[Terugblik] Maart

Terugblik Maart

Transfers
Bayern München maakt bekend dat het Mark van Bommel over wil nemen van FC Barcelona. De middenvelder zou Michael Ballack moeten gaan vervangen, want Chelsea is geïnteresseerd in de diensten van de Duitser. In Engeland mag Sunderland op zoek naar een nieuwe trainer. Mick McCarthy krijgt daar namelijk zijn congé. Bovendien gaan in dat land geruchten dat Thierry Henry naar FC Barcelona zal verkassen. Verder weet Manchester United er voor te zorgen dat Ole Gunnar Solskjær langer bij de ploeg blijft. In Italië maakt Carlo Ancelotti bekend dat hij langer bij AC Milan zal blijven.

Theo Lucius geeft aan dat hij wil vertrekken bij PSV. De verdediger kan niet meer rekenen op een basisplaats. Ook gaan er geruchten dat Heurelho da Silva Gomes naar Corintians zal vertrekken. Deze geruchten worden later weer van tafel geveegd. Verder weet de club het contract van Arouna Koné open te breken en te verlengen. Bovendien maakt Guus Hiddink bekend dat hij Eindhoven aan het einde van het seizoen gaat verlaten. Roda JC weet zich langer te verzekeren van de diensten van Ger Senden. Verder verzekert Ajax zich langer van de diensten van Urby Emanuelson. Ook halen de Amsterdammers Tom De Mul terug naar de ArenA. Jong Ajax krijgt een nieuwe trainer in de persoon van Aron Winter.

Bij FC Groningen vertrekken twee spelers, namelijk Kiran Bechan en Jack Tuyp. Het duo komt niet in de toekomstplannen van de club voor. Ook NAC Breda neemt afscheid van een drietal voetballers. Bij ADO Den Haag mag John O'Brien vertrekken. De Amerikaan wil in zijn geboorteland blijven, waar hij verbleef om te herstellen van een blessure. Ook NEC neemt afscheid van een speler: Patrick Pothuizen vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Nijmegenaren. Sparta houdt een grote schoonmaak binnen de selectie. Bij de ploeg uit Spangen mogen maar liefst negen spelers vertrekken. FC Twente krijgt volgend seizoen twee nieuwe trainers in de personen van Fred Rutten en René Eijckelkamp.

Overig nieuws
Kevin Hofland, speler van VfL Wolfsburg, maakt het einde van het seizoen niet meer mee, vanwege een dubbele liesbreuk. Bovendien gaat in Duitsland geruchten dat de tweede Bundesliga en regionale competities te maken hebben met omkoopschandalen. In België worden een aantal invallen gedaan naar aanleiding van een ander omvangrijk omkoopschandaal. Celtic wint de Schotse League Cup door te winnen van Dunfermline (3-0).

Dankzij een overwinning op Juventus presteert Arsenal het om zeven Champions League-wedstrijden op rij te winnen. In de achtste finales van de Champions League wordt PSV uitgeschakeld. Olympique Lyon weet de wedstrijd met 4-0 te winnen. Alfred Schreuder krijgt veel steun van supporters van RKC Waalwijk en Feyenoord. De middenvelder heeft een doodziek dochtertje, wat enkele dagen later overlijdt. Bij het Nederlands Elftal bereikt Edwin van der Sar een nieuw record. De sluitpost heeft namelijk de meeste minuten voor Oranje gemaakt.

Submitter:  Bron: FOK!sport