PSV definitief zonder Afellay

PSV moet het zaterdagavond tegen sc Heerenveen doen zonder Ibrahim Afellay. De middenvelder raakte woensdagavond geblesseerd in het uitduel met Atlético Madrid en moest naar het ziekenhuis.

De blessure van Afellay is niet ernstig, maar het duel in Friesland komt nog te vroeg voor de international. Verder kent trainer Huub Stevens weinig problemen in de aanloop naar het duel met Heerenveen, dat net als PSV wisselvallig presteert dit seizoen.

"Laten we hopen dat we morgen een Heerenveen treffen van een week eerder, maar ik denk dat ze ons dat pleziertje niet zullen gunnen. Heerenveen zal geleerd hebben van de afstraffing tegen FC Twente en zal toch uit een ander vaatje proberen te tappen," aldus de trainer op de clubsite van PSV.

"Wij zullen er voor moeten zorgen dat we morgen een frisse en mentaal weerbare ploeg hebben. Ik hoop dat wij geleerd hebben van de eerste helft (tegen Atlético) en ik hou me vast aan onze kwaliteiten na de rust. Spelers weten dat ze fouten mogen maken, maar wij maken de laatste weken alleen te veel fouten."

"Als het goed gaat moet je kritisch zijn, als het minder gaat juist vertrouwen geven. En ik zal nooit ingaan op individuele fouten. Helaas zie je positieve ontwikkelingen niet altijd direct terug in het resultaat," besloot Stevens de analyse.