FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 10 oktober 2008

Vrouw halve eeuw opgesloten door echtgenoot

In Italië heeft een man zijn vrouw een halve eeuw lang gevangen gehouden. De vrouw mocht de woning alleen verlaten wanneer haar man erbij was en ze mocht met niemand spreken. Haar verhaal is uitgekomen toen ze wegens hartproblemen naar het ziekenhuis in Trento moest en de doktoren haar opmerkelijke verhaal vertelde.

De reden van de opsluiting was jaloezie. Sinds hun trouwen in 1958 was de man zo jaloers dat hij zijn vrouw opsloot. Wanneer de man naar buiten ging sloot hij alle ramen en deuren zorgvuldig af. De vrouw mocht geen televisie kijken.

Inmiddels zou het echtpaar in de zeventig zijn en twee volwassen kinderen hebben. Die kinderen mogen volgens een woordvoerder van de politie niet op bezoek komen bij de vrouw en al het contact met de kinderen was verbroken. "De vrouw is vaak geslagen. Haar leven is een hel geweest", meldt een woordvoerder.

Met dank aan crumpet voor de submit.

'Cover Newsweek klap in gezicht Sarah Palin'

Het Amerikaanse tijdschrift Newsweek heeft zich de woede van de Republikeinen op de hals gehaald door een ongeretoucheerde foto van de running mate van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain, Sarah Palin, te publiceren op de cover.

Op de foto zouden alle rimpels en poriën van Palin te zien zijn. De media-adviseur van de Republikeinen noemt de foto 'een klap in het gezicht' van Palin. Alle oneffenheden van de gewezen schoonheidskoningin zouden namelijk op foto te zien zijn. Tarantos benadrukt in Fox News dat het over 'ongewenst gezichtshaar, poriën en rimpels' gaat.

Tarantos meent dat de coverfoto van Barack Obama wel geretoucheerd is. Dit zou niet eerlijk zijn, want door de bewerking van de foto zou hij er 'presidentieel' en 'vlekkeloos' uitzien. Palin krijgt nog een trap na door het bijschrift "Palin, de vrouw van het volk (en dat is het probleem)."

Newsweek heeft nog niet gereageerd op de klacht.

De coverfoto is hier te bewonderen.

Met dank aan Mowiek voor de submit.

Twee Spaanse huizen halen, één betalen

Een projectontwikkelaar in Spanje probeert zijn huizen op een, voor de huizenmarkt, bijzondere manier aan de man te brengen. Wie nu een huis koopt, krijgt er een tweede gratis huis bij. De actie is een direct gevolg van de kredietcrisis.

Een woordvoerder van Salsa Immoniliaria meldde vandaag dat de huizen door de crisis moeilijk verkoopbaar zijn. Een ieder die nu via de projectontwikkelaar een huis met vier kamers aan de Costa del Sol koopt, krijgt er een studio in de buurt bij. Op deze manier hoopt het bedrijf sneller van de al wel gebouwde maar nog niet verkochte woningen af te komen.

Het gaat al langer niet goed met de Spaanse huizenmarkt. Een lange tijd groeide de markt, maar vorig jaar stagneerde deze. Onder ander hoge rentes, te veel (nieuwe) huizen en strenge voorwaarden voor leningen waren hier schuld aan. De kredietcrisis maakt de verkoop niet makkelijker.

Met dank aan WillyWallet voor de submit.

"Alonso paste niet bij BMW"

Fernando Alonso paste niet in de filosofie van BMW Sauber, dit zei Robert Kubica vandaag in de Duitse krant Bild. De Pool zal volgend seizoen opnieuw samen met Nick Heidfeld de kleuren van BMW vertegenwoordigen.

"Ik denk dat Fernando nooit met de volle overtuiging achter een transfer naar BMW Sauber stond. Voor zover ik kan oordelen denk ik niet dat hij hier gepast zou hebben. De filosofieën zijn verschillend", aldus Kubica.

Ook haakte hij nog even in op de actie van Hamilton tijdens de Grand Prix van Monza: "Er zijn twee opties: of je rijdt hard maar fair, of je rijdt te zelfverzekerd en te agressief. De actie ten opzichte van Glock in Monza was te veel en gevaarlijk. En ik ben niet de enige die dat vind."

"Contract Heidfeld niet verwacht"

Gerhard Berger, de teambaas van Scuderia Torro Rosso, is verbaasd dat BMW Sauber het contract van Nick Heidfeld verlengd heeft. De voormalig Formule 1-coureur vindt Quick Nick wel een aardige coureur, maar daar houdt het dan ook mee op.

Volgens de Oostenrijker zijn er minstens vijf betere coureurs op de huidige Formule 1-grid te vinden, waarbij hij niet eens Felipe Massa en Lewis Hamilton noemt. "Nick is een goede coureur. Maar hij is niet van het kaliber Räikkönen, Alonso, Kubica, Vettel of Rosberg", aldus Berger in de Münchener Abendzeitung

Bourdais ziet Renault wel zitten

Enkele weken geleden ging het gerucht dat Sébastien Bourdais Scuderia Torro Rosso aan het eind van het seizoen ging verlaten en voor Renault zou gaan racen. De Fransman heeft geen contact gehad met Renault maar hij zou het aanbod zeker niet afslaan.

"Niemand van Renault heeft daar met mij over gesproken. Ik zou het uiteraard geweldig vinden om voor Renault te racen, maar ze zijn ook intensief bezig met het opleiden van jonge coureurs, dus ik weet het niet. Als ze aan me denken, dan is dat alleen maar goed. Ik ben beschikbaar en ik zal er zijn als ze me nodig hebben", aldus Bourdais tegen de Franse radiozender RMC.

De viervoudig Champ Car-kampioen lijkt echter al genoeg moeite te hebben met het behouden van zijn stoeltje bij het team van Torro Rosso. "Ik word beoordeeld over een heel seizoen, niet op basis van één goede of slechte race. Op dit moment is het gecompliceerd. Als ze de beslissing maar blijven uitstellen, dan komt er een moment dat ik zelf de knoop door moet hakken. Ik ben noch hoopvol, noch gespannen."

Vijf jaar cel voor Montgomery

Oud-sprinter Tim Montgomery is veroordeeld tot vijf jaar cel. Hij krijgt de straf voor het verkopen van heroïne.

De voormalige wereldrecordhouder op de 100 meter bekende schuld. Hij kon moeilijk anders, want de 'junk' aan wie hij de drugs verkocht bleek een infiltrant van de politie. De deals werden op video vastgelegd.

De straf komt bovenop de veroordeling van 46 maanden die Montgomery eerder dit jaar kreeg voor betrokkenheid bij een grootschalig chequefraudeschandaal.

IJsland meldt zich af voor handbaltoernooi

De IJslandse handbalsters hebben zich af moeten melden voor het Holland Handbal Toernooi. Vanwege de financiële crisis is er geen geld beschikbaar.

IJsland zit sinds de kredietcrisis in grote financiële problemen, hierdoor is de handbalbond van het land zonder hoofdsponsor komen te zitten. De plek van het land zal nu worden ingenomen door het Nederlandse team van de HandbalAcademie, dat dit jaar voor het eerst uitkomt in de Eredivisie. Zij komen in een groep met Nederland en Oostenrijk. In de andere groep zitten Spanje, Polen en Turkije.

Parlement Portugal tegen homohuwelijk

Het parlement van Portugal heeft zich vandaag met grote meerderheid uitgesproken tegen invoering van het homohuwelijk. Het voorstel was ingediend door kleine linkse partijen en de Groenen.

De belangrijkste regeringspartij, de socialisten van premier José Sócrates, en de belangrijkste oppositiepartij, de conservatieve sociaaldemocraten, stemden tegen. Volgens een socialistische parlementariër is het voornamelijk katholieke Portugal nog niet toe aan het homohuwelijk. In opiniepeilingen is een meerderheid van de bevolking tegen. Buurland Spanje kent sinds 2005 wel het homohuwelijk.


Homohuwelijk nog niet in Portugal  (foto: ANP)

Victoria Beckham probeert niet zwanger te worden

"Ik ben niet zwanger en ben op dit moment ook niet bezig zwanger te worden." Dat zegt Victoria Beckham in het novembernummer van de Britse Glamour. "Ik ben zo gelukkig met mijn jongens, het zijn zulke geweldige jongens."

"Het zijn lieve, vrije geesten en ongelofelijk beleefd, iets wat ik heel belangrijk vind." De voetbalvrouw erkent echter ook dat ze het af en toe wel druk vindt met drie jongens - Brooklyn (9), Romeo (6) en Cruz (3) - over de vloer. "Het kost veel energie en nog een baby erbij zou iets teveel van het goede zijn. Misschien over een jaar of twee, maar nu zijn er voor mij geweldige carrièremogelijkheden en wil ik genieten van de jongens."

Victoria houdt nog veel van haar strakke figuurtje  (foto: ANP)

EU-leiders zondag voor crisistop naar Parijs

De staats- en regeringsleiders van vijftien Europese landen gaan zondag naar Parijs om te praten over oplossingen voor de financiële crisis. Dat maakte het kantoor van de Franse president Nicolas Sarkozy vandaag bekend.

De betreffende landen hanteren de euro als betaalmiddel. Ze zouden eigenlijk volgende week woensdag bij elkaar komen, maar die bijeenkomst is naar voren gehaald omdat een snellere reactie op de financiële problemen noodzakelijk zou zijn.

President van de Europese Centrale Bank Jean Claude Trichet en voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie zullen de vergadering ook bijwonen. Groot-Brittannië, een van de landen die het zwaarst zijn getroffen door de crisis, levert geen gesprekspartners, aangezien het nog niet is overgestapt op de euro.

De top begint zondagmiddag om 17.00 uur. Volgens Sarkozy gaan de betrokkenen proberen om een gezamenlijk actieplan te maken, dat een oplossing moet bieden voor de problemen.

De afgelopen weken spraken de leiders van EU-landen al vaker uit dat eensgezinde oplossingen gevonden moesten worden. In de praktijk kwam daarvan weinig terecht. De meeste landen kwamen met aparte reddingsplannen voor de eigen banken.

Sarkozy zondag weer druk bezet..  (foto: ANP)

Antillen onder financieel toezicht

De Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint-Maarten komen onder financieel toezicht te staan van het Koninkrijk der Nederlanden. Dat is bekendgemaakt na afloop van de ministerraad. Het toezicht moet helpen bij de schuldsanering van 2,2 miljard euro van de gebiedsdelen, voordat de nieuwe staatkundige verhoudingen gaan gelden.

Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat nu uit drie landen, Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Curaçao en Sint-Maarten gaan in de nieuwe staatsrechtelijke verhoudingen één nieuw land vormen. Die zijn nu nog onderdeel van de Nederlandse Antillen.

Bedoeling was dat de nieuwe staatsrechtelijke verhoudingen in december zouden ingaan. Dat wordt echter niet gehaald. Op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat men ervan uit dat de landen een eigen status krijgen in de loop van 2010.

De Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint-Maarten hebben op dit moment echter een schuld van 2,2 miljard euro. Voordat de nieuwe status in werking treedt, willen de betrokkenen die schuld wegwerken. Het College financieel toezicht zal de begroting van de gebiedsdelen in de gaten houden.

'Nederlander blijft zijn bank trouw'

Een onderzoek van de SNS Bank wijst uit dat Nederlanders hun bank ook tijdens de kredietcrisis trouw blijven. 82 procent van de ondervraagden zegt nog evenveel vertrouwen in de bank te hebben als voorheen. Betrouwbaarheid van de bank en niet een hoge rente, is voor de meeste mensen de belangrijkste reden om klant bij een bank te blijven.

SNS ondervroeg 610 mensen, die klant zijn bij verschillende banken, over hun vertrouwen in hun bank. Bijna alle ondervraagden, 95 procent, zeggen niet van plan te zijn om over te stappen naar een andere bank. "In tegenstelling tot berichten in de media dat spaarders massaal aan de wandel gaan blijken ze juist erg honkvast", aldus Arie Koornneef van de SNS Bank.

Zevenentwintig procent van de ondervraagden zegt dat zij hun geld in de toekomst wel beter willen spreiden. Bij voorkeur verspreiden zij hun spaargeld dan over rekeningen bij Nederlandse banken. De Rabobank wordt door spaarders gezien als de betrouwbaarste bank. Postbank, ING en SNS volgen.

Eetpiraat slaat toe in Brabant

Er ligt een waar gevaar op de loer voor de Nederlandse horeca: een eetpiraat. In Brabant heeft de piraat al flink toegeslagen. De man geeft na een duur diner een kaartje af van een niet bestaand bedrijf in Tilburg om daar de rekening naartoe te laten sturen. Een van de restauranten waar hij geweest is ligt in Oisterwijk. Twee jaar geleden kreeg Restaurant Linnen de man op bezoek. "Hij heeft twee keer bij ons gegeten en niet betaald", vertelt Alwin Houwing van restaurant Linnen.

"We hebben toen aangifte gedaan. Met een telefoontoestel hebben we hem gefotografeerd. Zo konden ze hem traceren. Toevallig kregen we twee weken geleden de brief dat hij 6 november voor de rechter moet verschijnen."

Een ander restaurant in de Brabantse plaats was ook de klos in maart en april 2007. "We kwamen erachter dat het bedrijf op het kaartje niet bij de Kamer van Koophandel stond ingeschreven", vertelt Natasja van Rooij van restaurant Tiglio. "We hebben de politie ingeschakeld, maar ze zeiden niets te kunnen doen zolang van de verdachte verder niets bekend was. Het is toch vreemd dat de aangifte van restaurant Linnen toen al binnen was en dat nu blijkt dat de man binnenkort voorkomt. Ik hoop dat onze zaak daar nog aan toegevoegd kan worden."

Daarna is de man in Kaatsheuvel aan de gang gegaan. Restaurant De Molen werd in oktober 2007 gedupeerd. "Wij hebben geen aangifte gedaan", zegt eigenaar Jerry van der Pluijm. "We hebben wel drie aanmaningen gestuurd, zonder effect."

Scholier dood na botsing met tractor

Een fietsende scholier is vanmiddag overleden aan de gevolgen van een botsing met een tractor in Doetinchem. Een groot aantal medescholieren was getuige van het ongeluk dat rond 14.30 uur plaatsvond op de kruising van de Liemersweg met de Energieweg. Het slachtoffer is een 14-jarige jongen uit Kilder.

De tractor werd bestuurd door een 21-jarige man uit Doetinchem. De Gelderse tiener raakte zwaargewond en overleed later in een ziekenhuis. De scholieren zijn teruggegaan naar school en daar opgevangen. De politie zoekt andere getuigen. Op de kruising staan verkeerslichten, benadrukt de politie, zonder overigens toe te lichten of iemand door rood is gereden. Achter de tractor was een aanhangwagen met maïs gekoppeld.

Een traumahelikopter rukte uit om de jongen te stabiliseren. De ambulance ging onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis.

Wereldrecord kloksimultaandammen naar Tilburg

Het wereldrecord kloksimultaandammen is in Nederlandse handen. Dammer Anton van Berkel heeft op de Universiteit van Tilburg het wereldrecord kloksimultaandammen verbroken. Het record stond op naam van Jeroen van den Akker, die het eerder opnam tegen dertig tegenstanders.

Van Berkel is niet zomaar een dammer. Hij is regerend Nederlands kampioen snel- en rapiddammen. Hij rekende vanmiddag af met 32 opponenten.

De Tilburger scoorde hij 45 punten, precies genoeg voor de vereiste 70 procent score. Hij verloor slechts twee partijen, won er vijftien en speelde er vijftien gelijk.

Frogers missen bijstandsleven nu al

Natasja en René Froger missen het leventje dat ze vorige maand hebben geleid in de Vennecoolstraat in Hilversum-Noord. "We hebben ons er heel erg thuis gevoeld", vertelde Natasja vrijdag tijdens de presentatie van het programma 'De Frogers: effe geen cent te makken'. De echtelieden en hun twee kinderen Maxim en Didier moesten een maand lang rondkomen van maar 607 euro en hielpen mee bij de voedselbank in Rotterdam.

