Uitslag FC Groningen - Fiorentina

FC Groningen is er niet in geslaagd om de UEFA Cup-wedstrijd tegen Fiorentina te winnen. In eigen huis speelden de Groningers gelijk (1-1). Goran Lovre zette de thuisploeg na bijna een half uur spelen op voorsprong. Na ruim een uur trok Semioli de stand weer gelijk.

De Groningse formatie had zich voorgenomen om niet in de aanval te gaan, maar gedoseerd te zoeken naar gaten. In deze opzet slaagde de ploeg van Ron Jans met glans. Fiorentina leunde namelijk op de verdediging, maar kwam er al snel achter dat er iets moest gebeuren om te winnen. FC Groningen kwam er via de rechterkant een aantal keren goed uit. Ondanks de inzet bleef een score uit, aangezien Stefan Nijland een grote kans miste en de keeper van de Italianen, Frey, een bal van Erik Nevland van de lijn haalde.

Toch kreeg FC Groningen uiteindelijk loon naar werken. De eerste aanval over de linkerflank leverde prompt de gewenste treffer op. Nijland zette de bal voor, die door Lovre vakkundig binnen werd gekopt. Na dit doelpunt voerde Fiorentina de druk verder op. De thuisploeg was echter niet van plan om cadeautjes uit te delen. Tot de rust bleven grote kansen dan ook uit.

De Italiaanse ploeg was in de rust stevig toegesproken, want na de thee werd het tempo in het duel verder opgevoerd. De Groningers kenden enige moeite om snel om te schakelen. Hiervan kon Semioli uiteindelijk, met een droog schot, profiteren. De ploeg van trainer Jans wilde toch proberen om de winst in eigen huis te houden en trok weer ten strijde. Een zege zat er echter niet meer in.