Geen verzoening Gomes en Reker

Het gesprek tussen PSV-doelman Gomes en algemeen directeur Jan Reker vanmorgen heeft niet tot een oplossing geleid. De Braziliaan werd op het matje geroepen naar aanleiding van zijn uitspraken in Voetbal International.

Na de ochtendtraining gaf Gomes aan dat hij bij zijn woorden blijft, dus ook dat hij zal vertrekken als Reker in Eindhoven blijft. Wel heeft Gomes een boete geaccepteerd van 5000 euro, volgens eigen zeggen alleen maar omdat dit in de bepalingen van PSV staat.

Naar aanleiding van de uitspraken van Gomes heeft er een explosie van geruchten plaatsgevonden in de Brabantse kranten. Het normaal goed ingelichte Eindhovens Dagblad wist te melden dat er al langer een bom ligt onder de technische leiding van PSV. Volgens Jan Reker zou FIFA-agent en contactpersoon van technisch manager Stan Valckx, Vlado Lemic, de boosdoener zijn van Gomes zijn recente uitspraken. Lemic, die tevens zaakwaarnemer is van Gomes, zal waarschijnlijk vanaf vandaag niet meer welkom zijn in Eindhoven. Door het communicatieverbod met Lemic zal de verdere samenwerking met Valckx moeilijk gaan worden. Reker over Valckx: "Hij heeft nog een contract voor twee jaar. Verder kan ik er niks over zeggen."

Interim-trainer Sef Vergoossen ziet het allemaal gelaten aan. Hij heeft vandaag na de ochtendtraining een gesprek gehad met Gomes. "Ik heb er moeite mee dit hele verhaal serieus te nemen. Het lijkt wel de lach-of- ik-schiet-show. Aan dat spel doe ik niet mee. We weten intern allemaal wat er is gebeurd en waarom." Dat laatste valt te betwijfelen, PSV wil helemaal niets los laten over de interne strubbelingen.