Ieder dubbeltje moeten omdraaien was heel zwaar voor het gezin, dat normaliter in een luxe villa woont inclusief eigen zwembad en tennisbaan. "Het is wel even schakelen als je elke cent twintig keer moet omdraaien. Dan ga je wel nadenken", verklaarde de 47-jarige zanger. "Als je dit maand in maand uit meemaakt dan wordt je daar echt heel moedeloos van", zei Natasja. "Dat is echt heel erg zwaar."

Toch mist het gezin de periode die het in Hilversum doorbracht. "Je hebt constant contact met je buren", zei René. "De mensen zijn zo lief allemaal, zo warm", stelde Natasja. "Dat heb je bij ons in de straat minder." Als de 43-jarige Hart in Aktie-presentatrice nu alleen thuis in Blaricum is, mist ze haar oude buurtgenoten het meest. "Op die momenten zou ik het wel leuk vinden om even spontaan bij de buurvrouw aan te bellen en een kop koffie te drinken", zei ze vrijdag. "Dat vond ik wel heel gezellig, dat mis ik af en toe wel."

De Frogers zijn niet van plan om het hele avontuur achter zich te laten nu ze weer in de villa in Blaricum wonen. "Het is niet dat we er nu mee gestopt zijn", beweerde Natasja. "We zijn gisteravond nog bij de voedselbank geweest." Ook heeft het gezin nog contact met de buren uit Hilversum. "Natasja is van de week nog naar een verjaardag geweest", zei René.

Het gezin heeft veel van het avontuur opgestoken. "Ik douche nu veel minder lang en we doen de lichten uit als we weggaan", zei René. "Ons koopgedrag is wel veranderd", voegde Natasja toe. "Als je opeens alles weer bewust gaat bekijken, dan kan je zo veel besparen."

De soap is vanaf donderdag acht weken lang te volgen op RTL 4.

Piraten Somalië dreigen schip op te blazen

De kapers van het voor de kust van Somalië gekaapte Oekraïense vrachtschip Faina hebben vandaag gedreigd het schip met alle opvarenden op te blazen als over drie dagen nog geen losgeld is betaald. Dat heeft een woordvoerder, Sugule Ali, via satelliettelefoon laten weten.

De piraten kaapten het schip twee weken geleden. Ze eisten twintig miljoen dollar, maar lieten donderdag weten dat over het losgeld te praten viel. Na nieuw beraad op vrijdag zei Ali: "Wij hebben besloten het schip en de lading, onszelf inbegrepen, op te blazen als de eigenaar niet over de brug komt."

De Faina heeft 33 Russische tanks en andere zware wapens aan boord. Zes Amerikaanse oorlogsbodems hebben het schip omsingeld. De Oekraïense minister van defensie sprak zich vrijdag uit tegen een gewapende bevrijdingsactie.

Contador blijft Astana trouw

Alberto Contador blijft Astana trouw en zal ook volgend seizoen voor de wielerploeg uit Kazachstan uitkomen. Dit liet de winnaar van de Vuelta a España aan persbureau Reuters weten. De Spaanse renner zal samen met Lance Armstrong gaan strijden om de positie van kopman in de Tour de France.

"Ik moet natuurlijk mijn eigen belangen verdedigen," liet Contador weten. "Maar ik heb nog een contract van twee jaar bij Astana. Hoewel het niet onmogelijk is om van een contract af te komen, zal dat ook niet gemakkelijk zijn."

Contador denkt overigens dat de komst van Armstrong ervoor zorgt dat hij er zelf sterker van zal worden. "Het is een extra motivatie. Ik zal moeten proberen beter te zijn dan Armstrong."

Krajicek niet naar Zürich

Michaëlla Krajicek zal tijdens het tennistoernooi van Zürich niet in actie komen. De tennisster is pas hersteld van een blessure aan haar knie en was in eerste instantie van plan wel in de Zwitserse stad te spelen.

Krajicek heeft er inmiddels voor gekozen om in België te blijven, waar ze zal trainen. "Ik concentreer me op de zaken in mijn spel die aangepast moeten worden voordat ik weer ga spelen. Ook wil ik voorkomen me te snel in toernooien te storten, deze vragen immers veel van mijn lichaam", aldus de tennisster.

Het is de bedoeling dat Krajicek over een week wel aan het toernooi in Luxemburg zal deelnemen. Ze zal zich dan via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi moeten plaatsen.

Stalen uit Giro niet opnieuw getest

Angelo Zomegnan, de grote baas achter de Giro d'Italia, heeft bekend gemaakt dat er geen nieuwe testen worden uitgevoerd op de bloed- en urinestalen, die de renners tijdens de Italiaanse wielerronde hebben ingeleverd.

Zomegnan liet weten dat er tijdens de Ronde van Italië op het verboden middel CERA is getest. Dit leverde echter geen positieve renners op, waardoor hij het onnodig acht om alle stalen nogmaals aan een onderzoek te onderwerpen.

Sauerbreij pakt bronzen plak

Nicolien Sauerbreij is er in geslaagd tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd snowboarden, die in Landgraaf werd gehouden, de bronzen medaille te pakken. In de strijd om de derde plaats was ze te sterk voor Claudia Riegler uit Oostenrijk.

Sauerbreij moest in de halve finales haar meerdere erkennen in de Oostenrijkse Doris Günther. Zij won uiteindelijk ook de gouden medaille. In de strijd om het brons wist de Amsterdamse af te rekenen met Riegler, die in de eerste run teveel tijd nodig had en daardoor verloor.

Ecclestone: "Coureur in Kimi is zoek"

Bernie Ecclestone heeft geen idee wat er met Kimi Räikkönen aan de hand is. De Fin, die voor Scuderia Ferrari rijdt, heeft sinds de Grand Prix van Hongarije geen punt meer binnen gehaald. Bovendien kan de coureur het tempo van ploeggenoot Felipe Massa niet volgen.

"Kimi is een aparte kerel en daar hou ik wel van," liet Ecclestone in een Italiaanse sportkrant weten. "Maar als je de titel wint, zul je jezelf meer open moeten stellen als een icoon van de sport. Hij heeft dat niet gedaan. Ik ken hem als een geweldige coureur, maar ik weet niet waar die coureur nu is. Het is een mysterie."

Deelname Polen aan WK-kwalificatie zeker

De FIFA en de UEFA hebben vrijdag een akkoord bereikt met de Poolse voetbalbond over de verkiezing van een nieuw bestuur. Hierdoor is de deelname aan de WK-kwalificatie van Polen met bondscoach Leo Beenhakker veilig gesteld.

De FIFA en UEFA hadden in Zürich een overleg met de Poolse autoriteiten weet het Dagblad van het Noorden te melden.

"We hebben overeenstemming bereikt over de route die dient te worden gevolgd voor de verkiezingen bij de PZPN en voor de stappen die moeten worden gezet voor de toekomst van het Poolse voetbal," liet de FIFA weten.

Na dit besluit kan Polen ook doorgaan met de organisatie van het EK in 2012. Samen met Oekraïne zal Polen in 2012 het gastland zijn.

Rechtenstudente jat voor onderzoek

Een 21-jarige vrouw is in Dordrecht is in de kraag gevat wegens winkeldiefstal. Op zich niet noemenswaardig, maar de studente uit Gorinchem beweert dat ze het heeft gedaan in het kader van een onderzoek voor haar studie. De jongedame studeert namelijk rechten.

Tegenover de politie heeft ze verklaard dat zij in de praktijk wilde ervaren hoe het in zijn werk gaat als iemand wordt betrapt op winkeldiefstal. Ook was ze nieuwsgierig naar de behandeling van verdachten.

Naar verluidt heeft de studente vrij opvallend een setje kunstnagels meegenomen uit een winkel. Een personeelslid heeft haar aangehouden en de politie gebeld. Eenmaal op het politiebureau vertelde de vrouw dat zij liever zelf wilde ervaren hoe het is te worden gearresteerd dan het te horen van anderen. De studente heeft als straf een boete van 150 euro en een winkelverbod gekregen.

Fietsers doodgereden in Ulicoten

Twee fietsers zijn vrijdag omgekomen bij een verkeersongeluk in het Brabantse Ulicoten, nabij de Belgische grens. Zij werden even voor 15.00 uur op de Meerleseweg aangereden door een automobilist en overleden ter plaatse.

Een 35-jarige Belgische vrouw zat achter het stuur en wordt gehoord. Over de toedracht van het fatale ongeluk tast de politie nog in het duister, meldt een woordvoerder.

De identiteit van de slachtoffers zijn nog niet bekendgemaakt. Het gaat om een man en een vrouw. De auto sloeg over de kop en ligt in de greppel. Bij het technische onderzoek om de toedracht van het ongeluk te achterhalen is een helikopter ingezet.

Chelsea wil transferbedrag Mikel terug

Chelsea wil zestien miljoen pond terug van de Noorse club Lyn en haar voormalig directeur Morgen Andersen omtrent de transfer van Jon Obi Mikel. De Nigeraan kwam in 2006 over van de club om voor The Blues te spelen. Echter Chelsea heeft onterecht zestien miljoen betaald.

Mikel was in 2006 betrokken in een heuse transfersaga. Lyn, de club waar hij zijn carrière begon, Manchester United en Chelsea dongen naar de diensten van de jonge Nigeriaan. United sloot een akkoord met Mikel, maar hij koos later toch voor The Blues. Om de zaak af te doen besloot Chelsea vier miljoen te betalen aan Lyn en 12 miljoen aan Manchester.

Eind 2006 bleek echter na onderzoek van de Noorse justitie dat Lyn helemaal geen arbeidsovereenkomst had met Mikel. Chelsea had dus ten onrechte zoveel geld uitgegeven aan de speler. Andersen is reeds veroordeeld voor frauduleus handelen.

"Nu is aangetoond dat Chelsea onder valse voorwendselen een bedrag betaalde voor Mikel, achten wij ons niet meer gebonden aan eerdere afspraken. Wij benadrukken dat deze claim is ingediend tegen Lyn en Morgen Andersen", aldus Chelsea in een verklaring.

Ook Denemarken zonder Tomasson

Jon Dahl Tomasson moet ook de interland van zijn thuisland tegen Malta missen. Vorige maand miste hij al de gewonnen interland tegen Portugal (2-3). Ook bij Feyenoord zat hij al even in de ziekenboeg met een knieblessure.

Voor Tomasson is het een streep door de rekening. Hij had zijn zinnen gezet op Malta en is teleurgesteld dat dat niet is gelukt. "Ik ben best goed in vorm op dit moment en dat maakt het niet minder vervelend dat ik moet afhaken".

Vorm blijft bij Oranje

Michel Vorm blijft bij de selectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden tegen IJsland en Noorwegen. Vorm ging er van uit dat hij de selectie vrijdag moest verlaten, maar bondscoach Bert van Marwijk wil hem bij de groep houden.

Volgens Van Marwijk zijn er twee redenen om Vorm bij de selectie te houden. Ten eerste is hij erg onder de indruk van de jonge FC Utrecht-keeper en wil hij hem er bij houden om hem ervaring op te laten doen.

Bovendien wil de bondscoach het zekere voor het onzekere nemen. Aangezien Henk Timmer nog kwakkelt met zijn gezondheid kan het zijn dat hij wel eens een training laat schieten. In dat geval wil Van Marwijk zorgen dat hij nog steeds twee keepers tot zijn beschikking heeft.

'Arsenal gaat bieden op Afellay'

Arsenal gaat een bod uitbrengen op Ibrahim Afellay, volgens de Britse krant The Sun. De Londenaren zouden een bedrag van zes miljoen pond, ruwweg 7,5 miljoen euro, over hebben voor de middenvelder van PSV.

'For he's a jolly good Afella' kopt The Sun vrijdag. Vooral trainer Arsene Wenger zou erg gecharmeerd zijn van de verrichtingen van de jonge international. Afellay heeft bij PSV nog een contract dat loopt tot 2011. Vlak voor het einde van de transfermarkt afgelopen zomer werd Afellay nog gelinkt aan Manchester City.

Bourdais' eerste keer op Fuji

Scuderia Toro Rosso-coureur Sébastien Bourdais had in de morgen nog een goede negende plaats in de vrije trainingen, en moest het doen met een veertiende plek in de middagtraining. Het was de eerste keer voor de Fransman op het Japanse circuit.

Bourdais: "Dit is mijn eerste keer op dit circuit en ook mijn eerste bezoek aan Japan. Het circuit is niet echt geweldig, maar er zijn geen hobbels op het asfalt en de faciliteiten zijn erg goed. Het circuit is niet heel moeilijk om te leren, omdat er eigenlijk maar acht echte bochten zijn. De laatste sector is echter behoorlijk moeilijk en als je te agressief bent, betaal je de prijs op het rechte stuk, waar je veel tijd kan verliezen."

De Fransoos heeft een schamele 4 punten bijeengesprokkeld voor het kampioenschap tot nu toe, terwijl hij viermaal kampioen werd in het ChampCar-kampioenschap. Zijn teamgenoot Sebastian Vettel heeft er al 27, waardoor het hele STR-team op 31 punten komt.

Stel sekst bij politie voor de deur

Een verliefd stelletje dat niet kon wachten tot ze weer thuis waren, besloten de auto op een parkeerplaats te zetten en daar in de auto met elkaar de liefde te bedrijven. Helaas voor hen bleek de parkeerplaats alleen voor invaliden te zijn, voor de ingang van het politiebureau in Hellertown, Pennsylvania.

Blind van verliefdheid hadden ze ook niet in de gaten dat het rondom hen zwart zag van de politieauto's. Zo kon het gebeuren dat ze middenin het liefdesspel werden gestoord door een agent die op het raam klopte. De politieman vond het nogal vreemd dat er in de vroege morgen een auto met draaiende motor voor het bureau stond.

De 23-jarige student en zijn onbekende partner kwamen terug van een feestje. Of ze een boete hebben gekregen, is niet bekend.

Waardering voor NS stijgt

Treinreizigers waren in het derde kwartaal van dit jaar meer tevreden over de dienstverlening van de NS dan ooit eerder gemeten. Afgelopen kwartaal gaf 78 procent van de klanten de NS het rapportcijfer 7 of hoger, vijf jaar geleden was dit in dezelfde periode nog 61 procent. Dit blijkt uit onderzoek dat de NS uitvoerde samen met consumentenorganisaties en de overheid. De tevredenheid over de NS wordt sinds 2003 gemeten.

De waardering voor het op tijd rijden steeg ten opzichte van vorig jaar van 51 procent naar 59 procent van de klanten die een 7 of hoger geven. De stijging van de punctualiteit is niet alleen de perceptie van de reizigers. Volgens gegevens van de NS steeg het aantal treinen dat binnen vijf minuten van de geplande aankomsttijd arriveerde van 93,6 procent naar 94,6 procent. Klanten waren ook meer te spreken over de klantgerichtheid van het personeel. Het aantal mensen dat hiervoor een 7 of hoger gaf, steeg van 61 procent naar 63 procent.

Directeur NS Reizigers Jacques Huberts is blij met de cijfers. "Het is een compliment aan onze medewerkers. Het geeft aan dat onze inspanningen van de laatste jaren om de klant centraal te stellen beloond worden."

Het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov) wijst erop dat er voor de NS nog winst te behalen valt bij de informatievoorziening bij vertraging en de aansluitingen van treinen op elkaar. "Het moet gewoon worden dat bij een kleine vertraging treinen op elkaar wachten", laat het Locov weten. Ook blijft de 'reinheid van het treininterieur' een punt van aandacht, vinden de consumentenorganisaties.


