Ook NEC beboet door UEFA

Naast Dinamo Boekarest is ook NEC beboet door de UEFA. De Nijmegenaren kregen een boete van 5.000 euro opgelegd wegen de ongeregeldheden in het UEFA-Cup duel met de Roemeense opponent.

Donderdag werd al bekend dat Dinamo Boekarest de Europese voetbalbond 12.000 euro moet betalen wegens wangedrag van de meegereisde fans. Jacco Swart, algemeen directeur van NEC, zegt verrast te zijn met de beslissing van de UEFA om ook de thuisclub te straffen. “We hadden erop gerekend geen boete te krijgen. Dit omdat we vinden dat we er in de voorbereiding en uitvoering alles aan gedaan hebben om de wedstrijdorganisatie goed te laten verlopen”, zegt hij in een verklaring op de officiële website van de club.

“Dinamo Boekarest heeft een hogere boete gekregen en dat geeft mijns inziens in ieder geval aan dat ook bij de UEFA duidelijk is door wie de problemen veroorzaakt zijn”, vervolgt hij. De UEFA had op basis van de ongeregeldheden in De Goffert ook kunnen opteren voor een reglementaire 3-0 nederlaag of uitsluiting van Dinamo in het Europese bekertoernooi.