Chelsea wil transferbedrag Mikel terug

Chelsea wil zestien miljoen pond terug van de Noorse club Lyn en haar voormalig directeur Morgen Andersen omtrent de transfer van Jon Obi Mikel. De Nigeraan kwam in 2006 over van de club om voor The Blues te spelen. Echter Chelsea heeft onterecht zestien miljoen betaald.

Mikel was in 2006 betrokken in een heuse transfersaga. Lyn, de club waar hij zijn carrière begon, Manchester United en Chelsea dongen naar de diensten van de jonge Nigeriaan. United sloot een akkoord met Mikel, maar hij koos later toch voor The Blues. Om de zaak af te doen besloot Chelsea vier miljoen te betalen aan Lyn en 12 miljoen aan Manchester.

Eind 2006 bleek echter na onderzoek van de Noorse justitie dat Lyn helemaal geen arbeidsovereenkomst had met Mikel. Chelsea had dus ten onrechte zoveel geld uitgegeven aan de speler. Andersen is reeds veroordeeld voor frauduleus handelen.

"Nu is aangetoond dat Chelsea onder valse voorwendselen een bedrag betaalde voor Mikel, achten wij ons niet meer gebonden aan eerdere afspraken. Wij benadrukken dat deze claim is ingediend tegen Lyn en Morgen Andersen", aldus Chelsea in een verklaring.