Waardering voor NS stijgt  (foto: DAG)

[TGS 2008] King of Fighters XII toont meer 2d geweld

Na een klein 3d uitstapje met KoF: Maximum Impact gaat de serie voor deeltje twaalf weer helemaal terug naar de 2d-roots. Uiteraard mogen de sprites weer een tikje scherper en de animaties een tikje vloeiender. Onderstaande trailers geven je een impressie van deze game.King of Fighters XII zal in april 2009 in de Japanse arcadehallen te spelen zijn. De vraag blijft natuurlijk of het spel op de consoles zal verschijnen en zo ja, wanneer. Zodra wij het antwoord op deze vraag hebben laten wij het je natuurlijk meteen weten!

Albers rijdt seizoensfinale Le Mans

Christijan Albers zal volgende week meedoen aan de seizoensfinale van de American Le Mans Series, die wordt gereden op het circuit van Laguna Seca in Californië. De voormalig Formule 1-coureur zal met de Audi R10 TDI rijden voor het fabrieksteam van Audi Sport Noord-Amerika. Tijdens het DTM-weekend op het circuit van Zandvoort gaf Albers al een demonstratie met de sportscar.

"Ik ben enorm blij dat ik deze kans van Audi heb gekregen", vertelde Albers. Hij zal samen met de Italiaan Emanuele Pirro een rijderskoppel gaan vormen. "Om met de Audi R10 TDI over Laguna Seca te mogen rijden zie ik als een erg speciale beloning voor wat ik dit seizoen met Futurecom TME in de DTM heb gepresteerd. Ik hoop dat ik samen met Pirro de door Audi gestelde doelen kan verwezenlijken. Na zestien jaar in de autosport actief te zijn wordt dit een totaal nieuwe ervaring voor mij. Nog niet eerder heb ik met een sportscar geracet en nog niet eerder heb ik over Laguna Seca gereden."

Audi Motorsport-baas Wolfgang Ullrich: "We willen een verjonging doorvoeren in ons rijderkader voor de sportcars en Christijan Albers heeft dit jaar in de DTM een zeer goede indruk op ons gemaakt. Hij heeft absoluut de potentie om een zeer succesvolle sportscar-coureur te worden. Laguna Seca krijgt hij de eerste kans om zich te bewijzen."

Supersnelrecht bij geweld tegen hulpverleners

Mensen die geweld plegen tegen hulpverleners zoals ambulancepersoneel worden voortaan zo veel mogelijk binnen drie dagen berecht. Dat heeft minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) vrijdag gezegd. Daarmee voert de minister een VVD-voorstel uit dat tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen door een Kamermeerderheid werd gesteund.

Het zogeheten supersnelrecht, waarbij arrestanten binnen drie dagen worden berecht, wordt voortaan ook ingezet tijdens omvangrijke evenementen in de grote steden, zoals voetbalwedstrijden. Rechtbanken worden uitgerust met speciale voorzieningen zodat berechting van verdachten snel kan plaatsvinden. Supersnelrecht kan nog niet overal worden toegepast, maar tijdens de komende jaarwisseling zal dit wel gebeuren bij rechtbanken in het hele land.

Ook het zogeheten snelrecht wordt volgens Hirsch Ballin in heel Nederland ingevoerd. Bij snelrecht moet een verdachte worden berecht binnen veertien dagen nadat hij is opgepakt. In de periode tussen arrestatie en berechting komen verdachten niet op vrije voeten.

Ambulance

Ambulance
 

 

[TGS 2008] Tenchu 4 video toont Wii-moorden

Op de Wii hebben we ondertussen allemaal een keer mogen tennissen, bowlen, golfen, maar met Tenchu 4 krijgen we een legio aan manieren om een vijand te besluipen en te vermoorden. Na het eerste deel dat door velen als klassieker wordt beschouwd, kwamen een aantal mindere delen. Met Tenchu 4 probeert Ubisoft de serie weer op de rails te krijgen. In onderstaande trailer wordt getoond hoe je van je Wiimote en Nunchuck dodelijke wapens kunt maken...virtueel dan.Tenchu 4 zal exclusief op de Wii verschijnen in het eerste kwartaal van 2009. Tot die tijd verwijs ik je graag door naar deze site om je ninja-drang te voeden.

[gerucht] Obama voert campagne in Burnout Paradise

Dat de strijd voor het Witte Huis een pittige is dit jaar moge intussen duidelijk zijn. Obama wil nu zijn concullega McCain een stap voor zijn door in een game reclame te maken. Helaas kunnen wij niet controleren of het werkelijk in het spel zit, maar onderstaande foto's zouden bewijs moeten zijn van Obama's brede campagne.Mocht je zelf tijdens het racen deze foto's kunnen bevestigen, dan zien wij graag bewijsmateriaal. Het kan ook nog mogelijk zijn dat deze alleen op de US servers te zien zijn.

Runescape-dieven moeten voor de rechter komen

Tegen twee jongens van 14 en 15 jaar oud is een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier weken geëist voor het stelen van virtuele voorwerpen in een computerspel. Het is de eerste keer dat een Nederlandse rechter zich buigt over diefstal van virtuele voorwerpen.

De twee jongens uit Leeuwarden zouden vorig jaar een toen 13-jarige plaatsgenoot met geweld hebben gedwongen om virtuele items over te dragen in de MMORPG RuneScape. De verdachten zouden het slachtoffer, dat zij van school kenden, hebben geschopt, geslagen en met een mes hebben bedreigd. Vervolgens boekte hij de virtuele voorwerpen over aan de twee.

De zaak tegen de twee jongens is juridisch interessant omdat de vraag centraal staat of virtuele voorwerpen als 'goederen' mogen worden beschouwd. Volgens de officier van justitie in Leeuwarden is er wel degelijk sprake van diefstal, omdat de objecten voor de eigenaar waarde hebben en hij hier nu niet meer over kan beschikken. Hij vindt bovendien dat virtuele objecten als goederen kunnen worden gezien. De rechter doet op 21 oktober uitspraak in de zaak.


Je drie bruine pixels-item of je leven!

[TGS 2008] Street Fighter IV video laat Sakura in actie zien

Als nieuweling heb je vaak een hoop te bewijzen. Iedereen kent Dhalsim wel, maar wie heeft ooit Sakura zien bewegen? Deze jongedame dient dan ook flink van zich af te trappen om te laten zien dat die flexibele zweefteef niets in te brengen heeft. Hoewel Dhalsim natuurlijk een flink bereik heeft gooit Sakura de handdoek niet snel in de strijd. Kijk mee naar een volledig potje Sakura vs. Dhalsim.Momenteel staat Street Fighter IV op de planning voor februari 2009. Dan kunnen PC, PS3 en 360 bezitters kijken of het spel de nostalgische gevoelens naar boven brengt of het ontbijt naar boven brengt. Wil je niet wachten om deze conclusie te trekken, dan kun je altijd nog een retourtje Tokyo boeken om het spel daar in de arcadehallen te spelen.

spoiler
Wachten is goedkoper

[TGS 2008] BlazBlue toont opening cinematic

In onze 3d generatie is het prettig te weten dat sommige developers gewoon nog bij 2d zweren. Arc System Works is een van die developers, die op de PSX en PS2 hun Guilty Gear serie uitbracht, een reeks 2d vechtspellen met een lekkere manga-feel. BlazBlue is een compleet nieuw spel dat zeker wel in de stijl van Guilty Gear te vinden is. Hieronder zie je het filmpje dat je te zien krijgt als je het spel opstart en niet haastig op start zit te rammen.BlazBlue is momenteel alleen nog aangekondigd voor de arcadehallen en in Japan voor de PS3. Of er een Europese release aankomt is nog onduidelijk.

EU wenst iPhone met batterijklepje

Nieuwe EU regelgeving kan technologiebedrijven, met Apple voorop, flink in de problemen gaan brengen. Het is sinds 26 september in de EU niet meer toegestaan apparaten te maken met een ingebouwde accu.

Dat meldt ZDnet. Om recyclen makkelijker te maken en te voorkomen dat mensen een apparaat weggooien enkel omdat de accu dood is, moeten batterijen in apparaten door de gebruiker makkelijk verwijderd kunnen worden. Op die manier eindigen de batterijen niet op de storthoop met het apparaat, is de hoop. Veel moderne apparaten, de iPhone en iPod voorop, hebben accu's die niet door gebruiker vervangen kan worden. De EU-regel zou kunnen betekenen dat dergelijke apparaten helemaal opnieuw ontworpen moeten worden.

De wet is sinds 26 september van kracht in de EU. Een oplaadbare batterij gaat doorgaans enkele honderden laadcycli mee, en moet daarna vervangen worden. Bij sommige producten moet het apparaat daarvoor terug naar de fabriek. Dat leverde Apple in het verleden al veel protesten op van gebruikers, die zo tachtig euro betalen voor een batterij-vervanging. Nu blijken de apparaten ook nog eens onwettig. Of Apple de apparaten opnieuw moet ontwerpen is niet helemaal duidelijk. Voor de iPhone 3G bijvoorbeeld zou een goede handleiding misschien al genoeg zijn om aan de regels te voldoen. De hippe telefoon heeft namelijk twee schroefjes waarmee de telefoon open kan worden gemaakt en de batterij is dit keer niet vastgesoldeerd aan het toestel. Dat maakt vervanging door een slimme amateur in principe mogelijk.

De regels gelden niet voor alle apparaten. Als om veiligheidsredenen of medische noodzaak een vaste verbinding nodig is, gelden de regels niet. Een chip met eigen stroomvoorziening of pacemaker hoeft dus niet compleet herontworpen. In 2012 moet 25% van alle batterijen worden ingezameld voor recycling door de nieuwe wet. Op dit moment is dat in Groot-Britannië nog slechts twee procent. In Nederland gaat het beter met het inzamelen van lege batterijen. Apple heeft nog niet gereageerd op de ontdekking van ZDnet.

Jongeren slopen cruiseschip in Kampen

Verschillende groepen jongeren en een volwassene hebben in augustus voor tienduizenden euro's schade aangericht op een cruiseschip dat lag afgemeerd in Kampen. De politie meldt vandaag dat de afgelopen weken 37 verdachten zijn verhoord in verband met de vernielingen. Onder hen is een 46-jarige man uit de Hanzestad.

Begin augustus werd 's nachts ingebroken in het schip waarna aanzienlijke schade is aangericht. Het meubilair en verschillende ramen werden vernield. Ook werd een aantal brandblussers leeggespoten. Daarnaast zijn er speakers, ligstoelen en reddingsvesten uit het schip gestolen.

De politie wist de namen van enkele vandalen te achterhalen. Nadat zij verhoord waren, werd de identiteit van steeds meer verdachten bekend. Volgens de politie zijn verschillende groepen jongeren in het schip geweest, die los van elkaar strafbare feiten hebben gepleegd. De verdachten zijn tussen de 12 en 20 jaar oud en komen uit Kampen, IJsselmuiden en Emmeloord.

De 46-jarige man uit Kampen wordt verdacht van diefstal van zwemvesten. Alle verdachten zijn na verhoor op vrije voeten gesteld.

Britney Spears lucht hart in documentaire

Gevallen popprinses Britney Spears vertelt in een binnenkort uit te komen documentaire uitgebreid over haar eenzaamheid en persoonlijke crisis. Die waren het gevolg van haar veelkleurige en onconventionele gedrag. Dat meldden Amerikaanse media gisteren.

De film met bekentenissen duurt anderhalf uur en wordt eind november uitgezonden door de televisiezender MTV. "Er is de afgelopen drie jaar veel met mij gebeurd. Er is veel dat de mensen niet weten," aldus de 26-jarige tegen het schowbizzblad People.

Het recente verleden van de popdiva is tumultueus te noemen. De laatste jaren is het tieneridool meerdere malen gedwongen in een psychiatrische kliniek opgenomen. Na haar scheiding in 2006 van Kevin Federline twistten de voormalige echtelieden over de omgangsregeling met hun twee zoontjes, Sean Preston en Jayden James.

'Lot Morgan Stanley aan zijden draad'

De onzekerheid over de toekomst van de Amerikaanse bank Morgan Stanley neemt toe. Volgens Amerikaanse mediaberichten staat een investering van de Japanse bank Mitsubishi UFJ in Morgan Stanley op losse schroeven. Het aandeel Morgan Stanley kelderde gisteren met 26 procent.

Het afhaken van Mitsubishi UFJ zou de doodsklap kunnen zijn voor Morgan Stanley, dat recent is omgevormd van zelfstandige zakenbank tot traditionele bank. De afgelopen weken trokken investeringsfondsen al zo'n derde van hun geld uit de bank terug. Morgan Stanley heeft veel moeite nieuwe kredieten te krijgen, meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vrijdag.

Mitsubishi UFJ Financial Group kwam twee weken geleden overeen voor ruim 9 miljard dollar een belang van 21 procent te nemen in Morgan Stanley.

Bye bye Morgan?  (foto: ANP)

'Taakstraf voor diefstal in computerspel'

Tegen twee jongens van 14 en 15 jaar oud is een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier weken geëist voor het stelen van virtuele voorwerpen in een computerspel. Het is de eerste keer dat een Nederlandse rechter zich buigt over diefstal van virtuele voorwerpen.

De twee jongens uit Leeuwarden zouden vorig jaar een toen 13-jarige plaatsgenoot met geweld hebben gedwongen om virtuele items over te dragen in het computerspel RuneScape. De verdachten zouden het slachtoffer, dat zij van school kenden, hebben geschopt, geslagen en met een mes hebben bedreigd. Vervolgens boekte hij de virtuele voorwerpen over aan de twee.

RuneScape is een zogeheten 'massive multiplayer online role playing game'. Dit is een spel waarbij wereldwijd tientallen miljoenen mensen elkaar ontmoeten in een virtuele middeleeuwse fantasiewereld. Deelnemers kunnen tegen elkaar vechten, maar ook met elkaar chatten. Daarnaast bestaat er een levendige handel in virtuele voorwerpen, die te koop zijn met virtuele geldeenheden.

De zaak tegen de twee jongens is juridisch interessant omdat de vraag centraal staat of virtuele voorwerpen als 'goederen' mogen worden beschouwd. Volgens de officier van justitie in Leeuwarden is er wel degelijk sprake van diefstal, omdat de objecten voor de eigenaar waarde hebben en hij hier nu niet meer over kan beschikken. Hij vindt bovendien dat virtuele objecten als goederen kunnen worden gezien. De rechter doet op 21 oktober uitspraak in de zaak.

'Handel in Fortis maandag hervat'

De handel in het aandeel Fortis nv wordt naar verwachting maandag hervat. Dit zegt de Belgische toezichthouder Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) vandaag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

"Het is reëel om vandaag een persbericht van Fortis te verwachten zodat beleggers goed geïnformeerd het weekend in kunnen", aldus een woordvoerder van de CBFA.

De handel in het aandeel Fortis ligt sinds maandag in Amsterdam en Brussel stil. Het wachten is op een persbericht van Fortis waarin het de markt informeert over de activa in de holding.

Euronext: geen sprake van sluiten beurzen

NYSE Euronext stelt niet van plan te zijn de beurzen te sluiten vanwege de aanhoudende dalingen door de wereldwijde economische crisis. "Er is geen sprake van dat wij sluiten", zo stelt een woordvoerder vrijdag tegenover Dow Jones Newswires.

Eerder vandaag schortte de beurs van Wenen de handel op vanwege marktvolatiliteit. Deze beurs valt niet onder de Euronext-beurzen. Dat zijn in Europa de beurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon.

Volgens de woordvoerder was de laatste keer dat de voorlopers van Euronext de beurzen dichtgooiden in mei 1968. Daarvoor werd de handel stopgezet tijdens de wereldoorlogen.

"De beurs heeft ruime 'circuit breakers' om excessieve schokken in aandelenprijzen op te vangen", aldus de woordvoerder.

