[WBD] Jankovic na setverlies toch verder

Jelena Jankovic heeft de achtste finales op Wimbledon bereikt ten koste van Caroline Wozniacki, hoewel het wel moeite kostte. Het Deense talent stond uitstekend te spelen, maar ze verloor toch met 2-6, 6-4 en 6-2.

Wozniacki won al eens het juniorentoernooi op Wimbledon in 2006, en dit seizoen wist ze al drie maal van een toptienspeelster te winnen. En ze leek ook dit keer een stunt te gaan maken. Aggressief en aanvallend spelend pakte ze de eerste set geheel verdiend.

De als tweede geplaatste Jankovic kreeg een knieblessure toen ze zich verstapte, maar ze wist zich na een behandeling toch te herstellen. "In de eerste set gleed ik weg en blesseerde ik mijn knie", zei Jankovic, die het gewricht liet intapen, maar dat zat te srak en ze liet de tape ook weer verwijderen. "Ik kon niet vrijuit bewegen. Het is een risico, maar ik moest het doen om te winnen. Nu maar hopen dat het niets ernstigs is."

Wozniacki bleef toch vechten, maar maakte steeds meer fouten in de rally's. De Servische Jankovic is op weg om de nieuwe nummer één van de wereld te worden, vanwege de uitschakeling van Ana Ivanovic en Maria Sharapova op het grastoernooi van Wimbledon.