Platini: "Buffon moet Gouden Bal winnen"

Michel Platini, kandidaat-voorzitter van de UEFA, vindt dat Gianluigi Buffon de Gouden Bal moet winnen. De Fransman is van mening dat de Italiaanse keeper het meeste aanspraak maakt op de prijs, welke afgelopen jaar naar Ronaldinho ging.

Buffon staat net als vijftig andere voetballers op een zogenaamde shortlist. Op deze lijst prijken ook de namen van onder andere Arjen Robben, Edison Mendez, Ronaldinho, Samuel Eto'o, John Terry en Frank Lampard. Toch heeft de keeper van Juventus volgens Platini het meeste recht op de prijs: "Een doelman als Buffon verdient de Gouden Bal."

Mocht het inderdaad zo zijn dat Buffon met de Gouden Bal aan de haal gaat, dan is dit uniek in het voetbal. Het is pas één keer eerder gebeurt dat een keeper met de prijs aan de haal ging. In 1963 werd de Russissche keeper Lev Yashin uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar.

Afgelopen zomer werd Buffon, samen met de Italiaanse nationale ploeg, wereldkampioen voetbal in Duitsland. Verder wist hij met zijn ploeg Juventus de landstitel in de Serie A binnen te slepen. Deze prijs werd de club later weer afgenomen in verband met de fraude die de ploeg gepleegd zou hebben. De Oude Dame werd gestraft en werd teruggezet naar de Serie B. Hierop verliet een groot aantal spelers de ploeg uit Turijn, maar Buffon verdedigt nog altijd het doel van Juventus.

Submitter:  Bron: FCUpdate