Uitslagen Duitsland speelronde 22

In de Duitse competitie werd dit weekend speelronde 22 afgewerkt..Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Bundesliga.

Winst voor Hamburger SV tegen Werder Bremen

Net als vorige week ook dit weekend weer drie punten voor Hamburger SV. De ploeg van Huub Stevens speelde tegen de tegenstander van Ajax in de UEFA-cup, Werder Bremen. De grote man aan de kant van HSV was Rafael van der Vaart. De middenvelder was verantwoordelijk voor beide doelpunten aan de kant van de bezoekers.

De 0-1 kwam voort uit een strafschop nadat David Jarolim neer gehaald was door Daniel Jensen. Van der Vaart benutte de strafschop, op slag van rust en zette HSV op voorsprong. De 0-2 viel kort voor het einde van de wedstrijd, opnieuw was het Van der Vaart die de bal tegen de touwen schoot. Door de overwinning is Hamburger SV niet langer de rode lantaarndrager in de Bundesliga.

Verlies voor Bayern München, Schalke 04 gelijk

Schalke 04 speelde met 2-2 gelijk tegen VfL Wolfsburg. De lijstaanvoerder stond bij rust met 0-2 voor maar liet de winst door vingers glippen in het tweede part. Schalke was op voorsprong gekomen door tweemaal Kevin Kuranyi, beide keren werd er door de defensie van Wolfsburg slecht ingegrepen. Dankzij twee doelpunten van Klimowicz mocht Wolfsburg toch een puntje bijschrijven.

Dat mocht Bayern München niet doen, de ploeg van Roy Makaay verloor met 1-0 bij Alemannia Aachen. Voor Aachen scoorde Klitzpera na tien minuten gespeeld te hebben het enige doelpunt. De nederlaag was alweer de derde in vier duels, in de strijd om het kampioenschap is Bayern verder achterop geraakt. De Zuid-Duitsers hebben een achterstand op Schalke van twaalf punten en staan daarmee vierde.