Federer uit kritiek op opgave Djokovic

Roger Federer heeft duidelijke kritiek geuit op de opgave van Novak Djokovic in diens kwartfinale vandaag. De Servische nummer drie van de wereld gaf op bij een 2-1 achterstand in sets tegen Andy Roddick.

"Het is teleurstellend dat hij opgaf, je wilt altijd dat een wedstrijd tussen twee toppers wordt afgemaakt", zei Federer na zijn eenvoudige overwinning op Juan Martin Del Potro. "Tegen mij hield hij het vorig jaar in Monaco voor gezien vanwege keelpijn, soms verwonder je je daarover."

In een verklaring na het duel met Roddick gaf Djokovic eerder al tekst en uitleg over zijn opgave. "Mijn lichaam liet me in de steek, ik kon niet meer bewegen. Na mijn partij tegen Marcos Baghdatis lag ik maandag om 5.30 uur op bed. Ik wilde ’s avonds spelen, maar de organisatie luisterde niet."

Het is niet de eerste keer dat er kritiek ontstaat op de blessure-gevoelige Djokovic. Zo was er tijdens de afgelopen US Open al een relletje nadat Andy Roddick aangaf geen begrip te hebben voor de waslijst aan vermeende blessures waar Djokovic last van zou hebben tijdens het toernooi en gaf de Serviër al eens op tegen Nadal op Roland Garros en Wimbledon, tegen Wawrinka in de finale van Umag en in een cruciaal Davis Cup duel tegen de Russische Nikolaj Davydenko.