Uitslagen Duitsland speelronde 13

In Duitsland werd dit weekend de dertiende speelronde gespeeld. Schalke 04 nam de koppositie over van VfB Stuttgart. Voor Hamburger SV verslechterde de situatie nog verder. De ploeg zakte van plaats vijftien naar plek zeventien.

Roy Makaay scoort weer eens voor Bayern München

Das Phantom heeft weer toegeslagen, in de wedstrijd tegen VfB Stuttagart maakte Roy Makaay zijn zevende doelpunt van dit seizoen. Het was de thuisploeg die evenwel op voorsprong kwam. Mario Gomez bracht met zijn achtste doelpunt van dit seizoen, de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Gomez was drie verdedigers en doelman Kahn te snel af. Na een half uur gespeeld te hebben, bracht Makaay zijn ploeg weer op gelijke hoogte door de 1-1 binnen te koppen.

Negen minuten hierna maakte Pizarro de winnende treffer op aangeven van een andere Nederlander, Mark van Bommel. De winst van Die Roten zorgde voor een einde aan een goede reeks van Stuttgart. Al negen wedstrijden op rij was de ploeg ongeslagen. Tevens betekende het verlies, dat Stuttgart de leiding in de Bundesliga moest afstaan aan Schalke 04.

Schalke 04 neemt leiding over van VfB Stuttgart

Door een 4-2 overwinning van Die Königsblauen op Energie Cottbus, is Schalke de nieuwe koploper in de Bundesliga. Schalke, dat opbezoek was bij Cottbus, was met 2-4 te sterk. Hamit Altintop bracht de gasten al snel op voorsprong, Kevin Kuranyi verdubbelde de score kort daarop. De thuisploeg gaf het echter niet op en wist zelfs terug te komen tot 2-2.

Sergiu Marian Radu was tweemaal succesvol en zorgde voor een gelijke stand bij rust. Na rust beslisste Schalke de wedstrijd definitief. Via Christian Pander, die een vrije trap benutte, en Levan Kobiashvili besliste de nieuwe lijstaanvoerder de wedstrijd: 2-4.