Larsson mogelijk verhuurd

Het Zweedse Helsingborgs heeft bevestigd dat de club Henrik Larsson wellicht wil verhuren voor een periode van drie maanden. Naar verluidt is zijn oude club FC Barcelona geïnteresseerd in de diensten van de Zweed.

Barcelona kent personele problemen in de aanval, en Spaanse bronnen beweren dat de ex-Barça-speler in de belangstelling staat van de Catalanen. De voormalig international heeft inmiddeld aangegeven dat hij nog niet gecontacteerd is door de Spaanse topclub, die hij afgelopen zomer na twee jaar verliet.

Helsingborgs heeft echter toegegeven dat een aanbod hen zeker niet slecht in de oren zou klinken, zeker gezien het Zweedse voetbalseizoen niet begint voor april. "We hebben nog niets gehoord, dus we zien wel wat er gebeurt", meldde sportdirecteur Bosse Larsson. "Zij zitten in een andere financiële wereld dan wij, waardoor een aanbod financiëel zeer aantrekkelijk uit zou kunnen pakken voor ons."

Barcelona zag de afgelopen weken diverse spelers uitvallen met blessures. Allereerst raakte topspits Samuel Eto'o ernstig geblesseerd aan zijn knie. Afgelopen weekend viel Argentijns internatonal Lionel Messi in de thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza uit met een enkelblessure, en in de training ging Messi's landgenoot Javier Saviola ook tegen de vlakte.