Uitslagen WDT middagsessie dag 2

Vanmiddag kwamen de eerste Nederlanders in actie. Niels de Ruiter (7) nam het op tegen Mareno Michels, Embassy-winnaar Jelle Klaasen moest het opnemen tegen de als vierde geplaatste Tony Eccles en de laatste wedstrijd van de middag ging tussen Dick van Dijk en Tony O' Shea.

De als zevende geplaatste Niels de Ruiter heeft zich moeizaam weten te plaatsen voor de tweede ronde van de World Darts Trophy. In de wedstrijd die bol stond van de spanning omdat beide spelers ontzettend weinig dubbels wisten te raken. Na twaalf pijlen voor de wedstrijd gemist te hebben wist Niels de Ruiter zijn dertiende pijl wel in de dubbel te krijgen.

Jelle Klaasen moest in actie komen tegen de als vierde geplaatste Tony Eccles. In een zeer matige wedstrijd van Jelle Klaasen was het Eccles die overtuigend de wedstrijd naar zich toe kon trekken. In de eerste set kreeg Jelle Klaasen zes pijlen om deze set naar zich toe te trekken maar hij verzuimde. Hierna was het eigenlijk alleen nog maar wachten totdat Eccles het laatste pijltje in het bord kon werpen.

In de laatste middagpartij kwam de Nederlandse Wereldkampioen in actie, Dick van Dijk. Van Dijck moest het opnemen tegen Tony O' Shea. De eerste set was vrij spannend maar ging in vijf legs toch naar de Engelsman. Ook de tweede sets ging naar O' Shea in vier legs. Van Dijk begreep dat hij de komende sets allemaals moest winnen wou hij uitzicht behouden op de volgende ronde. De derde set wis van Dijk met een hoop moeite naar zich toe te trekken. De vierde set begon goed voor de Nederlander hij brak zijn tegenstander en kwam met 2-0 voor. O' Shea kwam terug tot 2-2 en won uiteindelijk de vijfde leg en daarmee de wedstrijd.

Programma vanavond:

Martin Adams (Eng) (2) - Albertino Essers (Ned)
Göran Klemme (Zwe) - Vincent van der Voort (Ned)
Mike Veitch (Sch) - Dirk Hespeels (Bel)

Submitter:  Bron: FOK!sport