het irriteert me mateloos", aldus Rensing. "Ik ben zelf de eerste die in de spiegel kijkt na een fout. Maar er wordt constant gezocht naar missers van mij, dat moet ophouden. Als je niet wint, zoekt men naar fouten. Dan keert met zich tegen de keeper. Men wil mij gewoon niet met rust laten"

De Duitse doelman kreeg na de met 2-1 verloren wedstrijd bij Hertha BSC weer kritiek te verduren op zijn ingrijpen tijdens Andrei Voronin's doelpunten. Zaterdag zal Rensing echter gewoon aantreden tegen FC Köln, ondanks een pijnlijke elleboog. Spits Luca Toni zal echter niet in actie komen. Toni kampt met een achillespeesblessure, en met het oog op de Champions League uitwedstrijd tegen Sporting Lissabon van woensdag spaart coach Jürgen Klinsmann zijn spits.