Spakenburg, HHC kampioen, ACV degradeert

Vandaag vielen de laatste beslissingen in de zaterdaghoofdklasse. Spakenburg en HHC Hardenberg werden kampioen, terwijl grootmacht ACV degradeerde.

Spakenburg wist in de thuiswedstrijd tegen LRC Leerdam wat het moest doen. De Blauwen konden bij winst feest gaan vieren. Het werd 4-1 op de Westmaat, waardoor Spakenburg na jaren weer eens de titel mocht vieren. Die kwam mede tot stand door een goede eindsprint, want lange tijd leek Sparta Nijkerk kampioen te worden. Toen die ploeg bezweek onder de druk greep Spakenburg de koppositie in de hoofdklasse B en gaf die niet meer weg.

HHC Hardenberg kende eenzelfde opdracht. De titelverdediger in de hoofdklasse C moest winnen bij Staphorst. Dit gebeurde dan ook. Het werd 1-3. Lange tijd leek HHC onbedreigd op titelprolongatie af te gaan, maar door een mindere fase kwam concurrent Be Quick '28 toch nog dichtbij. HHC beschikte echter over de langste adem en mag voor de tweede keer op rij feesten. De Hardenbergers zullen nu met Spakenburg en FC Lisse om de zaterdagtitel gaan strijden.

Voor ACV, present in de top tien van de ranglijst aller tijden van het zaterdagamateurvoetbal, viel het doek in de hoofdklasse C. ACV had moeten winnen en dan moeten hopen op fouten van de concurrentie. Het liep echter anders. De rivalen in de degradatiestrijd maakten geen fout, terwijl ACV zelf op 3-3 bleef steken tegen ONS Sneek.

Tevens werd in elke afdeling bekend welke club nog een promotie / degradatie-wedstrijd moet gaan spelen. In A is dit Ter Leede, in B promovendus LRC Leerdam en in C VVOG. Voor VVOG is dit extra zuur, men werd immers op doelsaldo twaalfde. De komende weken zullen deze teams de strijd moeten aanbinden met een eersteklasser.

Submitter:  Bron: FOK! sport