HIV-virus in China ongevoelig voor medicijnen

Chinezen met hiv hebben steeds vaker niets aan hun medicijnen, omdat het virus resistent is geworden tegen geneesmiddelen. Op de Chinese markt zijn slechts zeven hiv-remmende cocktails beschikbaar, terwijl er wereldwijd meer dan twintig in omloop zijn.

Dat zegt Chen Zhiwei, de directeur van het Aids-instituut in Hong Kong. Onderzoekers bekijken of het resistente virus zich ook verspreidt. Als dat zo is, kunnen patiënten die met deze vorm van hiv besmet raken niet meer behandeld worden met de in China beschikbare medicijnen.

Oudste maagd is 105 geworden

Groot feest in Engeland deze week. De voor zover bekend oudste maagd ter wereld is namelijk 105 jaar oud geworden. Clara Meadmores vliesje is nimmer doorboord geweest, en dankzij haar hoge leeftijd zal zij dan ook wel ongebruikt retour gaan.

Maar klagen doet het Britse oudje niet. Volgens haar is juist haar maagdelijkheid het geheim voor haar hoge leeftijd. "Ik was altijd te druk voor trouwen en seks. Het lijkt me bovendien een heel gedoe", verklaart ze.

Al toen ze twaalf was geloofde ze er heilig in dat ze voor altijd alleen zou blijven. Als jonge maagd was ze dan ook vooral bezig haar eigen boterham te verdienen. Thans is ze een secretaresse in ruste.


Het lijflied van de 105-jarige

Belgisch Fortis feest in Monaco

Crisis of niet, de verzekeringstak van het Belgische deel van Fortis organiseert een feestje in het duurste hotel van Monaco. Vijftig genodigden mogen op kosten van Fortis een nachtje slapen in het Hôtel de Paris en eten in het driesterrenrestaurant Louis XV dat bij het hotel hoort. Dat meldt vandaag de Belgische krant De Morgen.

Hôtel de Paris beschikt over de grootste wijnkelder ter wereld, met zo'n 250.000 flessen veelal zeer dure wijnen. De kosten voor Fortis Insurance bedragen een slordige 150.000 euro. Het uitstapje is bedoeld voor externe verzekeringstussenpersonen. De verzekeraar werd afgelopen weekeinde genationaliseerd en vrijwel direct doorverkocht aan het Franse BNP Paribas.

Fortis Insurance zegt in De Morgen dat de reis naar Monaco al maanden geleden is gepland en deel uitmaakt van een "commerciële actie". Het gaat volgens een woordvoerder "dus niet om een intern evenement". Dit soort uitstapjes zijn volgens de zegsman gebruikelijk in de verzekeringssector. "Ook andere sectoren, zoals de farmaceutische en medische, hebben hun systemen om bijvoorbeeld artsen eens in de watten te leggen". Fortis Insurance is zich "terdege bewust van de gevoeligheden bij het grote publiek rond de financiële crisis", zo benadrukt de woordvoerder in de Belgische krant.

Fortis België viert feest in Monaco (foto: ANP)

Gudde sluit overname Feyenoord niet uit


In het geval een private ondernemer Feyenoord over wil nemen, staat de club daar niet onwelwillend tegenover.

"Wij sluiten bij voorbaat niets uit," zegt algemeen directeur Eric Gudde in ELF Voetbal."Wij denken echter wel dat er binnen de huidige investeringsmodellen voldoende mogelijkheden zijn voor mensen die een flink bedrag in de club willen steken."

Zo is er het onlangs begonnen Feyenoord Overbruggingsfonds, waarbij de club zoekt naar twaalf personen die ieder vijf miljoen euro moeten bijdragen. "Er zijn wat gesprekken met geïnteresseerden, maar die zijn nog niet heel concreet."

"Voor die mensen is het een investering met risico, die ze vooral doen vanwege hun rood-witte hart. Alle geïnteresseerden zijn mensen die Feyenoord diep in hun binnenste hebben zitten."

Prince of Persia Classic ook naar PlayStation Network

Blijkbaar was de Xbox Live Arcade game-Prince of Persia een succesje. De next-gen remake van het klassieke Prince of Persia spel viel bij velen goed in de smaak. Voor Ubisoft was dat in ieder geval een goede reden om het spel ook naar de PlayStation 3 te brengen.

Uit een artikel op de officiële PlayStation-website komen we erachter dat de remake van Prince of Persia Classic ook naar de PlayStation Network komt. Wat kun je verwachten van zo'n remake? De graphics worden opgeschroefd, er komt wat nieuwe content en wat nieuwe modes. Een releasedatum is er voorlopig niet.

Vettel: "Graag meer lange runs gedaan"

Ook al heeft hij niet veel kunnen rijden in de tweede vrije training in Japan, toch zette Sebastian Vettel een nette achtste tijd neer. Maar een hydraulisch probleem zorgde er echter voor dat de Duitser niet zo veel kon rijden als hij graag had gewild.

"Helaas hadden we in de middag een hydraulisch probleem, waardoor ik geen lange runs kon doen", zei Vettel. "De auto lijkt echter prima in balans, wat ik merkte toen ik dankzij het harde werk van het team nog even naar buiten kon voor het einde van de sessie. Ik denk dat we in een prima vorm verkeren voor de kwalificatie, maar ik had graag wat langere runs gedaan ter voorbereiding op de race."

De jonge Scuderia Toro Rosso-rijder is bezig aan een prachtige reeks resultaten, waarbij de winst in Italië op Monza het hoogtepunt was. De goede serie begon al in Duitsland op Hockenheim, toen de Duitser een keurige achtste plaats haalde. De race erna in Hongarije wist hij niet te finishen, maar hij maakte dat in Valencia goed met de zesde stek in de Grand Prix van Europa. In België maakte hij nog een plaatsje goed, met daarna dus de zege op Monza. Opnieuw een vijfde plaats was zijn deel in de vorige race, in de Grand Prix van Singapore.

In de strijd om de wereldtitel staat Vettel op een geweldige achtste plek momenteel, met 27 punten blijft hij net Jarno Trulli voor die 26 punten heeft. Toch is de achterstand op de nummer zeven, Fernando Alonso, groot: die staat op 38 punten. STR heeft 31 punten behaald tot nu toe.

DVD: Sex and the City: The Movie

Upper East Side, Manolo Blahnik kleding, Cosmopolitans, drama, de meest uitzinnige dialogen en natuurlijk de seks. Halleluja! Eindelijk zijn ze er dan weer, want Sex and the City: The Movie is uit op dvd! Het is alweer ruim vier jaar geleden dat het kwartet uit New York op de televisie verscheen om hun leven met ons te delen. Zes seizoenen lang wisten ze ons wekelijks een half uur te boeien met hun geweldige leven in The Big Apple.Surfers voor lange tijd op IRL-kalender

Surfers Paradise is een vaststaan feit geworden op de kalender van de IndyCar Series tot 2013. Dat heeft de sportminister van Queensland, Judy Spence, bekend gemaakt. Eerder gingen er nog geruchten dat het circuit van de kalender zou verdwijnen, maar de minister zegt dat alleen de datum voor 2009 nog vastgelegd moet worden.

"Als het aan ons ligt gaan we gewoon door met de Indy op the 'Gold Coast', dit jaar en verder", zo zei de Australische minister. "Onze toezegging voor de toekomst heeft geleid tot vernieuwing de overeenkomst tot 2013, en we hebben een begripsakkoord ondertekend met de IRL" Spence voegde eraan toe dat de regering er alles aan gelegen was de toekomst van de race veilig te stellen en ze is optimistisch dat de deal rond komt tijdens het evenement eind oktober. Deze race telt overigens niet meer mee voor het kampioenschap. Scott Dixon pakte in Chicagoland al de titel, voor Helio Castroneves en ver voor Tony Kanaan die derde werd.

"We wisten dat de Gold Coast niet zomaar op de lijst van de IRL-kalender van komend jaar zou staan, omdat we nog aan het onderhandelen zijn over de data. Die zullen niet vastgesteld worden totdat we de komende Indy-race gaan zitten met de IRL-organisatie. We zijn wel toegewijd om ervoor te zorgen dat er zowel een formule- als een V8-race gehouden kunnen worden", aldus sportminister Spence.

Honda test pitsysteem Ferrari

Het team van Honda heeft donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Japan het pitstopsysteem van Ferrari uitgeprobeerd. Het Italiaanse team heeft echter na de problemen van Singapore besloten de lollipop-man tijdelijk te laten terugkeren.

In Singapore ging het voor Felipe Massa mis toen hij groen kreeg terwijl het team de auto nog aan het bijtanken was. Hierdoor nam de Braziliaan de tankslang mee en verloor daarmee zoveel tijd dat hij niet meer in de punten wist te eindigen. Toch denkt Ross Brawn dat het systeem veiliger en sneller is dan het gebruik van een lollipop. "We werken al een poosje aan dit project. Veiligheid heeft hierbij onze eerste prioriteit. Op de tweede plaats komt het uitvoeren van snellere pitstops," aldus Brawn tegen het Britse Autosport. "We zien veel voordelen bij dit systeem, maar het moet wel betrouwbaar zijn en je moet er natuurlijk alle vertrouwen in hebben."

Safety carreglement aangepast

De safety carregels gaan in 2009 veranderd worden. Nu is het zo dat de pitstraat dichtgaat wanneer de safetycar op de baan komt. Dit wordt echter afgeschaft en alles gaat weer terug naar de oude situatie, waarbij de pitstraat gewoon open blijft.

In Singapore wist Fernando Alonso optimaal te profiteren van de safety car, omdat hij net getankt had, toen zijn teamgenoot Nelson Piquet jr. de muur in reed. De andere coureurs moesten wachten totdat de pitstraat openging en Robert Kubica en Nico Rosberg die moesten tanken, werden hierdoor bestraft met een stop-and-go-penalty.

De FIA wil in de toekomst via de ECU de snelheden van de auto’s gaan regelen in dit soort situaties, zodat het veiliger op de baan wordt zodra de safety car de baan oprijdt. Dit wordt voor de coureurs aangegeven middels een geel waarschuwingslampje op het stuur, waarbij ze binnen vijf seconden een knop in moeten drukken ter bevestiging. Doen ze dit niet, dan volgt er een drive-through-penalty.

Ook verschijnt er een minimumtijd waarin de coureurs de pitstraat kunnen bereiken. Zijn ze sneller, dan volgt er een waarschuwing, zodat de coureur alsnog de snelheid aan kan passen. Hiermee wil de FIA er voor zorgen dat het veld minder door elkaar gehusseld wordt in een safetycar-situatie.

BMW Sauber-manager Beat Zehnder legt uit: "Als je nu net langs de pitingang bent gereden en de safety car komt de baan op, moet je nog steeds een ronde doorrijden voordat je een stop kunt maken. Maar de nieuwe regel voorkomt dat je je voorsprong op je directe tegenstanders verliest. Omdat iedereen ten opzichte van elkaar even langzaam terug moet rijden naar de pitstraat, blijven tien seconden voorsprong ook tien seconden voorsprong."

Armstrong welkom in Giro

Lance Armstrong is van harte welkom in de Giro. Dat zei de directeur van de ronde, Angelo Zomegnan, vrijdag in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

"We hebben hem persoonlijk uitgenodigd", aldus de Italiaan. Het zou voor Armstrong de eerste keer zijn dat hij de Giro rijdt. Hij gaf echter eerder deze maand al wel aan het interessant te vinden om de honderdste editie van de ronde te rijden als voorbereiding op zijn quest naar zijn achtste Tour overwinning.

De Texaan trok zich in 2005 terug van het professionele wielercircuit. In september maakte hij bekend dat hij terug wilde keren. Hij zal komende januari rijden in de Tour Down Under in het shirt van Astana.

Button denkt bij Honda te blijven

Honda-coureur Jenson Button heeft nog geen contract voor 2009, maar hij denkt bij Honda te kunnen blijven. Met de nieuwe reglementen verwacht hij dat het team naar voren op de grid komt.

"Ik heb geen haast. Volgend jaar verandert er natuurlijk erg veel en dat is spannend. Ross Brawn kan goed omgaan met de nieuwe reglementen en ik kijk er naar uit om met slicks, de nieuwe aerodynamica en KERS te rijden," zei Button in Fuji. "Er is genoeg waar we mee kunnen werken. Het voordeel voor ons is dat de auto niet langzamer kan zijn dan de huidige. Hopelijk rijd ik volgend jaar nog voor Honda en kunnen we een competitieve auto bouwen."

Canada geschrapt door commercieel meningsverschil

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de Grand Prix van Canada voor 2009 van de kalender zal gaan verdwijnen. Volgens de organisatie van de race komt dit doordat Bernie Ecclestone te hoge prijzen vraag voor het organiseren van een race. Alleen met hulp van de regering kan de race terugkeren.

Paul Wilson, woordvoerder van de organisatie in Canada, meldde dat er recent nog onderhandelingen waren over de race en dat de organisatie aangaf het bedrag niet op te kunnen hoesten. Daarop heeft Ecclestone de onderhandelingen gestaakt en de race geschrapt.

"Het is waar dat er een commercieel meningsverschil tussen ons bestond," zei Wilson. "We vinden het erg jammer dat meneer Ecclestone de onderhandelingen heeft stopgezet en op deze manier heeft gereageerd. We zijn een private onderneming en het is voor een organisatie als de onze onmogelijk om aan de huidige vraag van de Formule 1 te voldoen. Of het waard is voor de regering om geld in het evenement te stoppen? Geen idee, die vraag moet de regering beantwoorden."

De coureurs zijn niet blij met het verdwijnen van de race die populair is onder de fans. BMW Sauber-coureur Robert Kubica crashte in 2007 nog hard op het circuit, maar een jaar later had hij meer succes. "Ik zou zelf graag terugkeren naar Canada. Ik won er dit jaar en ook vorig jaar waren we erg sterk met Nick op de tweede positie," aldus Kubica. "Het is echter zoals het is en we moeten maar zien hoe het afloopt."

Ook Toyota-coureur Timo Glock deelt de mening van de Pool. "Ik bewaar erg goede herinneringen aan Canada. Bij mijn debuutrace scoorde ik twee punten, in de ChampCars behaalde ik er in 2005 mijn enige podiumplek en dit jaar had ik met de vierde positie ook een prima resultaat," zei hij. "Het was een van de beste races op de kalender en het is zonde dat we deze nu moeten missen."

Barrichello: "Senna ga niet naar Honda"

Bruno Senna is in beeld om een zitje te bemachtigen in de Formule 1. De Braziliaan kan tekenen bij zowel Honda als Toro Rosso. Honda-coureur Rubens Barrichello raadt zijn landgenoot echter af om naar Honda te gaan. Mocht Senna of Fernando Alonso dat wel doen, dan vertrekt Barrichello uit de F1.

"Ik houd enorm van de familie Senna en als ik hem advies zou moeten geven, zou ik hem zeggen niet naar Honda te komen," aldus Barrichello tegen de Braziliaanse pers. "Niet vanwege mijn situatie, maar omdat ik denk dat hij zijn eigen glazen ingooit met zijn gebrek aan ervaring. Je moet niet in de F1 stappen omdat je het zo graag wilt en in een jaar alles verpesten. Dat zou een grote fout zijn."

'Marcellis en Babel in de basis'

Dirk Marcellis en Ryan Babel staan zaterdagavond in de basis bij Oranje als de WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland wordt gespeeld, dat schrijft Sportweek. De twee begonnen de laatste training met de hesjes in de basisopstelling. Marcellis zal zijn debuut maken op de rechtsback positie en krijgt dus de voorkeur boven Jan Kromkamp.

Ryan Babel start waarschijnlijk ook in de basis. Deze zou dan de concurrentiestrijd gewonnen hebben van Ibrahim Afellay. Verder staan er in de linie achter spits Klaas-Jan Huntelaar nog Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt. De controlerende middenvelders zijn Nigel de Jong en Mark van Bommel. De verdediging naast Marcellis bestaat voor de rest uit André Ooijer, Joris Mathijsen en Giovanni van Bronckhorst.

