Oranje-debuut lonkt voor Lindenbergh

Olaf Lindenbergh gaat waarschijnlijk binnenkort debuteren voor Oranje. De ex-prof van De Graafschap, AZ, Ajax en Sparta Rotterdam is uitgenodigd door bondscoach Vic Hermans, die het futsalteam traint.

Lindenbergh kon afgelopen zomer geen nieuwe club vinden en besloot toen om zich op zaalvoetbal te richten. Hij speelt bij ZVV Veerhuys / Desko. Dit gaat hem dermate goed af dat Hermans hem benaderde voor Oranje te gaan spelen. "Hij is een absolute meerwaarde. Olaf kan zijn ervaring overbrengen op de jonge jongens en heeft een echte winnaarsmentaliteit. Ik zie hem straks als een verlengstuk. Of iemand dan twee maanden actief is, maakt mij niet uit. Hij kan het aan, hij heeft aanleg voor deze sport", licht de bondscoach zijn besluit toe.

In 2005 werd Lindenbergh enkele keren uitgenodigd door Marco van Basten, maar verder dan trainen met het Nederlands elftal kwam hij toen niet. Nu komt dan toch nog een droom uit: "Ik heb er niet lang over na hoeven denken. Spelen voor Oranje is toch iets aparts. Op het veld is het net niet gelukt. Daarom is het nu speciaal dat ik alsnog het Oranjeshirt mag aantrekken. Ik hoop in ieder geval een wezenlijke bijdrage te leveren aan het team."

Op maandag 13 januari 2009 speelt Nederland tegen Spanje, regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist bij het futsal.