Bøkko lovend over prestatie Kramer

Håvard Bøkko liet zich zondagmiddag, na afloop van het EK allround, lovend uit over Sven Kramer. De Noor noemde de Nederlander, die zijn titel prolongeerde, de Lance Armstrong van het schaatsen.

"Dat was niet leuk. Maar hij is sterk en ik kon er niets aan veranderen," blikte Bøkko terug op zijn race met Kramer. De Nederlander reed zes rondjes voor het einde bij de Noor weg. Toch was hij niet ontevreden over zijn eigen prestatie. "Na mijn matige 500 meter wist ik dat de eerste plaats niet meer haalbaar was. Tijdens de tien kilometer richtte ik mij op het zilver. En ik wist dat Sven een keer zou gaan. Ik verwachtte het, alleen kon ik niet volgen."

Vorig jaar pakte Bøkko ook al de zilveren medaille. Toch heeft de Noor het idee dat hij meer in de buurt van Kramer komt. "Het gat wordt langzaam kleiner. Sven is het afgelopen jaar niet beter geworden en ik heb wel stappen gezet," liet hij weten. "Hij is te verslaan. Misschien volgende week, misschien over drie jaar. Maar het gaat gebeuren."

De eerste mogelijkheid voor Bøkko is het WK allround, dat begin volgende maand in Hamar wordt gehouden. "Het is mooi om voor eigen publiek te rijden, ik hoop dat het mij iets extra's geeft. Ik was dit weekeinde niet zo scherp, maar daar wil ik in elk geval iets laten zien."