Harde crash Sutil met Spyker F8-VII

Nadat Christijan Albers gisteren de vuurdoop van de F8-VII voor zijn rekening mocht nemen was het vandaag de beurt aan Adrian Sutil. De Duitser testte vandaag voor de eerste keer als racecoureur.

Helemaal vlekkeloos was de test echter niet. Waar in de ochtend alles voorspoedig ging was het na de lunch mis. Bij het uitkomen van Copse Corner verloor Sutil de controle over de bolide en belandde achterstevoren in de bandenstapel. Sutil kon ongedeerd uitstappen. De bolide is echter wel zwaar beschadigd.

Ondanks de crash is Sutil tevreden over vandaag: "Vandaag was eigenlijk een goede dag en de auto was erg snel. De F8-VII is overduidelijk beter dan de M16 van vorig seizoen. We zijn geen technische problemen tegengekomen en tijdens mijn snelle ronden in de ochtend kon ik voelen dat de motor heel erg goed was."

Ook Gascoyne is tevreden: "Het zijn nuttige testdagen geweest voor ons. We hebben gisteren enkele kleine mechanische probleempjes opgelost, en richten onze pijlen nu op Barcelona. We hopen ons programma op een warmere locatie voort te kunnen zetten."

Ondanks de schade denkt het team de bolide wel op tijd gereed te hebben voor de driedaagse test van volgende week, op het circuit van Barcelona. Dat zal de eerste krachtmeting van het team zijn met de andere F1 teams.

Ook Sutil is vol vertrouwen dat het team de bolide op tijd af weet te krijgen: "Uiteraard was het einde van de dag voor mij teleurstellend. Ik ging over de kerbstones en raakte in het gras. Zodra je dat raakt weet je al dat je problemen hebt. Het was geen grote crash. We zullen de auto repareren voor onze test van volgende week in Barcelona."

Spyker heeft de test in Silverstone voor morgen afgeblazen vanwege de slechte weersvoorspellingen.