HSV hoopt op gelijkspel

Vanavond speelt NEC tegen Hamburger Sv in de derde ronde van de UEFA Cup. Een optimale voorbereiding zou men verwachten aangezien na de winterstop de ploeg uit Nijmegen nog niet actief was in Europa. Niets is minder waar, aangezien trainer Mario Been nog een speler, Rachid Bouaouzan, gisteren nog uit de selectie zette.

Erg teleurstellend dat een talentvolle speler zijn ego boven het team stelt', aldus Been op een persconferentie na de training. 'Bij NEC is niemand groter dan het team,' aldus de trainer. De aanvallende opties worden hierdoor wel minder aangezien ook Tim Janssen en Dennis Rommedahl afhaakten met blessures. De positie van underdog lijkt weggelegd voor NEC in het duel, maar HSV is bang voor onderschatting.

Het is misschien geen bekende naam, maar NEC heeft een goede coach en een sterk team”, aldus Oranje-verdediger Joris Mathijsen op de website van de nummer drie van de Bundesliga. Trainer Martin Jol verwacht ook een lastige wedstrijd. “Een gelijkspel zou een goed resultaat zijn', meent de Hagenaar, die ook rekening houdt met de slechte staat van het veld in Nijmegen. Aantrekkelijk, technisch voetbal is daar haast niet mogelijk.