Kubica: "Realistisch blijven"

BMW Sauber-coureur Robert Kubica stelt dat van BMW in de rest van het seizoen geen wonderen verwacht mogen worden. De Pool werd zondag derde in de Grand Prix van Europa. Eerder zei BMW nog dat ze dit seizoen nog mee zouden strijden om de constructeurstitel.

"In de kwalificatie waren we niet ver weg, in de race wel. Ik denk dat de race een betere afspiegeling van de verhoudingen geeft," aldus de Pool die zijn pitstop in Valencia drie ronden later maakte dan Hamilton en Massa. "Maar ik finishte wel een halve minuut achter Hamilton, dus we liggen nog steeds op achterstand. Was ik achter Kimi Räikkönen gestart, dan was ik vast ook achter hem geëindigd."

Volgens Kubica moet BMW de aandacht richten op de langere runs, omdat ze daar te veel tijd op verliezen. "Op nieuwe banden loopt alles prima, gedraagt de wagen zich goed. Het gaat fout zodra de toplaag van de banden voorzichtig begint te slijten. Dan glijdt de auto alle kanten op en is er geen houden meer aan." Over de rest van het seizoen is Kubica gematigd positief. "Ik blijf gewoon lekker mijn best doen en dan zie ik wel wat er mogelijk is."