Jol: Van der Vaart blijft bij HSV

Martin Jol is ervan overtuigd dat hij volgend seizoen kan beschikken over de diensten van Rafael van der Vaart. De kersverse coach van HSV is er zeker van dat de aanvoerder van de Hamburgers ook volgend jaar te bewonderen is in de HSH Nordbank Arena.

Jol liet weten dat zijn assistent Petrovic met Van der Vaart gesproken had. “Zeljko heeft hem aan de telefoon gehad en Rafael heeft nogmaals gezegd dat hij graag bij HSV wil blijven. Hij is gek op Hamburg”. Het contract van Van der Vaart loopt nog tot 2010 en de middenvelder zelf heeft een vertrekt naar een buitenlandse topclub nog niet geheel uitgesloten.

Overigens is Jol niet van plan zijn hele team om de 25-jarige middenvelder heen te bouwen. “Hij is belangrijk voor het team, maar ik ga mijn spelsysteem niet aan hem aanpassen”, aldus Jol. Hij wil het tegenwoordig populaire 4-2-3-1 systeem gaan invoeren bij de Hamburgers.

De 53-jarige Scheveninger hoopt volgend seizoen aanvallend voetbal te kunnen laten zien. Bovendien zullen er meer doelpunten moeten vallen. “We hebben vorig seizoen maar veertig doelpunten gemaakt. Normaal gesproken word je met veertig goals geen vierde.” Jol denkt dat te kunnen doen met de huidige selectie en heeft dus geen nieuwe aankopen op het oog. “Kopen om te kopen is niet de beste oplossing”, aldus Jol. Spelers als Nigel de Jong, David Jarolim, Piotr Trochowski en Paolo Guerrero moeten in staat zijn meer te scoren volgens Jol.