Booy koos niet voor het geld

In AD Sportwereld heeft Foeke Booy gezegd dat hij blij is dat hij na moeizame onderhandelingen een éénjarig contract heeft getekend bij het Saoedi-Arabische Al-Nassr.

"Een geweldig avontuur", aldus de trainer. "Natuurlijk roept iedereen nu dat ik ben gezwicht voor zakken vol dollars, maar dat is onzin. De visie van de prins spreekt me aan. Ik ontken niet dat ik er financieel flink op vooruit ga, maar ik heb absoluut niet gekozen voor het geld", aldus Booy die zegt dat het hem om de uitdaging gaat. "De prins weet wat hij wil. De club is de laatste jaren in verval geraakt. Dat wil hij veranderen. Hij kiest doelbewust voor een Nederlandse trainer om binnen de club structuur aan te brengen, inclusief het opzetten van een jeugdopleiding."

"In beginsel kan alles daar. De club heeft de beschikking over een prachtig trainingscomplex, met zelfs slaapkamers voor de spelers. Geld speelt nauwelijks een rol. Alleen de kennis ontbreekt. Die nemen wij mee", aldus Booy, die sinds 2002 coach van Utrecht was. "Natuurlijk ga ik met weemoed weg bij FC Utrecht. Dat is toch na al die jaren mijn club. Maar ik heb altijd gezegd dat ik niet de Utrechtse Foppe de Haan ben."

Submitter:  Bron: AD Sportwereld/Papieren editie