De wedstrijd tussen Nederland en IJsland is komende zaterdag in Rotterdam om 20.45. De eerste wedstrijd in de kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika werd wonnen in en tegen Macedonië met 1-2.

Lindsay Lohan wil privacy in getuigenverhoor

Advocaten van Lindsay Lohan hebben een motie bij de rechtbank ingediend waarin de actrice de rechter vraagt te bevelen dat haar getuigenverklaring niet gefilmd mag worden. De 22-jarige Lohan moet een verklaring afleggen in een zaak die haar vriendin Samantha Ronson aanspande tegen haar voormalige advocaten.

Het juridische team van Lohan baseert zich in de motie op het besluit van de rechter in de voogdijzaak tussen Britney Spears en Kevin Federline. Hij verbood dat hun verklaringen op video werden opgenomen. Lohan wil ook niet dat afschriften of andere verslagen in publiek toegankelijke archieven terechtkomen. De rechter beslist volgende maand over haar verzoek.

De 31-jarige Samantha Ronson sleepte vijf maanden geleden haar voormalige advocaten voor de rechter, omdat het team volgens haar heeft gefaald om haar op een adequate manier te vertegenwoordigen in een rechtszaak wegens laster tegen onder anderen showbizzblogger Perez Hilton. De dj verloor de zaak en moest Hilton ruim zestigduizend euro aan gemaakte proceskosten betalen.

Ronson en Lohan zaten vorig jaar mei samen in de auto toen het door Lohan bestuurde voertuig tegen een boom aanreed. Hilton postte daarna meerdere malen berichten op zijn website waarin hij stelde dat Ronson cocaïne in de auto van haar vriendin had verstopt. De drugs waren door de politie in de auto van Lohan aangetroffen.


Lohan en partner  (foto: DAG)

Wilders: 'NCTb capituleert voor islam'

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding laat zich intimideren door de 'oprukkende islam' in Nederland. PVV-leider Geert Wilders eist daarom een debat met de ministers van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) en voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA), zo laat hij vrijdag weten.

Aanleiding is het rapport 'Teruggang en uittreding. Processen van deradicalisering onderzocht' dat in opdracht van de NCTb werd uigevoerd door de Universiteit van Amsterdam en donderdag aan de Tweede Kamer is aangeboden. De onderzoekers schrijven daarin onder meer dat 'serieus' zou moeten worden geluisterd naar de eisen van radicale moslims. Ook houden ze de mogelijkheid open dat deze 'wensen' 'legitieme maatschappelijke kritiek bevatten die de samenleving daadwerkelijk zou kunnen verbeteren'.

Luisteren zou namelijk de mogelijke aanhang van radicale moslims kunnen verkleinen wanneer deze eisen worden gedeeld door burgers die nog niet radicaal zijn, stellen de onderzoekers. Verder zou het de radicalen de wind uit de zeilen kunnen nemen, omdat zij menen dat de overheid de vijand is van elke gelovige en dat bij de staat elk moreel besef ontbreekt. Volgens Wilders 'capituleert' de NCTb hiermee voor de islam.


'NCTb capituleert voor islam'  (foto: DAG)

Goudprijs stijgt tot boven de 930 dollar

De goudprijs is vandaag kortstondig gestegen tot 931 dollar per ounce (31,1 gram). Dat is het hoogste niveau sinds eind juli. Beleggers zien goud als een veilige investering in deze economisch onrustige tijden.

Daarmee zit de prijs van het edelmetaal al vijf handelsdagen op rij in de lift. Door de financiële crisis en de zware verliezen op de beurzen vluchten veel beleggers in goud. "Temidden van het bloedbad op de aandelenmarkten zal goud hier waarschijnlijk als winnaar uitkomen", aldus een handelaar in Singapore.

In maart van dit jaar bereikte de goudprijs nog een recordstand van 1030,80 dollar. Analisten verwachten dat de prijs dit niveau spoedig weer zal bereiken.

Hebbe, hebbe, hebbe!  (foto: ANP)

Dochter voor Aukje van Ginneken

Actrice Aukje van Ginneken is woensdag bevallen van een dochter. Dat heeft haar management vandaag bekendgemaakt. Het meisje is om 07.03 uur geboren en heet Josje Anthonia Ine Jansen.

Het is het tweede kind voor Van Ginneken en haar vriend Sander Jansen. Zoon Fedde werd in december 2006 geboren. "Moeder en dochter maken het goed", aldus het management, dat spreekt van een "vrij snelle bevalling" van tweeënhalf uur. "Vader Sander en broertje Fedde zijn zo trots als een pauw."

De 26-jarige Van Ginneken werd bekend door haar rol als Charlie Fischer in de soap Goede Tijden Slechte Tijden en trad later als zangeres op met haar zus Marieke. Vorig jaar deed ze mee aan Dancing with the Stars en verscheen er een boek van haar hand, getiteld Baby, waarin ze haar eerste zwangerschap en bevalling beschreef.

Aukje dubbel MILF?  (foto: ANP)

Paris wil dat Palin haar lichaam laat zien

Paris Hilton wil dat kandidaat-vicepresident Sarah Palin haar lichaam laat zien. "Mijn advies aan Sarah Palin is; je hebt een opwindend lijf, hou dat niet alleen voor jezelf. Waarom een mantelpak dragen als een badpak je ook goed staat?."

Dat zegt societykoningin Paris vandaag in Harper's Bazaar. Paris begon in augustus een eigen campagne om in het Witte Huis te komen. Om haar land te vertegenwoordigen zal 'president' Paris uitsluitend kleding van Amerikaanse ontwerpers dragen. "Calvin Klein tussen Memorial Day en Labor Day, Donna Karan de rest van het jaar. Tenzij ik wakker word en de dag vraagt om een bikini. Alles voor mijn land."

[MLB] Phillies winnen eerste wedstrijd

De Philadelphia Phillies hebben de eerste wedstrijd in NLCS gewonnen van de Los Angeles Dodgers. De Phillies, die in eigen huis speelden, kwamen in de eerste paar innings 2-0 achter, maar kwamen sterk terug in de zesde inning door homeruns van Chase Utley en Pat Burrell. Het werd uiteindelijk 3-2.

De avond begon moeilijk voor de Phillies. Al in de eerste inning scoorden de Dodgers het eerste punt door twee doubles van Ethier en Ramirez. De Phillies stuurden hun beste werper naar de heuvel, Cole Hamels, en het was daarom ook belangrijk dat deze wedstrijd gewonnen werd. Hamels had in de eerste inning moeite om zijn beste pitch goed te plaatsen en kreeg een paar hits om zijn oren. In de vierde inning scoorden de Dodgers nog een run en kwamen ze 2-0 voor.

Na goed werpen van de Dodgers beginnende werper, Derek Lowe, konden de Dodgers de voorsprong lang vasthouden. In de zesde inning had Lowe echter geen antwoord op het slagwerk van de Phillies. De eerste man kwam op de honk door een fout van de verdediging van de Dodgers, en de Phillies lieten die fout niet onbestraft. Twee homeruns zorgden voor drie punten op het scorebord en daarna wierp de bullpen van de Phillies de wedstrijd kundig uit.

Vanavond is de tweede wedstrijd tussen de twee teams, eveneens in Philadelphia. Daarna verhuizen de teams voor drie wedstrijden naar Los Angeles. Degene die als eerste vier wedstrijden wint, mag uitkomen in de World Series. Vanavond is ook de eerste wedstrijd in de ALCS tussen de Boston Red Sox en de Tampa Bay Rays.

Schoemaker: "Scheidsrechtersprobleem aanpakken"

HGC-coach Harm Schoemaker vindt dat het onderlinge begrip tussen coaches en scheidsrechters moet worden vergroot. Want in de eerste drie speelronden in de Rabo Hoofdklasse lagen diverse coaches en scheidsrechters met elkaar overhoop. En waar twee vechten, hebben twee schuld.

Schoemaker heeft wel een idee hoe dit probleem aan te pakken. "Ik weet dat ik niet altijd de makkelijkste ben voor de arbitrage. Maar het gaat vaak fout in de communicatie. Coaches en arbiters weten van elkaar niet waar ze mee bezig zijn. Daarom stel ik voor dat scheidsrechters elke week komen trainen bij hoofdklasseclubs."

"Per toerbeurt kunnen ze alle verenigingen langsgaan. Kunnen ze eerst zelf looptraining doen en daarna het afsluitende trainingspartijtje fluiten. Dat partijtje kan na afloop dan lekker rustig worden geevalueerd in het clubhuis. Ik denk dat we elkaar dan beter gaan begrijpen", aldus Schoemaker.

Dief vlucht politieauto in

Een dief in Amsterdam heeft het de politie vrijdagochtend wel erg gemakkelijk gemaakt. De man zag een onherkenbare politieauto aan voor de vluchtauto en werd opgepakt. "Hij schreeuwde 'wegwezen, rechtsaf' tegen de agent in de auto, maar had al snel door dat hij een fout had gemaakt. Toen hij uitstapte werd hij direct opgepakt door andere agenten", vertelt een politiewoordvoerder.

De man was samen met een groepje anderen betrokken bij de diefstal van een geldlade uit een gokkast. De diefstal begon al niet goed omdat de geldlade op de grond viel, waardoor iedereen in het café aan de Burgemeester De Vlugtlaan opkeek. Het groepje vluchtte de zaak uit en een van de daders sprong in een langzaam rijdende auto.

De onherkenbare politieauto was samen met andere eenheden uitgerukt omdat het café in Amsterdam-West de politie had gebeld nadat medewerkers nattigheid voelden. "Dan is het handig om een onherkenbare wagen te sturen", zegt de woordvoerder. "Dat werkt soms heel goed. Zoals nu."

De 25-jarige Amsterdammer werd samen met een 35-jarige plaatsgenoot opgepakt. De politie is nog op zoek naar de andere betrokkenen, onder wie de bestuurder van de échte vluchtauto. "We zoeken een auto die erg lijkt op die van ons."

Wespen leggen operaties ziekenhuis stil

Door de ontdekking van wespen in vier van de twaalf operatiekamers van ziekenhuis Weezenlanden van de Isala klinieken in Zwolle zijn donderdag elf operaties uitgesteld. In de muren van het complex bleek een wespennest te zitten, meldde een woordvoerster vrijdag.

Donderdag zijn de operatiekamers tijdelijk buiten gebruik genomen. "Een deel van de buitenmuur is weggehaald, waarna het nest kon worden verwijderd. De operaties kunnen vanaf nu gewoon weer doorgaan."

AEX opent ruim zes procent lager

De AEX noteert vrijdag kort na opening van de handel al circa 20 punten lager. "Het is een echte crash waar we naar kijken met extreme omzetten", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer. Hij sluit niet uit dat de AEX vrijdag geen bodem gaat vinden.

"Als er dit weekend ook nog eens weer slechte berichten naar buiten komen, loop je kans dat de aandelenmarkten wereldwijd even worden dichtgegooid". De AEX noteert vrijdag rond 9.15 uur 7% lager op 262,63 punten.


Hier ging het nog goed...  (foto: DAG)

Realitysoap Toppers definitief van de baan

Er komt definitief geen soap omtrent het avontuur van de Toppers op weg naar het Eurovisie Songfestival in Moskou. "De tiendelige soap zoals die er nu ligt, komt er niet", stelt een woordvoerder van SBS 6. "Daar zijn SBS en Gerard Joling het over eens."

De commerciële zender, waarbij de 48-jarige zanger onder contract staat, toonde zich begin deze week verontwaardigd over de plannen van de Tros. Gedurende de week vonden gesprekken plaats tussen Joling en SBS.

Joling neemt zijn werkgever niets kwalijk. "Ze hebben ervoor gezorgd dat mijn carrière de positieve kant is opgegaan en ik mocht veel grote shows presenteren", zei hij donderdagavond tegen Novum Nieuws. "Ze betalen me genoeg, dus ik blijf loyaal aan SBS."

De Tros kon vrijdagochtend nog niet reageren op het besluit van SBS 6. "We hebben het nieuws nog niet officieel gehoord", stelt een woordvoerder. Ook over eventuele alternatieven voor de tiendelige soap kon de publieke omroep nog niets zeggen.

Vorige week dinsdag, toen de Toppers officieel werden gepresenteerd als Nederlandse kandidaten voor het Songfestival, begonnen de opnamen van de soap. Het programma moest op 5 februari van start gaan. De Toppers doen in mei mee aan de voorronde van het zangfestijn.


De Toppertjes  (foto: DAG)

Releasedatum Mines of Moria bekend

Codemasters heeft aangekondigd dat de uitbereiding van the Lord of the Rings online, Mines of Moria uit zal komen op 18 november.

Lord of the Rings online is een mmorpg die zich afspeelt in de bekende fantasiewereld van Tolkien. In de uitbreiding zullen spelers in staat zijn de Mines of Moria in te trekken. De levelcap zal met 10 levels verhoogd worden naar level 60 en er wordt een revolutionair legendary weapon systeem geintroduceerd, waarbij spelers hun wapens kunnen customizen en levellen.[NBA] Nets en Heat in Parijs

De New Jersey Nets en de Miami Heat hebben voor een groot spektakel gezorgd in Parijs. In het Bercy Arena versloegen de Nets met 100-98 de Heat. Onder leiding van de guard Devin Harris werd het team uit Miami met een klein verschil verslagen.

Harris, die overkwam van de Dallas Mavericks in een deal die Jason Kidd weer in Dallas bracht, scoorde 21 punten en werd daarmee gedeeltelijk topscorer. Het bijzondere van de 21 punten was wel dat Harris slechts 3 minuten speeltijd had. Hij nam elf schotpogingen waarvan er zeven raak gingen en daarnaast mocht hij negen vrije worpen nemen waarvan er ook zeven raak gingen. Verder was de rookie Chris Douglas-Roberts goed voor achttien punten. Vince Carter was vrijwel onzichtbaar met slechts acht punten.

De grote man aan de kant van de Heat was Dwyane Wade met 21 punten, vijf rebounds en drie assists. De rookie Michael Beasley was goed voor 21 punten en zeven rebounds. Shawn Marion kon geen grote impact maken op het spel met slechts tien punten en zeven rebounds.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Miami HeatNew Jersey Nets98-100
Chicago BullsDallas Mavericks102-110
Houston RocketsSan Antonio Spurs85-78
Utah JazzPhoenix Suns85-96
Los Angeles LakersLos Angeles Clippers80-107

[TGS 2008] Bushokjes slopen in Need for Speed Undercover

De Need for Speed serie is nog altijd volop in leven. Met het nieuwst deel worden we weer terug op de ouderwetse straten gegooid, na een uitstapje in Pro Street. Vandaag hebben we wat nieuwe gameplaybeelden voor jullie. Heb jij wel eens langs een bushokje gereden in een Mustang met een rij-instructeurs naast je en gedacht: als hij er niet zat dan had ik het wel geweten? Voor bushokjes mollen in HD klik je hier

[NHL] Sharks verslaan rivaal Ducks

De San Jose Sharks hebben hun eerste NHL-wedstrijd direct in winst omgezet. De regerend divisiekampioen won van rivaal Anaheim Ducks met 4-1. De nieuwe spelers Dan Boyle en Rob Blake maakten evenals de nieuwe coach McLellan een sterk debuut.

Blake beëindigde de wedstrijd met twee assists, Boyle voegde daar nog een assist aan toe. Jonathan Cheechoo, die in 2006 topscorer van de NHL was maar vorig seizoen mede door blessures ver terug viel, scoorde twee goals. De overige goals werden gemaakt door verdediger Christian Ehrhoff en winger Devin Setoguchi. Goalie Evgeni Nabokov mocht tot de laatste minuten hopen op een shutout, een wedstrijd zonder tegengoals.

