Talpa gaat opzet De Wedstrijden veranderen

Talpa gaat zijn format voor de samenvattingen van het voetbal op zondag wijzigen. Tijdens de uitzendingen van 'De Wedstrijden' zal de commerciele zender kortere reclameblokken toepassen en de analyses van wedstrijden verminderen.

Met de veranderingen hoopt de zender tegemoet te komen aan de wensen van de kijker. "Je moet luisteren naar wat er leeft. Als kijkers ontevreden zijn, proberen we daar wat aan te doen", aldus Wilfred Genee, hoofd sport van Talpa en presentator van 'De Wedstrijden'.

Afgelopen seizoen kon het format van het programma op veel kritiek rekenen. Door de lange reclameblokken en de uitgekauwde analyses, haakten er steeds meer mensen af. De nieuwe opzet zal hier weer verandering in moeten brengen. "Het wordt de wedstrijd aankondigen en gaan met die bal. In de belangrijkste uitzending, die van zondagavond zeven uur, wordt nog maar één wedstrijd besproken, door de analisten Ruud Gullit en Jan Mulder, die daarvoor een minuut of drie hebben. In een nieuw programma later op de zondagavond komen ze uitgebreider aan het woord", aldus Genee.