Braziliaans talent weigert bottest

Het Braziliaanse talent Breno weigert mee te werken aan een bottest die zijn echte leeftijd moet bepalen. Real Madrid eist deze test van hem voor een eventuele transfer.

De naar eigen zeggen achttienjarige verdediger van São Paulo vindt dat de botmeting nergens voor nodig is. "Als ze me willen hebben, is het niet nodig me te onderzoeken. Dan zoeken ze maar een ander. Ook al zou ik een dergelijk onderzoek probleemloos doorstaan, want ik ben gewoon achttien."

Breno maakte dit jaar bij de Braziliaanse kampioen zijn debuut en maakte meteen een sterke indruk met zijn spel. De fysiek ijzersterke verdediger speelde 28 wedstrijden in het Campeonato Brasileiro en scoorde drie keer.

Niet alleen Real Madrid zou Breno willen hebben, ook Bayern München heeft zich al gemeld in Brazilië. Ze hebben echter nog geen akkoord bereikt. "Als ze de afkoopsom van 12,5 miljoen euro niet betalen, worden er geen zaken gedaan", legde bestuurslid Marco Aurélio Cunha van São Paulo uit.

Voor Breno is een overstap overigens niet eens noodzakelijk. "Bayern zit verlegen om verdedigers. Ik zou graag blijven bij São Paulo om mee te spelen in het Copa Libertadores-toernooi. Maar als de deal goed is voor mij en de club, dan ga ik."