"Ik weet niet of de perfecte wedstrijd bestaat, maar het voelde zeker goed toen de wedstrijd was afgelopen", liet coach McLellan weten. "Tijdens de trainingskampen hebben we door blessures nooit de kans gehad om met het volledige team te spelen, maar een aantal aandachtspunten die we hebben benadrukt tijdens dat kamp kwamen tijdens deze wedstrijd goed naar voren, en dat is altijd prettig om te zien."

Anaheim Ducks-captain Scott Niedermayer vond dat zijn team minimaal gelijkwaardig was aan San Jose, maar dat ze pas in de powerplay van San Jose in de problemen kwamen. "Beide teams speelden erg goed tot dat moment. Je wint niet veel wedstrijden als je de puck steeds weggeeft. We zouden na zo'n zwak moment onszelf moeten herpakken en ons houden aan het wedstrijdplan, maar daar raakten we steeds verder van af".

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
San Jose SharksAnaheim Ducks4-1
Detroit Red WingsToronto Maple Leafs2-3
Vancouver CanucksCalgary Flames6-0
Colorado AvalancheBoston Bruins4-5

[update] Portal: Prelude released

We kunnen eindelijk weer genieten van een paar nieuwe levels voor Portal. Weliswaar geen officiële, Portal: Prelude is namelijk een mod. Je kunt de game hier downloaden. Helaas heb je hiervoor een FilePlanet-account nodig, vooralsnog hebben de makers nog geen andere mirrors beschikbaar gesteld. De Usenet-gebruikers onder ons kunnen ook via deze site de mod binnenhalen.

Update:
De developers hebben wat extra mirrors in het leven geroepen zodat nu ook mensen zonder FilePlanet-account de mod kunnen downloaden. Klik hier voor een complete lijst."Portal: Prelude, as its name states it, is an unofficial prequel to the game Portal. Its story revolves around the pre-GlaDOS epoch, even before she was plugged in. At this time, test subjects were monitored by real Aperture Science employees, whose work was tedious, lengthy and repetitive. This is why they decided to build a great artificial intelligence that could both replace them in these difficult tasks, and also take responsibility for many other tasks within the complex and compete with Black Mesa's superiority."

[TGS 2008] Kikkers op White Knight Story screenshots

Op de Tokio Game Show van 2006 was de game al aanwezig, net als het jaar daarna en dit jaar; White Knight Story. Deze veelbelovende RPG van Level-5 laat de spelers in de huid kruipen van een tiener die bij toeval een antiek voorwerp vindt. Hiermee kan hij transformeren in een White Knight waarmee het redden van de wereld begint. Vandaag hebben we een aantal nieuwe screenshots voor jullie met onder andere een leuk kikkerras.


Geen AZ-stadion van 40.000 plaatsen

Uitbreiding van het AZ-stadion naar een capaciteit van 40.000 plaatsen is van de baan. De club vindt het een stap te ver. Ook de bouw van drie kantoortorens gaat niet door.

AZ heeft nu bij de gemeente Alkmaar een plan neergelegd voor een uitbreiding naar 30.000 plaatsen. Momenteel is er in het stadion plaats voor een kleine 17.000 toeschouwers.

"Dan is de sprong naar ruim 40.000 wel erg heftig. Een stap naar dertigduizend lijkt ons beter. Het is ook geen gezicht als een deel van de tribunes steeds leeg is," zegt Dirk Scheringa in het Noordhollands Dagblad.

Dat AZ de plannen heeft afgeslankt, betekent ook dat het stadion niet geschikt is voor het WK van 2018, wat Nederland samen met België hoopt te organiseren. "Met ons hoeven ze geen rekening meer te houden. Dat hebben we de KNVB officieel laten weten."

Adebayor laat weer interland lopen

Emmanuel Adebayor laat wederom een wedstrijd in de WK-kwalificatie aan zich voorbij gaan. De aanvaller van Togo weigert te spelen in de cruciale ontmoeting met Swaziland, die van belang is voor de kwalificatie voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

"Ik heb aan de bond verteld dat ze de manier waarop ze verplaatsingen organiseren moeten veranderen als ze willen dat ik nog in actie kom voor de nationale ploeg," laat de aanvaller van Arsenal aan het persbureau Reuters weten. "Ik trek zeker geen definitieve streep door mijn interlandcarrière. Ik houd van mijn land."

Adebayor miste eerder al de vorige kwalificatiewedstrijd tegen Zambia. De spits kon het toen niet waarderen dat de bondspreses de verplaatsing naar Zambia niet meemaakte. Indien Togo van Swaziland wint, kan het zich nog plaatsen voor de eindfase van de kwalificatiecyclus voor het WK en de Africa Cup.

Begiristain: "Benzema komt naar ons"

Volgens Txiki Begiristain, technisch directeur van FC Barcelona, is het slechts een kwestie van tijd voordat Karim Benzema het Franse Olympique Lyon verruilt voor de club uit Catalonië.

Begiristain deed deze onthulling in een gesprek op de website van de Franse voetbalbond. Vorig seizoen werd Benzema met twintig treffers topscorer van de Ligue 1. Dit seizoen heeft de jonge aanvaller er al weer zes inliggen.

"We probeerden hem deze zomer te contracteren, maar Benzema besloot te blijven bij Olympique Lyon," aldus Begiristain. "Natuurlijk respecteren we zijn besluit. Hij weet in elk geval dat wij hem willen hebben. We zullen in contact blijven met hem en met zijn club."

Delorge mogelijk in de winterstop al weg bij Ajax

Laurent Delorge, net hersteld van een achillespeesblessure, verwacht mogelijk al in de winterstop te vertrekken bij Ajax.

"Ik denk dat de mogelijkheden om aan spelen toe te komen hier wel beperkt zijn. Ik moet bekijken wat er voor mij in de winterstop uit de bus komt. De kans dat ik vertrek, is denk ik wel groot," aldus de middenvelder tegen AT5.

De 29-jarige Belg vervolgt: "Ik heb hard gewerkt om überhaupt de voorbereiding te halen. Dat bleek toch nog iets te zwaar na mijn achillespeesoperatie. Toen was die beslissing al daar en dat moet je accepteren."

Delorge kwam vorige zomer over van ADO Den Haag, maar na een redelijk begin is hij weinig meer aan spelen toegekomen in Amsterdam.

Juve wil Spurs-aankoop Modric

Hij speelt pas enkele maanden bij Tottenham Hotspur, maar een vertrek uit Londen hangt nu al in de lucht. Volgens Il Corriere Dello Sport hoopt Juventus om middenvelder Luka Modric voor een bedrag van 38 miljoen euro (!) op te pikken op White Hart Lane.

De Kroatische spelmaker kwam afgelopen zomer voor een goede twintig miljoen euro over van Dinamo Zagreb, maar heeft Spurs nog niet bij de hand weten te nemen. De ploeg van manager Juande Ramos heeft pas twee punten vergaard in de Premier League en staat hiermee zelfs laatste.

Ook bij Juventus gaat het niet voor de wind. De ploeg heeft moeite om duels naar de hand te zetten en komt met name te kort op het creatieve vlak. De komst van Modric zou hier verandering in kunnen brengen en volgens Il Corriere Dello Sport is technisch directeur Alessio Secco zeer concreet.

Defensie bekijkt beveiliging militaire bases

Defensie bekijkt of de beveiliging van kazernes en militaire bases verbeterd moet worden. Aanleiding is een actie van een journalist die op een kazerne en waarschijnlijk een luchtmachtbasis is geweest.

Dat blijkt uit een aflevering van SBS Undercover die zondag wordt uitgezonden en waar het AD vandaag over schrijft.

Een woordvoerder van Defensie stelde vandaag in een reactie dat de volledige beveiliging van alle militaire objecten tegen redelijke kosten niet mogelijk is. Het systeem van bewaking en beveiliging is gelaagd: belangrijke objecten worden zwaarder beveiligd. De Algemene Rekenkamer oordeelde twee jaar geleden dat de beveiliging bij Defensie naar behoren is.

Defensie weet nog niet waar de verslaggever Alberto Stegeman is geweest. Maar als zou blijken dat de beveiliging daar niet voldoet, dan kunnen volgens de woordvoerder mogelijk maatregelen volgen.

Defensie bekijkt beveiliging militaire bases  (foto: ANP)

Zoontje van politievrouw schiet zichzelf dood

In San Juan heeft een jongetje van 4 zichzelf doodgeschoten met het dienstpistool van zijn moeder. De moeder, een 35-jarige sergeant bij de politie van de Puerto-Ricaanse hoofdstad, bracht haar kinderen in de auto naar school voordat zij naar haar werk zou gaan.

Onderweg, in de auto, voltrok zich het drama. Haar pistool viel vermoedelijk op de grond, waarna het jongetje op de achterbank het opraapte, op zijn gezicht richtte en de trekker overhaalde. Een politiewoordvoerder heeft dit vandaag bekendgemaakt.

CD: Damien Jurado - Caught In The Trees

Nog nooit had ik van de goede man gehoord, Damien Jurado. Toen in een persaankondiging echter de namen Elliott Smith en Bruce Springsteen voorbij kwamen, gingen mijn echter nekharen overeind staan. Zo'n combinatie, zou dat kunnen? En waarom was zo iemand dan niet wereldberoemd? Een nieuweling misschien? Een snelle blik in de geschiedenis van Jurado toonde een behoorlijke lijst aan albums die op zijn naam staan. Geen beginneling dus, integendeel zelfs, Caught In The Trees is zijn negende plaat en de muzikant uit Seattle timmert al sinds 1997 aan de weg.

DVD: Heroes - seizoen 2

Na een bijzonder succesvol eerste seizoen van de Amerikaanse serie Heroes kon een vervolgseizoen natuurlijk niet uitblijven. In tegenstelling tot andere series werd het seizoen echter niet afgesloten met een behoorlijke cliffhanger, maar leek het verhaal tot op zekere hoogte te zijn afgerond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het tweede jaar eigenlijk een verhaal op zichzelf is, met dezelfde karakters en een paar onopgeloste mysteries van het voorgaande seizoen. De serie werd tot voor kort uitgezonden door RTL5 en is sinds kort op dvd verkrijgbaar.


Uitslagen basketbaleredivisie 09/10/2008

Donderdagavond is er in de Nederlandse basketbaleredivisie een complete speelronde afgewerkt. Drie van de vier duels eindigden in winst voor de thuis spelende ploegen. Hieronder vind je de uitslagen.

MyGuide Amsterdam liet er tegen de Giants uit Bergen op Zoom geen gras over groeien. Halverwege de partij stonden de Amsterdammers al voor met 50-39 en dat groeide uit tot uiteindelijk 93-68. Het is duidelijk dat Amsterdam ook dit jaar weer de te kloppen ploeg is.

In tegenstelling tot Amsterdam was het in Leeuwarden wel spannend. De Groningers gingen op bezoek bij Aris Friesland. In het begin van de wedstrijd leek het een eenvoudige partij te worden voor Groningen, maar dat bleek na afloop allerminst het geval te zijn. Het hoge niveau dat de Capitals lieten zien in de wedstrijd kon niet lang worden vastgehouden. De Capitals lieten Aris weer terugkomen in de wedstrijd waardoor het spannender werd dan eigenlijk nodig was. Uiteindelijk ging Groningen wel met de winst aan de haal, het werd 66-72.

Uitslagen

DatumTijdThuisUitUitslag
09/10/200819:30Matrixx Magixx NijmegenRotterdam Challengers91-72
09/10/200820:00Aris FrieslandCapitals Groningen66-72
09/10/200820:00EiffelTowers Den BoschLandstede Zwolle88-63
09/10/200820:00MyGuide AmsterdamWest-Brabant Giants93-68

Stand per 09-10-2008

#TeamGespeeldWinstVerliesPunten
1Matrixx Magixx Nijmegen2204
2EiffelTowers Den Bosch2204
3MyGuide Amsterdam2204
4Den Helder Seals1102
5ZZ Leiden2112
6Rotterdam Challengers2112
7Capitals Groningen2112
8Upstairs Weert1010
9Aris Friesland2020
10West-Brabant Giants2020
11Landstede Zwolle2020

Programma speelronde 3

DatumTijdThuisUit
11/10/200819:30Den Helder SealsEiffelTowers Den Bosch
11/10/200819:30Upstairs WeertZZ Leiden
11/10/200819:30Capitals GroningenMatrixx Magixx Nijmegen
11/10/200820:00MyGuide AmsterdamAris Friesland
12/10/200816:00West-Brabant GiantsLandstede Zwolle

GroenLinks noemt miljardeninjectie 'niet gering'

GroenLinks noemt de miljardeninjectie voor de Nederlandse financiële sector die minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) gisteren aankondigde 'niet gering'. De partij wil beargumenteerd zien dat de maatregel terecht is.

De partij wil bovendien zeker weten dat financiële autoriteiten 'in control' zijn. Ook moet meer inzicht komen in de actuele gevolgen van de kredietcrisis voor Nederland, laat de partij weten.

GroenLinks vindt het goed dat Bos de spaartegoeden van IceSave tot honderdduizend euro garandeert. De injectie van twintig miljard euro die het financiële stelsel overeind moet houden noemt GroenLinks een forse ingreep. Om die reden wil de partij weten wat de precieze problemen van de Nederlandse financiële instellingen zijn en wat de diagnose is.

Bos maakte donderdagavond bekend dat de staat twintig miljard euro uittrekt voor steun aan de financiële sector. Financiële instellingen die op zich gezond zijn, maar door de kredietcrisis geen geld meer kunnen lenen, kunnen zich bij het ministerie van Financiën melden. De regeling geldt niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor kleine. Het geld is direct beschikbaar.

Uitslag 2e vrije training Japan

Timo Glock heeft de snelste tijd genoteerd tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan. De Duitser was Fernando Alonso en Lewis Hamilton te vlug af. Opvallend was dat Glock ruim een halve seconde sneller was dan de snelste tijd van de eerste training.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1T. GlockToyota1:18.38344
2F. AlonsoRenault1:18.42641
3L. HamiltonMcLaren1:18.46340
4F. MassaFerrari1:18.49140
5K. RäikkönenFerrari1:18.72539
6M. WebberRed Bull1:18.73439
7K. NakajimaWilliams1:18.73436
8S. VettelScuderia Toro Rosso1:18.76123
9H. KovalainenMcLaren1:18.80332
10J. TrulliToyota1:18.86345
11R. KubicaBMW1:18.86539
12N. Piquet jr.Renault1:18.88843
13N. RosbergWilliams1:18.98141
14S. BourdaisScuderia Toro Rosso1:19.04041
15R. BarrichelloHonda1:19.25842
16A. SutilForce India F11:19.28741
17D. CoulthardRed Bull1:19.32736
18G. FisichellaForce India F11:19.48244
19N. HeidfeldBMW1:19.89437
20J. ButtonHonda1:19.99942

[TGS 2008] Castlevania gaat next-gen in teaser video

Voor sommige gamers is een aankondiging al genoeg om een gat in de lucht te springen. Castlevania is een game die zo'n grote achterban heeft dat onderstaande teaser misschien wel het eerder genoemde effect teweeg kan brengen. Een ondertitel of hoofdpersoon is nog niet genoemd, maar het feit dat de PS3 en 360 een Castlevania krijgen zal bij een hoop fans een prettige gedachte zijn.Zodra we meer informatie of beelden hebben van deze Castlevania laten wij je dat uiteraard weten.

[TGS 2008] Loop door Fable II in tweetal walkthrough videos

De release van Fable II komt steeds dichterbij. Peter Molyneux is alweer lekker de boel aan het ophemelen en we staan natuurlijk allemaal weer te popelen om te kijken welke van zijn woorden waargemaakt zijn. Omdat hij het spel zelf graag laat zien, krijgen we een tweetal videos voorgeschoteld waarin Peter ons meeneemt door de wereld van Fable II.
24 oktober ligt Fable II in de winkel, exclusief voor Xbox 360.

