Uitslagen Duitsland speelronde 17

In de Duitse competitie werd dit weekend speelronde zeventien afgewerkt. Werder Bremen verzekerde zich van de titel ‘Herbstmeister’ door als de nummer één de winterstop in de te gaan. Schalke 04 staat op basis van een slechter doelsaldo tweede.

Bayern München makkelijk langs FSV Mainz

Bayern München heeft zonder moeite de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. In de uitwedstrijd tegen de nummer laatst, FSV Mainz, wonnen Die Roten gemakkelijk. Door de overwinning steeg de ploeg van de vierde plaats naar de derde plek. Voor rust kwam Bayern tot twee doelpunten, de eerste werd gemaakt door Hasan Salihamidzic. Roy Makaay, die al twee goede kansen had gehad, verdubbelde de score vlak voor rust.

Na rust bouwde Bayern de score verder uit. De 3-0 kwam op naam van Claude Pizarro. Op aangeven van Makaay besliste Bastian Schweinsteiger de wedstrijd definitief. Bayern München steeg door de overwinning één plek ten koste van VfB Stuttgart dat niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel bij Energie Cottbus.

Werder Bremen Herbstmeister

Werder Bremen verzekerde zich op de laatste speeldag in de Bundesliga van de eerste plaats. Door de overwinning op VfL Wolfsburg is Werder Bremen Herbstmeister. De Grün-Weissen versloegen Wolfsburg met 2-1. De komende tegenstander van Ajax in het UEFA-Cup toernooi, kwam op voorsprong via Daniel Jensen. Diego had de kans om zijn ploeg al snel op een 2-0 voorsprong te zetten maar zijn strafschop raakte slechts de paal. Diego was zelf onderuitgehaald door Kevin Hofland.

In plaats van een grotere voorsprong, zag Werder de voorsprong veranderen in een gelijke stand nadat Boakye de gelijkmaker binnenschoot. Toch zouden de toeschouwers tevreden naar huis gaan. Vier minuten voor het einde bezorgde Naldo Werder Bremen de overwinning.