Cocu: "Goede serie nu belangrijk voor PSV"

Voormalig middenvelder Phillip Cocu behoort sinds kort definitief tot de trainersstaf van PSV. De 38-jarige assistent-trainer hoopt dat de zege tegen De Graafschap van afgelopen weekend het begin is van een mooie reeks voor de Eindhovenaren.

"We moeten er gewoon alles aan doen om er het maximale uit te halen", zegt Cocu in het Eindhovens Dagblad. "Tegen De Graafschap hebben we een redelijke stap gemaakt. Ik heb verder geen beeld van: we moeten dit of we moeten daar eindigen. Laten we proberen de weg naar boven te volgen."

De voormalig speler van de Eindhovenaren vervolgde met de woorden: "PSV bezit veel kwaliteit, maar heeft ook veel jonge spelers. Het is belangrijk dat wij allemaal werken aan het vertrouwen in eigen kunnen van deze ploeg. Het eerste doel is nu het neerzetten van een goede serie. Van daaruit kunnen we verder kijken."

De voormalig international van het Nederlands elftal, die al heeft aangegeven nu nog geen hoofdtrainer van de Eindhovenaren te willen worden, is gelukkig met het feit dat hij zich nu volledig op het eerste team van PSV kan concentreren. "Onder Huub Stevens heb ik al geprobeerd om mijn steentje bij te dragen, maar toen was ik ook nog verantwoordelijk voor de A1. Dat liep niet echt lekker; het werd toch een beetje half-half", licht Cocu toe.

"Nu is er een duidelijke keuze gemaakt: ik werk voor het eerste en niet meer voor de jeugd. Dit is voor mijn eigen ontwikkeling een mooie stap. De uitdaging moet er van beide kanten liggen. Ik wil de club graag helpen waar dat kan. Daarnaast wil ik zelf ook groeien als trainer", besloot hij.