Luxe villa voor werkeloze moeder

Een werkeloze Afghaanse moeder met zeven kinderen werd in de Londense gemeente Ealing wel heel goed behandeld. Deze speciale behandeling kostte wel drie ambtenaren de kop. Deze drie ambtenaren zijn hier op hun beurt weer boos om, omdat zij alleen maar hun werk zouden doen.

Toorpakai Saiedi woont samen met haar zeven kinderen in een 'Koninklijke villa' zonder ook maar een cent te hoeven betalen. Terwijl anderen het moeilijk hebben en de eindjes aan elkaar proberen te knopen, draait de Londense belastingbetaler op voor de kosten van haar woning. "Dit is oneerlijk", aldus gemeenteraadslid Will Brooks.

De ambtenaren die ontslagen zijn, zijn op hun beurt ook boos. David Lewis, Gemma Calliste en Salma Khan zouden alleen hun werk doen. "Wij worden eruit gepikt als zwarte schapen, terwijl we alleen maar hebben gedaan wat ons opgedragen werd. We worden nu behandeld als dieven en bij het huisvuil gezet."

Tuinman 

De riante woning van het gezin bestaat uit onder andere zeven slaapkamers, twee keukens en een ruime tuin. De belastingbetaler telt maandelijks 16.000 euro huur neer voor deze villa. De Afghaanse moeder (35) krijgt in totaal ongeveer 200.000 euro staatssteun. De familie reageert: "Wij hebben daar allemaal niet om gevraagd." Deze verklaring is echter niet helemaal juist. Ze vroegen namelijk wel om een tuinman om de tuin en de oprijlaan netjes te houden. Deze tuinman kregen ze.

Ongelukkig door de te kleine kamers

De zoon verklaart dat zijn moeder niet gelukkig is in de riante villa. "Het huis is te groot en mijn moeder houdt niet zo van schoonmaken." Daarnaast meldde hij: "De kamers zijn wel erg klein. In Afghanistan zouden we onze kippen er niet eens in opbergen." 

Gemeente betaalt hoofdprijs 

De huurprijs van de woning is ongeveer vijf keer zo hoog als die van de omliggende woningen in de straat. Deze is zo hoog omdat de gemeente niet zelf eigenaar is van het huis, en er een nieuwe wet in Engeland is waarin staat dat de verhuurder de maximumprijs mag vragen. De gemeente is zo 'gul' om deze hoofdprijs te betalen.

Systeemeisen Fallout 3 bekend gemaakt

Ben je blij dat je computer World of Warcraft: Wrath of the Lich King kan draaien? Wil je iets meer uitdaging voor je monster-PC? Bekijk hieronder dan de systeemeisen van Fallout 3.

Minimale systeemeisen:

Windows XP/Vista
1GB System RAM (XP) / 2GB System RAM (Vista)
2.4 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
Direct X 9.0c compliant videocard with 256MB RAM (NVIDIA 6800 or better / ATI X850 or better)

Aanbevolen systeemeisen:

Intel Core 2 Duo processor
2 GB System RAM
Direct X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA 8800 series, ATI 3800 series)

Ondersteunde chipsets:

NVIDIA GeForce 200 series
NVIDIA GeForce 9800 series
NVIDIA GeForce 9600 series
NVIDIA GeForce 8800 series
NVIDIA GeForce 8600 series
NVIDIA GeForce 8500 series
NVIDIA GeForce 8400 series
NVIDIA GeForce 7900 series
NVIDIA GeForce 7800 series
NVIDIA GeForce 7600 series
NVIDIA GeForce 7300 series
NVIDIA GeForce 6800 series
ATI HD 4800 series
ATI HD 4600 series
ATI HD 3800 series
ATI HD 3600 series
ATI HD 3400 series
ATI HD 2900 series
ATI HD 2600 series
ATI HD 2400 series
ATI X1900 series
ATI X1800 series
ATI X1600 series
ATI X1300 series
ATI X850 series

Vanaf 31 oktober kun je je PC weer de kans geven zichzelf als trouwe makker te bewijzen. Mocht je makker hetzelfde lot gegund zijn als Old Yeller, dan is het spel altijd nog te koop op PS3 en 360, vanaf precies dezelfde dag.

[TGS 2008] Hard Working People trailer laat je zweten

Vroeger was werken iets wat je tussen het gamen in deed. Een storende factor die helaas noodzakelijk is voor het kopen van nieuwe games. Hudson heeft echter Hard Working People aangekondigd, een verzameling mini-games waarin je verschillende baantjes moet voltooien om geld te verdienen. Waar dit geld voor nodig is? Om de wereld te redden van een enorme meteoriet natuurlijk!Wanneer wij ons planeetje mogen redden door flink aan de arbeid te gaan is nog onbekend.

Problemen na zware regenval in oosten Spanje

De provincies Valencia en Alicante in het oosten van Spanje kampen met grote wateroverlast na zware regenval. Verscheidene havens en wegen moesten worden gesloten, aldus de radiozender Cadena SER vanochtend.

De regen viel gisteren met bakken uit de hemel. Volgens de meteorologische dienst viel aan de noordelijke kust van Alicante in vier uur tijd 164 liter water. In het dorp Estubeny in de provincie Valencia viel binnen een uur 69 liter water.

De autoriteiten vrezen voor zware overstromingen als er de komende dagen meer regen valt.

Python onder spatboard Volvo

Raymond Oosterbroek uit Deventer was sinds een half jaar zijn koningspython kwijt, Hij kon hem nergens meer vinden, tot autoverkoper Marten van Kastel uit Apeldoorn de slang toevallig vond. De dolblije Raymond meldt dat de slang nog leeft, maar door zijn avontuur wel sterk verzwakt is.

De auto was inmiddels door Raymond ingeruild en autoverkoper Marten wilde de auto doorverkopen. Toen hij foto's wilde maken voor zijn website dacht hij iets te zien zitten. "Ik dacht eerst dat het een blaadje was, maar toen zag ik een slangenkop. Plots bewoog hij. Ik ben me rot geschrokken!" Nadat hij de slang in een ton had gestopt belde hij de Dierenambulance.

Raymond raakte de slang een half jaar geleden ongeveer kwijt. "Hij was samen met zijn vrouwtje ontsnapt. Die vond ik achter de broodtrommel, het mannetje bleef zoek." De slang heeft inmiddels heel Nederland kunnen zien, althans het asfalt, want Raymond heeft het afgelopen half jaar meer dan drieduizend kilometer gereden met de auto.  

'OK's vaak niet schoon en veilig'

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft na een onderzoek in 22 ziekenhuizen geconstateerd dat het in vele operatiekamers niet veilig genoeg is voor de patiënt om geopereerd te worden. Onder andere onvoldoende hygiënische maatregelen en verouderde apparatuur zorgen voor grote risico's bij operaties.

De Inspectie eist dat er snel maatregelen worden genomen. Voor 1 januari aanstaande moeten de ziekenhuizen, ook de niet gecontroleerde, een verbeterplan klaar hebben. De klachten die de Inspectie heeft lopen uiteen van slechte communicatie en onvoldoende hygiëne tot onduidelijkheden over de staat van de apparatuur en de verantwoordelijkheid daarvoor.

Eduard Monteban, voorzitter van de vereniging voor managers van operatiekamers (NVLO), is blij met de aandacht van de Inspectie. De incidenten van de laatste jaren, zoals de brand in de operatiekamer in Almelo en de recente problemen in het IJsselmeerziekenhuis, zijn slechts enkele voorbeelden van wat er mis kan gaan.

"Als je goed zoekt, zoals de Inspectie heeft gedaan, zul je zulke situaties ook elders aantreffen. Veel ziekenhuizen werken al hard aan verbeteringen en het vergroten van de patiëntveiligheid, maar dat gaat niet overal even snel. Met dit rapport kunnen zorgverleners die wel willen verbeteren intern een vuist maken", aldus Monteban.

Drukte op wegen door herfstvakantie

Het is vandaag extra druk op de Nederlandse wegen doordat de herfstvakantie in het midden en zuiden van het land begint. Dat verwacht de ANWB.

Vanaf het middaguur worden de gevolgen van de uittocht merkbaar op de wegen, maar extreem lange files verwacht de organisatie niet. Rond Arnhem wordt wel extra drukte verwacht, dit in verband met een concert van zanger Marco Borsato in het Gelredome.

Naar schattingen van de ANWB gaan er 700.000 mensen op vakantie. Van hen gaat ongeveer de helft naar het nabije buitenland, waarbij de landen Duitsland, België en Frankrijk favoriet zijn. Vakanties in de buurt zijn populairder geworden door de vliegtax en brandstoftoeslagen.

Het noorden krijgt een week later herfstvakantie, op vrijdag 17 oktober.

Uitslag 1e vrije training Japan

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergzet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan. Concurrent voor de titelstrijd Felipe Massa reed de tweede tijd, gevolgd dor Heikki Kovalainen, Kimi Räikkönen en Fernando Alonso.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren 1:18.91023
2 F. Massa Ferrari 1:19.06324
3 H. Kovalainen McLaren 1:19.27920
4 K. Räikkönen Ferrari 1:19.39931
5 F. Alonso Renault 1:19.47330
6 N. Piquet jr. Renault 1:19.74335
7 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:20.12130
8 R. Kubica BMW 1:20.16026
9 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:20.18234
10 K. Nakajima Williams 1:20.21725
11 A. Sutil Force India F1 1:20.28826
12 N. Rosberg Williams 1:20.35028
13 M. Webber Red Bull 1:20.62024
14 N. Heidfeld BMW 1:20.62823
15 J. Trulli Toyota 1:20.65733
16 R. Barrichello Honda 1:20.75332
17 J. Button Honda 1:20.76927
18 T. Glock Toyota 1:20.82337
19 D. Coulthard Red Bull 1:20.90524
20 G. Fisichella Force India F1 1:21.01428

CD: Marc Collin - Hollywood Mon Amour

Marc Collin bracht eerder al het album Nouvelle Vague uit waarop hij vooral nummers zette die in een bossa-novabroek gehesen waren. Met zijn nieuwste cd, Hollywood Mon Amour, heeft de artiest gekozen voor een "loungetrui". Bekende tracks uit de Hollywood filmindustrie worden door de "lounge-machine" gehaald en zie daar, een relaxte (soms iets té relaxt?) cd is het resultaat.

Miljardenschuld voor Britse clubs

De Premier League kampt met een schuld van bijna vier miljard euro. Dat maakte de voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA), David Triesman, gisteren bekend op een conferentie voor zakenlieden uit de voetbalwereld.

Vooral de traditionele top vier Manchester United, Liverpool, Chelsea en Arsenal, leeft van geleend geld. De vier ploegen zijn samen goed voor een schuld van 1.2 miljard, een derde van het totale bedrag. Ook de Engelse voetbalbond staat diep in de rode cijfers. Dankzij de bouw van het nieuwe Wembley Stadion heeft de bond een een schuld van 500 miljoen euro. 

Triesman legde op de bijeenkomst ook een link met de huidige kredietcrisis en waarschuwde voor een mogelijk faillissement van een van de clubs. "We zijn geld over de hele wereld schuldig. Soms is dat bij financiële instituten die in problemen verkeren of bij rijke eigenaars die geen binding hebben met de club."

De algemeen directeur van de Premier League, Richard Scudamore, benadrukt echter dat er geen reden is tot paniek en dat geen enkele club op haar faillissement afstevent. "Dit onderwerp staat bovenaan van de agenda bij alle clubs en ze gaan daar verantwoordelijk mee om. Bovendien is er altijd al financieel gevaar geweest sinds de eerste clubs 100 jaar geleden gesticht werden. Die clubs bestaan toch allemaal nog."


Miljardenschuld voor Britse clubs  (foto: DAG)

Politie Groningen rolt bende afpersers op

Met de aanhouding van zes verdachten denkt de politie in Groningen vijftien misdrijven te hebben opgelost. Het zestal wordt verdacht van afpersing, mishandeling en bedreiging van zowel particulieren als bedrijven, meldt de politie gisteren.

De verdachten bouwden de druk bij hun slachtoffers geleidelijk op. Ze intimideerden hen met sms'jes en telefoontjes. Wanneer de slachtoffers geen geld gaven, werden ze soms bedreigd, licht de politie toe. Sommigen werden mishandeld en in de bedrijven werden spullen vernield.

De politie hield de groep druppelsgewijs aan. De hoofdverdachten zijn een 50-jarige man uit Groningen en een 36-jarige man uit Deventer. Zij werden half september opgepakt. Daarna werd een 28-jarige Stadjer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij drie afpersingszaken.

Eind september arresteerde de politie een 51-jarige man uit Groningen die wordt verdacht van wapenbezit en het leveren van wapens aan de hoofdverdachten. In zijn woning werden een automatisch vuurwapen en een pistool gevonden. Ook een 49-jarige man uit Groningen werd aangehouden voor het bezit van vuurwapens die hij aan een van de hoofdverdachten zou leveren. Maandag werd de laatste verdachte aangehouden, een 37-jarige Groninger. Hij wordt verdacht van uitlokking van de afpersing.

Negen particulieren en bedrijven deden aangifte. Uit verklaringen van de verdachten kwam volgens de politie naar voren dat zij in sommige gevallen hun slachtoffers willekeurig kozen. In enkele andere gevallen kregen zij de opdracht geld bij particulieren en bedrijven te innen. De politie verwacht dat er meer slachtoffers zijn, die geen aangifte durven doen.

Naast het onderzoek naar de verdachten loopt er ook een financieel onderzoek. De auto van de 50-jarige hoofdverdachte is in beslag genomen, evenals de administratie van beide hoofdverdachten. Hierdoor moet duidelijk worden of de mannen geld of spullen hebben verkregen door de misdrijven. Beide hoofdverdachten, de 28-jarige man en de 37-jarige man zitten nog vast. De Groningers van 49 en 51 zijn weer vrijgelaten. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.


Politie Groningen rolt bende afpersers op  (foto: DAG)

Motorwissel voor Glock

Het Toyota Formule 1-team heeft besloten om voor dit weekend de motor van de auto van Timo Glock te vervangen. Hierdoor hoopt het team dat ze in hun thuisrace goed voor de dag komen.

Het betreft de eerste motorwissel voor Glock dit jaar naast de reguliere wissels, waardoor de Duitser geen straf oploopt. Door deze wissel kan hij ook in Brazilïe met een nieuwe motor starten. De afgelopen Grand Prix in Singapore werd Glock nog vierde met de Toyota.

Zwangere Froukje de Both getroffen door koopziekte

De zwangere Froukje de Both is druk aan het winkelen geslagen voor de baby. "Na lang wikken en wegen werd het een wiegje én een ledikantje, maar ook een commode, een badje, een box, een kinderwagen en nog wat andere spulletjes. Zes tassen vol andere spulletjes, dat dan weer wel, want shoppen is shoppen", bekent ze op haar zwangerschapsweblog.

De 36-jarige presentatrice is inmiddels dertig weken zwanger van haar eerste kindje met de negen jaar jongere Jeroen te Rehorst, beter bekend als dj Dekky. "Eigenlijk begin ik de lol er wel van in te zien, er gaat een hele babywereld voor me open", vertelt ze. "Jeroen houdt zijn hart vast, die vond al dat ik overdreef met mijn schoenencollectie. Hij begint nu in te zien dat mijn verzameldrang ook overslaat naar het verzamelen voor de baby."

Het kamertje voor de spruit, die eind dit jaar geboren moet worden, is al bijna af. "We moeten alleen nog even wachten op de levering van de meubeltjes. Dan kan het echte inrichten beginnen. Het begint nu wel een beetje te kriebelen, nog een paar weekjes werken en dan heb ik zwangerschapsverlof. Kan ik me helemaal overgeven aan mijn langzaam opkomende nesteldrang.., heerlijk!"


Zwangere Froukje de Both getroffen door koopziekte  (foto: DAG)

Deel tracklist Games in Concert bekend

Zoals tegenwoordig jaarlijks het geval is, is er ook dit jaar weer een Games in Concert. In dit derde gameconcert wordt wederom muziek bekend uit videogames zoals Super Mario Galaxy, World of Warcraft en Final Fantasy wordt uitgevoerd door het Metropole Orkest, het PA'dam koor en bekende artiesten.

Het gaat allemaal gebeuren op 15 november in de Vredenburg in Utrecht. De kaartverkoop is al geopend en kaarten kunnen gekocht worden via TicketService.

De volgende tracks voor Games in Concert 3 zijn al bevestigd: Overlord II, Bubble Bobble, Haze, Metal Gear Solid, Rainbow Six: Rogue Spear, Silent Hill 2, Universe at War, World of Warcraft, Donkey Kong Country, Super Mario Galaxy, Final Fantasy VI en Duke Nukem. De track van Overlord II beleeft op Games in Concert 3 haar wereldpremière. De komende weken komen hier nog enkele tracks erbij.

Wat betreft artiesten zijn operazangeres Tania Kross, rockzangeres Roos Rebergen en de Nederlandse band After Forever bevestigd. Daarnaast is gamecomposer Frank Klepacki aanwezig als speciale gast. Klepacki heeft onder meer de muziek voor Red Alert en Universe at War gecomponeerd.

Vorig jaar was FOK!games ook present bij games in concert. De special hierover, inclusief filmpjes, kun je hier vinden.

Yolanthe ontwerpt kerstlingerie

Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft een speciale kerstcollectie voor haar lingerielijn ontworpen. "Het is met heel veel kant, heel sexy in het zwart en paars", vertelde de presentatrice gisteren in het radioprogramma van Lindo Duvall op Radio 538. "Dat vind ik wel een beetje de kerstkleuren, net als zwart en donkerrood. Heel mooi."

De 23-jarige Yolanthe staat zelf model in de reclamecampagne voor de kerstcollectie, zo liet haar woordvoerder weten. In maart presenteerde de brunette haar eigen lingerielijn 'Yolanthe's choice' voor een lingerieketen. De lijn bestaat naast lingerie uit bad- en nachtkleding. "Dat gaat hartstikke goed", vertelde ze.

Naast het ontwerpen van een kerstcollectie is Yolanthe druk bezig met de aanstaande verhuizing naar de villa die zij samen met haar vriend Jan Smit liet bouwen in Volendam. "Het is echt een chaos", vertelde ze. "We kunnen er nog niet in wonen, dat gaat nog een paar dagen duren."


Yolanthe ontwerpt kerstlingerie  (foto: DAG)

Jan Smit wist niets van nieuwe liefde Monique

Jan Smit wist niet dat Thomas Berge een oogje heeft op zijn zusje Monique. "Ik wist van niets, maar ik vind Thomas Berge een aardige gozer", vertelde hij gisteren in Shownieuws. "Mijn moeder zegt altijd: 'als hij met kerst aan tafel zit, is het serieus, dus we wachten het maar af."

Deze week vertelde Berge in een interview in weekblad Privé dat hij warme gevoelens koestert voor het 19-jarige zusje van de Volendamse zanger. "We hebben dezelfde humor, kunnen enorm met elkaar lachen en lekker veel lol trappen", liet hij weten. "Blonde meisjes hebben altijd mijn voorkeur gehad, dus dat zegt genoeg."

Monique staat donderdagavond met haar broer in de Arnhemse Rijnhal, waar de 'Jan Smit komt naar je toe-toer' van start gaat. "Het gaat eindelijk gebeuren", zei Jan. "Ik ben niet nerveus; alle nummers zitten erin."

Yolanthe is ook van de partij om haar vriend te steunen. "Ze zit echter niet op de eerste rij. Dan willen alle fans met haar op de foto en dat kan ik haar niet aandoen", vertelde Smit. "We vinden voor haar wel een plekje uit het zicht naast het podium."


Jan Smit wist niets van nieuwe liefde Monique  (foto: DAG)

Recordpoging: bh’s open!

Iedere vrijdag veegt Driek Oplopers het nieuws dat ogenschijnlijk als los zand aan elkaar hangt, op een hoop. Deze week Arnhem negatief in de schijnwerpers, lelijk ding Patty Brard, afzichtelijke beursmannetjes, klok, klepel en GeenStijl, benen breken bij Quantas, zuipende pubers, de spoorwegen die zelfs op de filevrije dag vrolijk verder kloten en iets met losse bh's en een recordpoging...

Nederlanders massaal weg in herfstvakantie

Zo'n 1,25 miljoen Nederlanders gaan dit jaar tijdens de herfstvakantie op reis. De helft blijft binnen de grens, de andere helft vertrekt naar het buitenland, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Vrijdag begint de herfstvakantie voor de regio's Midden en Zuid. De week erna zijn de scholen in de rest van het land vrij.

Volgende week trekken zevenhonderdduizend mensen erop uit, de week erna nog eens een half miljoen. Populaire buitenlandse bestemmingen zijn Duitsland, België en Frankrijk. Binnen Nederland worden de helft van de vakanties in bungalows doorgebracht.

De auto blijkt het meest populaire vervoersmiddel. De ANWB waarschuwt vrijdag voor extra drukte op de wegen in de regio's Zuid en Midden. De vakantie-uittocht wordt rond het middaguur al merkbaar, maar de ANWB verwacht geen extreem lange files.

Verzekeraars blij met miljardeninjectie

Het Verbond van Verzekeraars heeft donderdag verheugd gereageerd op de injectie van 20 miljard euro in de financiële sector. "De schokken die op dit moment wereldwijd op het financiële systeem inwerken, zijn ongekend hevig en rechtvaardigen de maatregelen. Het getuigt van proactiviteit om deze niet af te wachten, maar vooruit te denken", stelt het verbond in een verklaring.

De verzekeraars stellen wel dat ze "sterk en financieel krachtig" zijn. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) wilde gisteren niet reageren. "We zijn druk in overleg en komen morgen met een reactie", aldus een woordvoerster van de belangenbehartiger van de Nederlandse banken.

Britten pakken IJsland via anti-terreurwet

De diplomatieke betrekkingen tussen Groot-Brittannië en IJsland zijn op een dieptepunt beland nu blijkt dat de schade door het IJslandse bankendebacle veel groter is dan gedacht. Vele tientallen Britse gemeenten, maar ook instellingen zoals Scotland Yard en de Londense metro hebben rekeningen en deposito's bij IJslandse banken.

Voor zover bekend staat er liefst 860 miljoen pond (1,1 miljard euro) aan publiek geld op het spel, en dit bedrag zal vermoedelijk nog verder oplopen nu steeds meer instanties hun belangen melden. Daarnaast gaan Britse bedrijven mogelijk voor miljarden het schip in.

De boosheid over de IJslandse houding is groot, nu het land zelfs niet bereid lijkt de basisgarantie van zijn centrale bank (tot zo'n 20 duizend euro) na te komen. Veel particulieren meenden dat het wel goed zat met de regeling van een westers land als IJsland, maar hebben nu het gevoel te maken te hebben met een schurkenstaat.

Die mening lijkt de Britse regering te delen. Aan particuliere spaarders is al medegedeeld dat zij niet zullen lijden onder de IJslandse onbetrouwbaarheid, en de overheid zal alle spaartegoeden garanderen.

Nu blijkt dat ook lokale overheden niet bij hun geld kunnen, is de Britse regering in woede ontstoken. Met een wet die is bedoeld voor anti-terreurmaatregelen worden nu tegoeden van IJslandse bedrijven in Groot-Brittannië bevroren. Het betreft de Anti-Terrorism, Crime and Security Act die werd aangenomen na de aanslagen van september 2001.

Premier Brown noemde het gedrag van IJsland donderdag 'illegaal' en 'volstrekt onacceptabel'. 'We bevriezen de bezittingen van IJslandse ondernemingen waar we kunnen. Waar nodig zullen we verdere actie ondernemen tegen de IJslandse autoriteiten.'

Intussen zou voor enkele miljarden aan beslagen zijn gelegd. Volgens de premier heeft de IJslandse toezichthouder niet alleen het eigen volk in de steek gelaten, maar ook de Britten.

In IJsland is de Britse opstelling slecht gevallen, zeker aangezien het de belangrijkste handelspartner van het bijna failliete land betreft. De IJslandse regering beticht de Britten er nu van de problemen erger te hebben gemaakt door massaal hun geld terug te vragen

De getroffen Britse lokale overheden en bedrijven hoeven in tegenstelling tot particulieren echter niet op onvoorwaardelijke staatssteun te rekenen. Dit heeft tot onrust geleid in de betreffende gemeenten, waar burgers vrezen dat publieke diensten hieronder zullen lijden. Achter de schermen wordt tussen de twee landen verder onderhandeld.

 

Wall Street voor zevende dag achteruit

De Amerikaanse beursgraadmeters verloren vandaag voor de zevende handelsdag op rij terrein, door aanhoudende zorgen over de gevolgen van de kredietcrisis. De beurskoersen gingen opnieuw over de gehele linie stevig omlaag.

Beleggers vrezen dat de gisteren aangekondigde gecoördineerde renteverlagingen door centrale banken wereldwijd een recessie niet kunnen tegenhouden.

De Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen sloot met een verlies van 678,91 punten (7,3 procent) op een stand van 8579,19 punten, het laagste niveau in meer dan vijf jaar. De S&P 500-index gaf met een verlies 75,02 punten, ofwel 7,6 procent, op 909,92 punten nog wat meer terrein prijs. De technologie-index Nasdaq moest de winst van eerder op de dag inleveren en verloor 95,21 punten (5,5 procent) op 1645,12 punten.

"Er is nog een belangrijke nervositeit over de duur van de kredietcrisis en de problemen die nog voor de boeg liggen", aldus een handelaar in New York. "Beleggers zijn bang voor wat ze niet weten en die angst zet ze aan tot de verkoop van hun aandelen. Vragen stellen is voor later."

Autofabrikant General Motors denderde liefst 31 procent omlaag tot 4,76 dollar. Woensdag kondigde het concern een daling van de Europese autoverkopen aan. Beleggers moeten al tijden niets van het aandeel hebben. Een jaar geleden noteerde het fonds nog boven de 43 dollar.

Ook de oliemaatschappijen Chevron en ExxonMobil die beide meer dan 11 procent inleverden hadden het zwaar. Handelaren verwachten dat de vraag naar olie zal afnemen door de verslechterende economie. De olieprijs daalde met ruim 5 procent tot 84,47 dollar.

IBM was voor het grootste gedeelte van de dag wel gewild, maar moest de koerswinst aan het einde van de handel toch weer inleveren. Het aandeel eindigde 1,7 procent lager. Gisteravond maakte het concern beter dan verwachte derdekwartaalcijfers bekend. Daarnaast handhaafde IBM de winstverwachting voor dit jaar. De nettowinst steeg met 20 procent tot 2,8 miljard dollar ofwel 2,05 dollar per aandeel. IBM rekent nog altijd op een winst van ten minste 8,75 dollar per aandeel voor het hele jaar.

Beleggers putten aanvankelijk uit het nieuws van IBM hoop dat de investeringsbereidheid van bedrijven en consumenten niet helemaal teniet is gedaan door de kredietcrisis. Dit werd echter overschaduwd door de zorgen over de kredietcrisis.

Op de valutamarkt noteerde de euro zojuist 1,3605 dollar tegen 1,3650 dollar bij het slot van de Europese beurzen vanmiddag.

Systeemeisen World of Warcraft: Wotlk bekend

Goed nieuws voor de World of Warcraft spelers. De systeemeisen van World of Warcraft: Wrath Of The Lich King zijn kort geleden vrijgegeven. Hij is zoals verwacht net iets zwaarder dan de gewone World of Warcraft, maar zoveel scheelt dat ook weer niet. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de mensen die WoW spelen op een gemiddelde PC.

In de komende uitbreiding zal het noordelijke continent van Azeroth speelbaar worden. De uitbreiding zal ondere andere een nieuwe levelcap, verscheidene achievements, een nieuwe profession en ook nog eens een nieuwe Hero Class worden toevoegd aan de WoW-universum.

Minimum systeemeisen

- Windows XP (Service Pack 3) of Windows Vista (Service Pack 1)
- Intel Pentium 4 1.3 GHz of AMD Athlon XP 1500+
- 512 MB RAM (1GB for Vista users)
- 3D graphics processor with Hardware Transform and Lighting with 32 MB VRAM (Zoals ATI Radeon 7200 of NVIDIA GeForce 2)

Aanbevolen systeemeisen

- Windows XP (Service Pack 3) of Windows Vista (Service Pack 1)
- Dual-core processor (Zoals Intel Pentium D of AMD Athlon 64 X2)
- 1 GB RAM (2 GB voor Vista)
- 3D graphics processor with Vertex and Pixel Shader capability with 128 MB VRAM (Zoals ATI Radeon X1600 of NVIDIA GeForce 7600 GT (of beter))


...Binnenkort...

World of Warcraft: Wrath Of The Lich King is vanaf 13 november verkrijgbaar voor de PC.

[TGS 2008] The Saints Are Back! in Saints Row 2 trailer

Nog heel eventjes wachten en we kunnen opnieuw van alles opblazen, bad guys neerschieten en overrijden in Stillwater. Om iedereen nog enthousiaster te maken dan ze al zijn, is de launchtrailer van de game vrijgegeven.


De game speelt zich een aantal jaren na het origineel af en de 3rd Street Saints hebben niet meer de controle over Stillwater. Het is aan de speler om dit wederom te bewerkstelligen en wraak te nemen op diegene die de Saints niet heel vriendelijk behandeld hebben. Saints Row 2 neemt vrijheid nog een stap verder dan in het origineel. Je kunt spelen als wie je wilt, hoe je wilt en met wie je wilt. Alles kan ook afgesteld worden, van auto's tot woningen.

[TGS 2008] Microsoft: 'Avatars zijn verplicht'

Microsoft gebruikt dit keer bij de TGS het "New Xbox Experience" thema. Dit wordt vooral gedaan om de komende metamorfose aan de Xbox Live Dashboard van 19 november aan te kondigen. Een onderdeel van die komende metamorfose zijn de zogenoemde 'Avatars'.

Gedurende een interview op de TGS, heeft Microsofts product manager, Aaron Greenberg, laten weten dat gamers een Avatar 'moeten' aanmaken bij het opstarten van de nieuwe dashboard.

"We're forcing you to have a visual representation of yourself," dat zei Greenberg toen hem de vraag werd gesteld als er gamers waren die dit 'vereiste' niet zouden willen.

Om de gamers tegemoet te komen die absoluut geen zin hebben in het creëren van zo'n Avatar, zijn er ook templates beschikbaar. Deze templates kun je uiteraard ook aanpassen en je kunt ze als je dat zou willen daarna ook volledig links laten liggen.

[TGS 2008] Naruto en Sasuke vechten het uit in TGS-trailer

De TGS biedt ons net als de E3 en GC lekker veel trailers. Een daarvan is Naruto: Ultimate Ninja Storm voor de PS3. In deze fighting game zul je nog verder komen qua verhaallijn dan alle andere voorgaande Naruto games. Om te zien hoever het verhaallijn zal gaan lopen, zul je de onderstaande net vrijgegeven TGS-trailer moeten bekijken.

Naruto: Ultimate Ninja Storm wordt volgende maand verwacht.

EA maakt releasedatum Red Alert 3 bekend

Electronic Arts heeft goed nieuws voor ons. Zij hebben namelijk bekend gemaakt dat de langverwachte opvolger Command & Conquer: Red Alert 3 vanaf 31 oktober verkrijgbaar zal zijn voor de PC. De Xbox 360-versie zal iets later uitkomen, namelijk 14 november. Over de PS3-versie is nog niets bekend, maar dat is ook logisch aangezien de productie daarvan een half jaar geleden stop is gezet.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.